Klasik Araçlar Hakkında Önemli Bilgiler

0
3295

Son yıllarda artan ve meraklıları tarafından sıkıca takip edilen klasik otomobil furyası herkesi etkilemiş durumda. Klasik araç pazarının oldukça büyümesinin ardından klasikler için herkesin merak ettiği soruları sizler için cevaplıyoruz.

1- Bir Otomobilin Klasik Sınıfına Girmesi İçin Hangi Özelliklere Sahip Olması Gerekir ?

Öncelikle bir otomobilin klasik sayılabilmesi için kesinlikle 30 yaşını devirmiş olması gerekiyor. Diğer yandan ise araç, üretim zamanında sınırlı sayıda üretimi olan bir araç olmalı. Ayrıca üretim tarihindeki satış fiyatı da büyük önem taşıyor. Son olarak ise bir aracın klasik sayılabilmesi için değiştirilen parçaların orijinal ve yapılan restorasyonların kesinlikle orijinaline uygun olması gerekmektedir.

2- Klasik Araçların Değeri Neye Göre Belirlenir ?

Bir klasik otomobilin değerini belirleyen birden fazla faktör bulunmaktadır. Bunlar arasında otomobilin coupe veya convertable olması, üzerinin açık veya tenteli olması gibi faktörler bulunmaktadır. Ayrıca aracın değerini belirleyen bir diğer özellik de elbette fazla yorgun, yıpranmış bir araba olmamasıdır. Bunların haricinde aracın parçalarının durumu ve orijinaline uygun olup olmaması da klasik araçların değerini belirleyen faktörler arasında bulunmaktadır.

Klasik arabalar

3- Klasikte En Popüler Markalar Hangileridir ?

Klasik otomobillerde popüler olan bir kaç marka mevcut. Bunlar, Cadillac başta olmak üzere, Chevrolet, Pontiac, Buick ve Oldsmobile gibi markalar. Ayrıca bu markaların model uzantıları da mevcut. Corvette, Camaro, Thunderbird gibi modellerin de popülaritesi oldukça yüksek.

4- Klasik Araçlarda Ekspertiz İşlemi Nasıl Yapılır ?

Öncelikle klasik aracın ekspertize alınabilmesi için bazı koşulları karşılıyor olması gerekmektedir. Bunlar arasında aracın çalışır ve yürür vaziyette olması, ekspertiz sürecinin başlatılması için aranan en önemli şart durumundadır. Ayrıca aracın motor ve şase numaralarının mutlaka okunabilir durumda olmaları beklenen bir diğer kriterdir. Son olarak ise aracın ekspertize uygun temizlikte olması da aranan bir diğer koşuldur. Ekspertiz sürecinde araçlar, orijinal olduğu belirtilen ve yenilenmiş ya da tadilat görmüş araçlar olarak iki ayrı başlık altına ayrılarak kontrol edilmekte. Araçlar; klasik otomobiller, klasik hafif ticari taşıtlar ve klasik arazi taşıtları olmak üzere üç ayrı sınıfa ayrılıyor.

Tüm Klasik Araç İlanlarına Göz Atın⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here