Ferrari 250 GT SWB Efsanesi Yeniden Canlandı

0
1981
ferrari-250-gt
ferrari-250-gt

Ferrari 250 GT SWB Berlinetta Competizione gibi bir araba söz konusu olduğunda ancak, şimdiye kadar unutulmayabilir. Ancak 1950’lerin sonlarının ve 60’ların başlarının en saygı duyulan ve değerli arabalarından biri olduğu için başka bir şey yapmak zor. Sakindir ve rasyonel analiz neredeyse imkansızdır. Ferrari 250 GT SWB Revival, Ferrari’nin muhteşem orijinalinin 1 milyon dolarlık yeniden inşa edilmiş halidir.

Ferrari 250 GT Orijinalleri Hala 8 Haneli Rakamlarla Anılıyor

2021-gto-engineering-250-swb-revival
2021-gto-engineering-250-swb-revival

Ferrari 250’nin daha hızlı ve daha güzel versiyonları, otomotiv panteonunun tam tepesinde oturuyor. Ancak ailesinin içinde uzmanlık dereceleri vardır ve kısa dingil mesafeli Competizione (Carrozzeria Scaglietti’nin alüminyum kaporta sayesinde daha hızlı, daha şık ve daha hafif) her zaman en çok arzu edilenler arasında olmuştur. Yine de milyarderlerin uğruna mücadele ettiği 1962 ila 64’ 250 GTO seviyesinde değil. Bunlardan biri 2018’de 70 milyon dolara satıldı. Ancak 74 alüminyum gövdeli GT SWB’den birinin iyi bir orijinal örneğini elde etmek için, hala sekiz rakama ulaşan bir bütçeye ihtiyaç var.

Bu nedenle, burada gösterilen arabanın gerçek bir GT SWB Berlinetta Competizione olmadığını öğrenince muhtemelen şaşırmayacaksınız. Bu, Birleşik Krallık’taki GTO Engineering tarafından, büyük concours ödülleri kazanan provenans dışında hemen hemen her detayı doğru olacak şekilde inşa edilen mükemmele yakın bir rekreasyondur. Bazı standart dışı güncellemeler ve modifikasyonlar barındırıyor. Ancak yalnızca en yüksek orijinallerin çoğunun uzun, ilginç yaşamları boyunca elde ettikleri doğal görünen modifikasyonlar diyebiliriz.

GTO Engineering Onlar Hakkında Çok Şey Biliyor

ferrari-gto-250-swb
ferrari-gto-250-swb

GTO Engineering’in genel müdürü Mark Lyon, bu tür değişiklikler hakkında çok şey biliyor. Ayrıca dereceli dönem arabalarını, kopyalardan ayıran ince çizgi hakkında çok şey biliyor. Şirketi, bunun gibi rekreasyonlarının yanında sık sık 250’lerin üzerinde çalışıyor. Orijinallerin çoğunda, özellikle de başka yerlerde özenle korunan orijinal V-12’ler ile yarışan motorların çoğu artık yedek motorlara sahip.

Ferrari 250 GT SWB Tarihi

ferrari-gt-250-swb
ferrari-gt-250-swb

Paris otomobili, 1959 24 Saat Le Mans için Pinin Farina tarafından tasarlanan bir dizi Ara modele dayanıyordu. Nihai SWB versiyonu Pinin Farina’da 1: 1 ölçekte hazırlandı, ancak tasarım kredisiz kaldı ve gövdeler tipik olarak çizimsiz çalışan Scaglietti & C.’de üretildi. Daha sonra Scaglietti, şirketinin kontrolünü tamamen devralacak ve 1960 yılında Carrozzeria Scaglietti adını alacaktı.

2.El Ferrari İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here