Güçsüz Fakat Sportif Tasarımlı Japon Arabaları II

0
1912

Güçsüz Fakat Sportif Tasarımlı Japon Arabaları II… İlk içeriğimizde olduğu gibi bugünde sizlere düşük performanslı olan fakat başarılı tasarıma sahip olan araçları sıralayacağız. Bildiğimiz üzere Japon otomotiv üreticileri, oldukça disiplinli ve efsanevi modelleri satışa sunmaktadırlar. Örnek olarak Japon otomobil üreticisi Toyota’nın Corolla modeli, dünyanın en çok satılan arabası olmaktadır. Bu yüzden Japon üreticilerin varlığı asla ve asla yok sayamayız.

Toyota Celica 2000 GT Liftback (1973-77)Güçsüz Fakat Sportif Tasarımlı

Ford’un Mustang Fastback’i ve Toyota Celica 2000 GT Liftback’in pek çok ortak stil detayına sahip olması kesinlikle tesadüf değildir. Japon üretici Toyota, meşhur modeli Celica 2000 GT Liftback’i, Ford’un Mustang Fastback’e rakip olarak üretmiştir. Ayrıca satışa sunulduğu dönemde Amerikalı rakibi Ford Mustang Fastback’e göre çok daha ekonomik ve sağlam bir model olmaktadır. Bu yüzden Toyota Celica 2000 GT Liftback modeli rakiplerinin ötesinde bir spor otomobil modelidir. Fakat Ford’un V8’ler ve yüksek litreli motorlar kullandığı dönemde Toyota nahifliği ve sadeliği seçmiştir. Böylece Japon üretici, Toyota Celica 2000 GT Liftback’e 4 silindirli bir motor koymuştur. Ayrıca 4 silindirli motor, 2.2 litre olmuştur. Rakiplerine göre güçsüz olsa da genel anlamda oldukça başarılı bir model olan Celica başarıyı yakalamıştır. Fakat ne yazık ki Japon üreticinin son Amerikan otomobil benzeri araç modellerinden biri Celica’dır.

Honda S660Güçsüz Fakat Sportif Tasarımlı Japon Arabaları II

Ülkemizde göremediğimiz fakat dünyanın birçok yerinde ve noktasında satışa sunulan Honda S660, bugünkü listemizde olmayı kesinlikle hak etmektedir. Mükemmel tasarıma sahip olan Japon KEİ arabası, oldukça popüler ve sevilen modellerden biri olmaktadır. Ayrıca Japonya’ya giderseniz karşınıza bol bol çıkacak olan araba modellerinden biri olmaktadır. Sportif ve kompakt yapısı, aracı başarılı kılmaktadır. Ayrıca Honda’nın meşhur ve en güçlü modellerinden biri olan NSX modeline de benzemektedir. Böylece Honda S660 için NSX’in kompakt modeli diyebiliriz. S660, turbo şarjlı olmasına rağmen sadece 63 beygir üreten 658cc üç silindirli bir motora sahiptir. Test edemediğimiz için sürüş konusunda bir şey söyleyemesek de son derece şık bir tasarımı vardır.

İkinci El Honda İlanları

Mitsubishi Colt Galant GTO (1970-77)Güçsüz Fakat Sportif Tasarımlı Japon Arabaları II

1969’un sonlarında ortaya çıkan Mitsubishi’nin Colt Galant GTO’su, dönemin Amerikan arabalarına da büyük ölçüde benzemektedir. Ayrıca bu otomobil bir Japon fastback spor otomobilidir. Örnek olarak JCCA Grand Prix serisinde yarışmak için orijinal olarak onaylandı. Fakat yarışa çıkacağı dönemde Arap ülkelerinin petrol krizi çıkartması, aracın yarış kariyerini de bitirmiştir. Fotoğraflarda gördüğümüz Mitsubishi Colt Galant GTO, üç farklı motor seçeneği ile satışa sunulmuştur. En düşük modeli 110 beygir güç üretmektedir. En yüksek güçteki versiyonu ise 125 beygir güç üretmiştir. Fakat 1972’deki motor güncellemeleri aracın kaderini tekrardan zora sokmuştur. Sıkı emisyon düzenlemeleri, büyük bir güç düşüşüne neden olmuştur. 1972 yılından sonra 1.7 litrelik motora sahip olan otomobiller 105 beygirlik kasvetli ve kötü bir güce sahiptir.

Mitsubishi FTO GS (1994-2000)

“Güçsüz Fakat Sportif Tasarımlı Japon Arabaları II” adlı içeriğimizin sonuncu modeli Mitsubishi’den gelmektedir. Bildiğimiz üzere Japon üretici Mitsubishi birçok farklı tarzdaki araç modellerini üretip, satışa sunmaktadır. Ayrıca Japonya’nın en değerli ve popüler markalarından biri olan Mitsubishi, dünyada yoğun bir hayran kitlesine sahiptir. Özellikle Arap ülkelerinde Mitsubishi ve Toyota modelleri olukça popüler olmaktadır. Bunun sebebi iki farklı Japon üreticisinin çok sağlam ve işlevsel araçlara sahip olmasından kaynaklanmaktadır. Japon otomobil üreticisi uzun zamandır SUV ve sedan üretmek için yüksek performanslı modellerin üretimine ara vermiştir. 1990’lı yıllar, markanın ortaya çıkardığı efsanevi spor otomobiller ile doludur. Mitsubishi yüksek teknolojili 3000 GTO ve daha basit versiyonu olan FTO ile muhteşem spor otomobiller üretmiştir. 1994 yılında piyasaya sürülen havalı görünümlü iki kapılı coupe gövdeye sahip olan FTO GS, hem Japonlar için hem de  yurt dışında büyük ilgi görmüştür. Fakat aracın şanzıman sistemi spor otomobiller için uygun değildir. Bu yüzden sahiplerinin en büyük şikayetleri genellikle başarısız şanzıman yapısından gelmektedir. Ayrıca 123 beygir güç üreten Mitsubishi FTO GS,1.8 litrelik dört silindirli motorlara sahiptir. Tasarım konusunda çok üst boyutlara ulaşan FTO GS, motor özellikleri ile rakiplerinin gerisinde kalmıştır. Fakat 1994 ve 2000 yılları boyunca aracın sportif ve işlevsel görünümü, satış rakamlarını büyük oranda etkilemeyi başarmıştır.

İkinci El Mitsubishi İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here