Toyota, yeni nesil sesli asistan özelliğini geliştirdiğini açıkladı. Üretici şirket, teknolojik anlamda başlattığı atağını devam ettirmekte kararlı. Bunun sonucunda şirket, yeni modellerinde kullanılabilmesi için özel bir sesli asistan geliştirdiğini açıkladı. Şu ana kadar kendi multimedya sistemleri ile övgü toplayan şirket, sesli asistan konusunda ne kadar başarılı olacak hep beraber göreceğiz. Fakat şirketin bu konuda Google ile ortak olduğunu da söylemek lazım. Bu durum da yeni asistanın kesinlikle başarılı olacağını düşündüren gelişmelerden birisi. İki şirket, AI tabanlı sesli asistan için çalışmalarını tamamladı. Bu kapsamda geliştirilen sesli asistanın internetsiz ortamda bile çalışabileceği de belirtildi. Bu özel sesti asistan, Toyota ve Lexus’un yeni nesil bilgi-eğlence sistemlerinde kullanılacak.

Toyota Yeni Nesil Sesli Asistan, Yeni Teknolojik Tabana Dayanıyor

Toyota, yeni nesil sesli asistan ile hem kendi modellerinde hem de Lexus modellerinde çığır açmayı planlıyor. Google ile ortak olarak geliştirilen yeni asistanın tamamen yeni bir teknoloji tabanına sahip olduğu da belirtildi. Şu an için piyasada bulunan yeni nesil bilgi-eğlence sistemleri Linux tabanlı ve Google Cloud teknolojisine sahip yazılımlar. Fakat Toyota ve Google’nin geliştirdiği yeni sesli asistan, Google Cloud’un Speech-to-Text teknolojisine sahip olacak. Bu sayede yeni nesil asistan kullanıcıların isteklerine rahatlıkla karşılık verebilecek. Diğer yandan ise genel olarak doğal dil işleme oldukça zor bir durum olarak nitelendirilebilir. Bu sebepten asistanlar, genellikle internete bağlı olarak hizmet verebilirler. Fakat Toyota yeni nesil sesli asistan internetsiz de çalışabilecek. Bu durum ise oldukça heyecan verici.

Yeni nesil sesli asistan

Toyota yeni nesil sesli asistan özelliği, Tundra, Sequoia ve Corolla da dahil olmak üzere 2023 model Toyota araçlarda kullanıma sunulacak. Ayrıca 2023 model Lexus NX, RX ve tamamen elektrikli RZ modellerinde de kullanıma çıkacak. Gün geçtikçe gelişen teknoloji sayesinde yapay zeka tabanlı sesli asistanlar da hayatımıza girmeye başladı. Bu konuda gelecekte ne gibi teknolojilerle karşılaşacağımız ise tamamen soru işareti. Peki bu konu hakkında sizin düşünceleriniz neler ?

Satılık Tüm Toyota Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here