Bugatti Type 57 Sc Atlantic Guggenheim Müzesi Bilbao’da Sergileniyor

0
2886
Bugatti Type 57 Sc Atlantic Guggenheim Müzesi Bilbao'da Sergileniyor

Bugatti Type 57 Sc Atlantic 18 Eylül’e kadar Guggenheim Müzesi Bilbao’da sergilenecek. Bu nedenle İspanya’ya yolu düşen tüm otomobil tutkunları ile tanışmak için bekliyor. Bilbao’daki ‘Hareket’ adı verilen sergide yerini alan klasik araba, bir otomobilden çok daha fazlası. Aynı zamanda bir sanat eseri olan bu araç bir mimarlık eseri olarak da görülüyor. Norman Foster Vakfının organize ettiği bu organizasyon, otomobilin sanatsal yönünü kutlama amacını taşıyor. Sergide bir otomobilin aynı zamanda resim, heykel, mimari eserler, fotoğraf ve sinema ile ilişkisi vurgulanıyor. Tüm bir araya geldiği sanat eserleriyle aralarında paralel ağlar olan Bugatti Type 57 SC Atlantic dünyada bulunan en nadide araçlardan birisi. Bu sayede, ekstra önemli ve pahalı bir araba oluyor.

Dünyadaki İki Bugatti Type 57 Sc Atlantic’den Birisi

Bugatti Type 57 Sc Atlantic, mavi renk, önden görünüm

Hayatta kalmayı başaran iki örnekten birisi olan bu araba, Kaliforniya’daki Mullin Otomotiv Müzesi tarafından ödünç alındı. Böylece sergideki sanat eserlerinin başyapıtı olmayı başardı. Bugatti Type 57 Sc Atlantic şu anda sergide yer alan ‘Esculturas’ galerisinde, ‘Yürüyen Panter’ heykelinin hemen yanında park halinde duruyor.

İngiliz Bankacının 86 Yaşındaki Klasik Arabası Hala Yaşıyor

Bugatti Type 57 Sc Atlantic, mavi renk

Bugatti Type 57 Sc Atlantic ilk olarak 1936’da üretimine başlandı. O zamandan bugüne hayatta kalmayı başaran yalnızca iki adet kaldı. Ancak şunu da unutmamak gerekir ki zaten bu klasik araba toplamda 4 tane üretilmişti. İlkini İngiliz bir bankacı olan Victor Rothschild satın almıştı. Bugün sergide bulunan araba da Rotschild’in arabası. İkinci kopyayı ise moda tasarımcısı Ralph Lauren elde etmeyi başarmıştı. Bir diğeri de ise maalesef, 1955’te tamamen hurdaya döndüğü bir kazaya karışmıştı. Bugün hayatta kalan Type 57SC Atlantic için restorasyon çalışmaları sürüyor. Bunun için mümkün olduğu kadar çok orijinal parça kullanılmaya çalışılıyor. Ancak yine de birçok parçanın yeniden üretilmesi kaçınılmaz oluyor.

Bugatti Type 57 Sc Atlantic Guggenheim Müzesi Bilbao'da Sergileniyor

Kaputunun altında, 3.3 litrelik sekiz silindirli bir motor var.  Bu motor, 200 hp güç üreterek 200 km/s hıza çıkabiliyor. İlk olarak, Jean Bugatti’nin tasarladığı 57 Sc Atlantic’in bugünkü değerinin 100 milyon Euronun üzerinde. Çünkü hala kusursuz, hala çok karizmatik. Bu nedenle zaman geçse de insanları etkilemeye devam ediyor.

2. El Bugatti Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here