Yarım Asır Sonra Gelen Logo Değişimi!

Son dönemde otomotiv sektöründeki şirketlerin yeni birleşimler içerisinde olduğunu görüyoruz. Yeni oluşan ortaklıklar, logo ve isim değişikliklerini beraberinde getiriyor. Öte yandan bazı otomotiv şirketleri ise logolarında güncelleme ihtiyacı hissederek bu değişimi gerçekleştiriyorlar. Sektörün ayak uydurduğu trendler, müşterilerin satın alma hareketlerini de doğrudan etkiliyor. Bu trendler, markaların yıllar boyu kullandıkları logoların da değişmesine/güncellenmesine sebep oluyor. Amerikan otomotiv devi General Motors da logosunda yenilik yapma kararı aldı. 50 yıldır kullandığı logodan vazgeçen marka, daha çağdaş bir logo tasarımı ile karşımızda.

general motors markaları

Elektrikliye Geçiş, General Motors Logosunu Belirledi!

Son birkaç yılın hiç düşmeden yükselen trendi ”elektrikli otomobiller” General Motors’un logosunu belirleyen faktör oldu. Küresel çapta birçok otomotiv üreticisinin logosunu güncellediği bugünlerde General Motors da bu kervana katıldı. Teknolojinin, emisyonun ve nihayetinde elektriğin ön planda olduğu otomotiv sektöründe, markaların sadece otomobiller üzerinde değil, kurumsal kimlikleri üzerinde de güncelleme yaptığını görüyoruz. GM’nin yeni logosunda da durum bundan ibaret. Mavi rengin kullanıldığı yeni logoda General Motors’a ait olan ”g” ve ”m” harfleri küçük kullanılmış. Ayrıca ”m” harfinin bir prizi andırdığını söylemek de mümkün. Logodaki mavi kullanımı ise ”sıfır emisyona” sahip elektrikli araçlar ile mavi gökyüzünün birleşiminden oluşmuş gibi gözüküyor. Küçük ”m” harfinin altında konumlandırılan düz çizgi ise pilleri ve elektrikli araçlar için Ultium platformunu simgeliyor.

general motors  logo

”Tarihte bazı dönüm noktaları vardır.”

GM’in global pazarlama müdürü Deborah Wahl: “Markanın elektrikli ve daha dijital geleceğini işaret eden bu yeni logo ile ilgili olarak “Tarihte bazı dönüm noktaları vardır. Biz de GM için bu noktanın elektrikli modellerin seri üretimi olduğunu düşünüyoruz. Yeni logomuz da elektrikli otomobillere verdiğimiz önemi yansıtmak üzere tasarlandı.” dedi.

İkinci el satılık otomobil ilanları

General Motors Honda İçin Elektrikli Araç Üretecek!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here