Hafif hibrit Peugeot modelleri önümüzdeki yıl tanıtılacak.

Peugeot için ilk hafif hibrit güç aktarma organları 2023 yılında gelecek. Böylelikle 2023 yılında elektrifikasyon sürecine giren modeller 3008 ve 5008 olarak belirlenmiştir. Bilgilere göre, araçların elektrik motoruna sahip olarak çift kavramalı şanzıman sistemiyle kullanıcılara sunulması planlanmakta. Sizler için hazırladığımız içeriğin detaylarını gelin birlikte inceleyelim.

Hafif Hibrit Peugeot Modelleri Tanıtım İçin Hazırlanıyor

Tasarlanan araçlar yeni nesil 139 PS’lik PureTech motorlarla donatılacaklar. Söylenen bilgiler doğrultusunda hafif hibrit ünitelerin 48 volt olacağını bilmekteyiz. Fakat akü ve sistemin geri kalanıyla ilgili henüz kapsamlı bir bilgi mevcut değil. İçten yanmalı motorların ise kesinlikle değişeceği bilinmekte. Aynı zamanda PureTech motor ailesi 139 PS gücünde, yaklaşık olarak 1.2 litre hacminde yeni bir üniteyle sunulması hedeflenmekte. Öyle ki, bu motor daha küçük Peugeot modellerinde daha az güçte versiyonlarla kullanılabilecektir.

İyi bir sürüş hedeflendiğinde her zaman Peugeot modellerinde kullanılmakta olan, Aisin marka 8 ileri tork konvertörlü şanzıman sistemi yerine, sıfırdan tasarlanan bir sistem kullanılması düşünülmekte. Yapılacak tüm bu yeniliklerin Peugeot modellerinde yüzde 15 oranında daha az yakıt tüketimi yapmasını sağlayacak yönde geliştirilecektir. Stellantis grubu şu an da bu ünite üzerinde çalışmalarını sürdürmekte. Tüm mühendisler önümüzdeki yıl içerisinde piyasaya sürülmesi beklenen 3008 modeli için çalışmaktalar.

Mevcut bilgilere göre bir sonraki Peugeot 3008 modelinde yüzde yüz elektrikli bir versiyon sunulabilme ihtimali var. Bu bilgiler ışığında Peugeot’nun 2023 yılını elektrik yılı ilan edeceğini söyleyebiliriz. Piyasaya süreceği ürünleri önümüzdeki yıla hazırlama gayreti son hızla devam etmekte.

Son olarak Peugeot’nun elektrifikasyon hamlesinin yalnızca binek araçlarla sınırlı olmadığını hatırlatalım. Hafif ticari araç kısmında e-Partner, e-Expert, e-Boxer gibi modellerde üreticiyi elektrikli araç pazarında temsil etmeye geliyor. Tüm bunların dışında hidrojen yakıt hücreli e-Expert Hydrogen de piyasaya çıkacak. Bu model geçen yıl tanıtılan hidrojen yakıt hücresi teknolojisini kullanacaktır. Hidrojen tankları da 3 dakika içerisinde dolduruluyor. Araç 400 kilometre sürüş menzili sunacaktır. Önden çekişli olarak sunulması planlanan araçta 136 hp güç ve 260 Nm tork bulunmakta. Ayrıca 1000 kg yük taşıma kapasitesi de bulunmaktadır.

Peugeot hafif hibrit modelleri hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi ve önerilerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Ayrıca yorum kısmında düşüncelerinizi de belirtebilirsiniz.

İkinci El Peugeot araç ilanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here