2023 Jeep Renegade modelinin özellikleri belli oldu. Yeni model pek çok donanım paketi ve yeni özellikleri ile piyasada olacak.

2023 Jeep Renegade Motor Performansı

Renegade modelinde 1.3 litrelik dört silindirli turbo şarj motor yer alacak. Bu motor 177 beygir gücünde ve 284 nm tork üretiyor. Dokuz vitesli otomatik şanzımana sahip araç, iki veya dört tekerden çekiş sistemi ile birlikte gelecek.

Dört tekerden çekiş sistemine sahip versiyonlar 900 kg’dan fazla yükü çekebiliyor. Ancak firma iki tekerden çekiş sistemindeki versiyonlarda bunu önermiyor.

İç Mekan Tasarımı

İç mekanda bizleri ilk karşılayan şey 8.4 inç boyutunda bilgi-eğlence ekranı. Bu ekran Uconnect yazılımını kullanacak. Her donanım seviyesinde standart olarak Android Auto ve Apple CarPlay özelliği standart olarak geliyor.

Bunun yanı sıra standart olarak dahili navigasyon ve SiriusXM uydu radyosu da her donanım seviyesinde yer alacak. Ayrıca firma bazı donanım paketlerinde daha güçlü Kenwood ses sistemi sunuyor.

Donanım Paketleri ve Diğer Detaylar

2023 modelinde Jeep pek çok tasarımsal değişiklik yapmış. Renegade Limited donanım paketi standart olarak adaptif hız sabitleyici ile birlikte geliyor. Bunun yanı sıra bu donanım paketinde kapsül sarısı renk seçeneği mevcut.

2023 model yılında ki diğer renk seçenekleri ise şunlar:

Alp Beyazı, Siyah, Colorado Kırmızısı, Grafit Grisi, Slate Blue ve Sting Gray. Grafit Grisi rengi Trailhawk versiyonunda mevcut değilken, Sting Gray rengi sadece Trailhawk versiyonunda mevcut.

İç kısımda ise Grillz vurgulara sahip Trespass Siyah-Siyah deri veya yakut kırmızı vurgulu siyah renk tercihleri yer almakta.

Bunların yanı sıra bazı donanım paketleri yeni bazı özellikler vaat ediyor. Latitude donanım paketinde Premium otomatik kararan dikiz aynası, elektrikli sekiz yönlü sürücü koltuğu bulunmakta. Ayrıca ön cam sileceği buz çözücü, tavan rayları, viraj sis lambaları, ısıtmalı ön koltuklar ve ısıtmalı direksiyon simidi diğer yeni özelliklerden bazıları.

High Altitude paketi sınırlıdır. Bu donanım paketi içerisinde 19 inç granit kristal jantlar, parlak siyah renkli rozetler ve nötr gri ızgara vurgularını içeriyor.

Donanım paketlerinin en dolusu Limited Elite Group paketi olarak öne çıkıyor. Bu donanım paketinde LED dış aydınlatma, otomatik uzun huzmeli farlar yer alıyor. Ayrıca bu pakette park yardım asistanı ve ön cam sileceğinde buz çözücü bir arada geliyor.

Trailhawk versiyonuna özel ayrıca Trailhawk Elite ve Limited Elite isimli donanım paketleri bulunmakta. Bu paketlerde deri koltuk, ön cam sileceğinde buz çözücü, elektrikli sürücü koltuğu, ısıtmalı ön koltuklar ve direksiyon simidi yer alıyor.

Fiyatı

2023 Jeep Renegade modelinin fiyatı henüz resmi olarak açıklanmadı. Ancak sektör kaynaklarından gelen haberlere göre aracın fiyatı 33.000 dolardan başlayacak. Dört tekerden çekiş sistemi tercih etmek isteyenler 1500 dolar ek ücret ödeyecekler.

Kenwood ses sistemi ve panoramik sunroof için ayrıca 2595 dolarlık bir ödeme ön görülmekte. Aracı premium donanım paketine yükseltmek isteyenler ise ek 2195 dolar ödeme yapmaları gerekecek.

Sıfır KM Jeep Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here