BMW’nin Yeni CE 04 E-Scooter Modeli

0
2572

BMW’nin Yeni CE 04 E-Scooter Modeli… Öncelikle BMW CE 04, inanılmaz bir e-scooter’a benzemektedir. Ayrıca 130 kilometre menzil sunmaktadır. Motosiklet ve otomobil endüstrisi  son on yıldır çok farklı boyutlara ulaşmıştır. Ayrıca geleneksel motosiklet anlayışımız, yeni teknolojilerin gelmesi ile değişmektedir. Elektrikli motosikletler de bu değişimin öncülerinden biri olmaktadır. Sonuç olarak içten yanmalı motor teknolojisinden, elektrikli motor gücüne doğru ilerliyoruz.

Elektrikli araçlar iyi ya da kötü olsa da kesinlikle ileriye doğru giden bir yol gibi gözükmektedir. Şüphesiz ki elektrikli araçların popüler olmasına  Tesla ve Zero öncülük etmektedir. Biri araba konusundaki başarısını, diğeri de motosiklet konusundaki başarısını ortaya koymaktadır. Fakat diğer üreticilerin EV teknolojisini yakalaması çok uzun sürmemektedir. Örnek olarak BMW, son yıllarda elektrikli araç konusunda büyük çıkışlar yapmaktadır. Halihazırda elektrikli ve hibrit otomobiller üretmektedirler. Ayrıca dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olmaktadır. Fakat elektrikli arabalar belki de elektrik gücünün devrim yaratabileceği tek alan değildir. Şehir içi seyahatlerimizi de düşünmeliyiz. Bu yüzden elektrikli scooterlar oldukça önemli bir araçtır. BMW CE 04 E-Scooter’ı muhtemelen önümüzdeki yıllarda stil standartlarını belirleyecek bir scooter modelidir.

BMW CE 04’ün Temeli BMWnin Yeni CE 04 E-Scooter Modeli

Bu scooter aslında ilk olarak 2017’de bir konsept olarak gösterilmiştir. Adından da anlaşılacağı gibi bir e-scooter’dır. Ayrıca BMW bu modele “sessiz devrim” adını vermektedir. Elektrikli araçların ne kadar sessiz olabileceği düşünüldüğünde bu slogan, adil ve doğru bir ifade olmaktadır. Garip bir tarza sahip bir elektrikli scooter, 8.9 kWh pil ile çalışmaktadır.  Honda E gibi bir elektrikli otomobilin 250 kilometre menzili olduğunu varsayarsak, CE 04’ün 130 kilometrelik menzili gayet kabul edilebilir olmaktadır. Ayrıca son hız olarak 130 kilometre hıza ulaşabilmektedir. Bu hızlar şehir içi ve şehir dışı yollar için oldukça uygundur. Özellikle 120 kilometrenin üzerindeki hızların yasal limiti aştığını düşünürsek CE 04, ihtiyacımız olanın çok daha fazlasını sunmaktadır. Ayrıca BMW CE 04, 0’dan 50 kilometre hıza sadece 2,6 saniyede ulaşmaktadır. Bu değer, oldukça inanılmaz ve başarılıdır.

BMW CE 04’teki Diğer Özellikler

Scooter, bazı  gelişmiş ve yüksek teknoloji özelliklere sahip değildir. Bunun sebebi, Alman üreticinin şehir içine makul bir araç üretmesinden kaynaklanmaktadır. Fakat şarj söz konusu olduğunda 7kW hızlı şarj cihazı, scooter’ı sadece 1 saat 40 dakikada tam olarak şarj edebilmektedir. Böylece tekrar yola çıkmak için çok fazla beklemeniz gerekmemektedir. Denge kontrolü, çekiş kontrolü gibi sürücü yardım sistemleri BMW CE 04’te bulunmaktadır. Tüm bunlara ek olarak, ABS ve birkaç yeni sürüş modu da var. Bu yüzden sadece normal bir sürüş modunda takılıp kalmadan eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca elektrikli scooter’ın üzerinde haritaları, hızınızı, şarj durumunuzu ve yolda ihtiyaç duyacağınız birkaç önemli özelliği gösteren 10,25 inçlik bir ekran da var.

Bir başka özellik ise telefonunuz ile elektrikli scooter’ın birbirine entegre edilebilmesidir. Bu sayede telefonunuza gelen bildirimleri ve aramaları rahatlıkla görebilirsiniz. Ayrıca telefon için özel bir depolama alanı bulunmaktadır. Böylece telefonunuzu kötü hava şartlarında güvenle koruyabilirsiniz. Telefon için ayrılan bölmede kablosuz şarj özelliği de bulunmaktadır. Kaskınız için bir bagaj alanı bulunmaktadır. Ayrıca elektrikli scooter’ın tasarımı dünyadaki diğer elektrikli scooterların hemen hemen hepsinden farklıdır. Bu tasarım, son yıllarda bir scooter üzerinde görülen en ilgi çekici tasarımlardan biridir.

Sıvı Soğutmalı Elektrikli Scooter

İnanılmaz derecede etkileyici olan sadece scooter üzerindeki sürüş teknolojisi değildir. E-scooter, herhangi bir scooter’da benzeri olmayan inanılmaz derecede yenilikçi bir motora sahiptir. Bu motor sıvı soğutmalıdır. Bu sayede elektrikli scooter’ın optimum performans ve sürüş özellikleri sağlayacağını düşünülmektedir. BMW, özellikle elektrikli motorların güvensizliğinden korkan insanları düşünmektedir. Ayrıca sıvı soğutmalı elektrikli motorunu birçok otomobil modelinde de kullanmaktadır. Bu sayede başarısını ispatlamış bir motor özelliği, BMW’nin yeni elektrikli scooteri olan CE04’e oldukça büyük bir avantaj sağlamaktadır. Tasarım konusunda da sıvı soğutmalı motoru kadar farklı olan CE04, uygun fiyatlı olursa ülkemizde başarılı satış rakamlarına ulaşacaktır. Fakat ülkemizde satışa sunulması imkansız gibi durmaktadır. Bu yüzden büyük ihtimal ile BMW’nin elektrikli scooter modeli olan CE04’e doyasıya binecek olan kişiler Avrupalılar olacaktır. Sonuç olarak BMW’nin Yeni CE 04 E-Scooter Modeli, elektrikli motosiklet ve scooter dünyasını başka boyutlara taşımaktadır.

İkinci El BMW Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here