Yeni BMW modelleri bundan sonra Amazon’un Alexa’sı kullanacak. Firma duyuruyu Amazon’un yıllık cihazlar ve Hizmetler etkinliğinde yaptı.

Amazon Alexa Sürücü Asistanı

Connected Company Kıdemli Başkan Yardımcısı olan Stephan Durach BMW’nin Alexa’yı kullanasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Alexa teknolojisi, sürücü ve araç arasında doğal bir diyalog sağlayacak. Böylece sürücüler yola odaklanabilecekler. Bu dijital deneyimi tamamen yeni bir düzeye taşımış olacak.”

Amazon Alexa ve BMW Connected Drive

Amazon firmasından Dave Limp ise konuyla ilgili sözlerine şunları ekledi:

“BMW ile yapılan iş birliği Alexa Asistanının  tasarlanan en harika örneğidir. Bunu firmaların neredeyse her cihaz için özel akıllı asistanları geliştirmesini, bina maliyeti ve karmaşıklığı olmadan sıfırdan, daha hızlı ve kolay hale getirmek için tasarladık.”

BMW aslında akıllı asistanı araçlarında 2018 yılından beri kullanmakta. Ayrıca bu asistan iDrive sisteminin giderek daha önemli bir parçası olduğunu ifade ediyor. Son sürüm iDrive8 bu yıl piyasaya çıktı ve bundan sonraki tüm yeni BMW modellerinde yer alacak.

BMW iDrive ve Alexa Birlikte Çalışacak

iDrive yeni sesli asistan Alexa ile birlikte çalışacak. BMW Alexa’yı müşterilerine tanıdık bir deneyim sağlamak için kullandıklarını ifade etti.

Yeni sesli asistan Alexa ile müziği kontrol edebileceksiniz. Bunun yanı sıra Amazon’un sitesinden aracınızdan alışveriş yapabileceksiniz. Alışveriş listesine ürün ekleyip sipariş verebileceksiniz.

BMW Alexa’yı bundan sonraki tüm araçlarında tercih edecek. Ancak Alexa’yı sevmeyen kullanıcılar Alexa kullanmamayı seçebilecekler. Dileyen BMW’nin kendi sesli asistanı olan iDrive’i, dileyen Amazon Alexa’yı dileyense her ikisini birlikte kullanmayı tercih edebilirler.

BMW hangi asistanın hangi görevi yerine getireceğiyle ilgili olarak bilgi vermedi. Şu anki piyasada yer alan araçlar da BMW’nin kendi sesli asistanı iDrive yer alıyor.

Firma yeni nesil Amazon Alexa sesli asistana sahip aracını iki yıl içinde piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu asistanın standart olarak mı, opsiyonel olarak mı ya da her ikisinin karışımı mı olacağı ise belirsizliğini koruyor.

İlerleyen süreçlerde BMW duyurusunda Amazon Alexa ile ilgili daha ayrıntılı bilgiler verecek.

Sıfır KM BMW Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here