Güçsüz Fakat Sportif Tasarımlı Japon Arabaları

0
2292

Güçsüz Fakat Sportif Tasarımlı Japon Arabaları… Japon otomobil üreticileri gerçekten de harika spor otomobiller üretmektedirler. Ayrıca aynı zamanda güç bölümünde de oldukça ezici olan modellerden bazılarını üretmektedirler. Japon arabaları, bugünlerde baktığınız her yerde oldukça popüler olmaktadırlar. Spor araba, coupe, SUV ve sedan modellerinin hepsi oldukça sevilmektedir. Ayrıca çoğu zaman havalı dış görünüşe ve sağlam motor bloğuna sahipler. Bugün inceleyeceğimiz araçların hepsi, Japon otomotiv üreticilerinin en popüler ve sevilen araç modellerinden olmaktadır.

Toyota MR-2 AW10 (1984-89)

Piyasaya sürüldüğünde biraz kargaşaya neden olan Mk1 MR-2, en başarılı otomobil modellerinden biridir. Ayrıca eğlenceli ve güvenilir küçük Japon spor arabalarının yeni bir türüdür. Başlangıçtan itibaren mümkün olduğu kadar hafif olacak şekilde tasarlanan Toyota mühendisleri, MR-2’nin boş ağırlığını 1 tona kadar indirebilmiştir. Böylece ağırlığı minimumda tutulan birinci nesil MR-2’ler 80’lerin en iyi spor arabalarından biri olarak kabul edilmektedir. Fakat Toyota MR-2 AW10, diğer Japon modelleri kadar iyi performans göstermemiştir.  İlk üretim modelleri, yalnızca 82 beygirlik 3A-LU 1.5 litrelik motorlara sahiptir. Böylece bu motorlar, hafif olan MR-2 için bile yeterli olmamaktadır. Tasarımını inceldiğimiz zaman çok hızlı ve dinamik bir sürüş beklediğimiz MR-2 AW10, yanlış motor seçeneği ile sınıfta kalmaktadır. Keskin hatlara ve yapıya sahip olan MR-2 AW10, çok daha farklı bir motora sahip olsaydı günümüzde bile efsaneliğini koruyabilecekti…

Mazda RX-3 (1972-78)

Bir diğer popüler Japon otomobil üreticisi de Mazda markası olmaktadır. Fakat Mazda, ülkemizde başarılı satış rakamlarına ulaşamayan nadir Japon üreticilerinden biridir. Mazda RX-3 sadece başka bir havalı görünümlü Japon coupe otomobili gibi görünmektedir. Fakat Mazda RX-3,  230.000’den fazla satarak dünyanın ilk başarılı seri üretilen otomobillerinden biri olmaktadır. Düşük vergi dilimi konusundan oldukça avantajlı olan Mazda Rx-3,  Japonya’da büyük bir başarıya imza atmıştır. Mazda’nın 10A serisi motoruyla donatılmış olan Mazda Rx-3, 1 litrelik çift silindirli motora sahiptir. Tasarım olarak efsane olan model, düşük vergi dilimi konusunda ve çevreci motor konusunda da başarılı olmaktadır. Ayrıca tasarım konusunda Amerikan otomobil modellerinin tasarımlarına benzemesi, Mazda RX-3’ün görsel şölen sunmasına neden olmaktadır. Bunun sebebi, bildiğimiz üzere 1970’ler Amerikan otomobil üreticileri için en üst boyutlu yıllardan sayılmaktadır. Bu yüzden Japon otomobil üreticisi Mazda, satışa sunduğu RX-3’ün tasarımını Amerikan otomobillerine benzeterek, büyük başarıları yakalayabilmiştir. Ayrıca Amerikan otomobillerinin sorunlu motorlarından olmadığı içinde büyük avantaj sunmuştur. RX serisi, yeni modelleri ile satışa sunulmaya devam etmektedir. Fakat yeni modellerin tasarımları, eski nesillere göre oldukça farklı olmaktadır. Bu yüzden nesiller arasındaki geçiş, kesinlikle birbirinden ayrılmaktadır.

En Güncel İkinci El Mazda İlanları

Toyota Supra A60 (1981-85)Güçsüz Fakat Sportif Tasarımlı Japon Arabaları

Bildiğimiz üzere Toyota Supra denildiği zaman akan sular durmaktadır. Fakat bugünkü modelimiz, Supra modellerinin en güçsüz olanlarından biridir. Son yıllarda uygun fiyatlı ve sade araba modelleri üretmeyi hedefleyen Toyota, geçmiş yıllarda çok daha farklı tasarımda ve motor performanslarındaki araçları üretmiştir. Ayrıca 1981’de piyasaya sürülen son Celica Supra A60, Supra’nın tarihinde bir dönüm noktası oldu. Açılır farlara sahip daha zarif bir burun ile Celica’yı şık ve sportif olarak göstermektedir.

Toyota Sports 800 (1965-69)Güçsüz Fakat Sportif Tasarımlı Japon Arabaları

“Güçsüz Fakat Sportif Tasarımlı Japon Arabaları” adlı içeriğimizin son modeli  de Toyota’nın meşhur ve popüler KEİ sınıfında yer alan otomobili Sports 800 olmaktadır. Fakat bu model, KEİ sınıfının özelliklerine çok uzak kalmaktadır. Bu yüzden satışa sunulduğu dönemlerde yeterli satış rakamlarını elde edememiştir. 2000 GT’nin küçültülmüş bir versiyonu olarak yaygın olarak kullanılan Toyota 800 Sports, 1965’te piyasaya çıktı. Daha büyük ve daha ünlü kardeşini iki yıl geride bırakarak üretime geçti. Ayrıca Toyota Sports 800 Sports küçük ve çevik bir otomobil modeli olmuştur. Fakat otomobil pazarındaki ilginç yerleşimi onu rakipleri arasında ezilen haline getirdi. Örnek olarak KEİ otomobil sınıfı düzenlemeleri için çok büyük ve çok güçsüz olmaktadır. Bu yüzden aracın yanlış sınıflandırılması, Sports 800’ü başarısız olarak tanımlamamıza neden olmaktadır. Toyota Sports 800, 44 beygirlik güç üreten iki silindirli 799 cc’lik motora sahiptir. Bu yüzden KEİ otomobillerdeki motora sahip olan Toyota Sports 800’ün boyutları ve tasarımı, aracın duruşuna ve yapısına zarar vermektedir.

En Güncel İkinci El Toyota İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here