General Motors Honda ve Acura Elektrikli Araçlar Üretecek

Geçtiğimiz Eylül ayında, iki beklenmedik otomobil üreticisi, General Motors ve Honda, kapsamlı bir Kuzey Amerika ittifakı kurarak güçlerini birleştirmeye karar verdi. Bu yeni birliktelik ile, platform ve motor paylaşımından ortak mühendislik çalışmalarına kadar her şey masada. Yayımlanan yeni bir rapor, bu yeni doğan arkadaşlığın ne kadar ileri gideceğine dair fikir veriyor gibi gözüküyor.

Etkili Bir İşbirliği Sağlanacak

Automotive News Çarşamba günü GM’nin yakın gelecekte Honda için iki elektrikli otomobil üreteceğini bildirdi ve konuya yakın kaynaklardan alıntı yaptı. Honda, araçlar ve üretim lokasyonları hakkında doğrudan yorum yapmayı reddetti. Ancak “Kuzey Amerika elektrifikasyon stratejimiz hakkında bu yılın ilerleyen günlerinde yeni bilgiler paylaşmayı dört gözle beklediğini” söyledi. GM, yorum taleplerine hemen yanıt vermedi. Ancak orijinal raporun kaynaklarına göre, ABD’li otomobil üreticisi Meksika’da yeni bir Honda elektrikli otomobil inşa ederken, bir Acura elektrikli otomobili de ABD’de bir üretim şansı bulacak.gm honda işbirliği

Üretimler Meksika ve ABD’de Olacak

Kaynaklar, Honda crossover’ın 2023’te GM’nin benzinle çalışan Chevrolet Blazer ve Equinox’u ürettiği Meksika’daki Ramos Arizpe tesisinde başlayacağını söylüyor. Kaynakları geçen yıl GM’nin Ramos Arizpe Assembly’yi 2024 yılına kadar EV üretimi için yeniden düzenleyeceğini bildirdi, ancak GM planları onaylamadı. Acura crossover üretiminin ise 2024 yılında Tenn, Spring Hill’de başlaması planlanıyor. Honda ve Acura modellerinin kabaca 2022’nin başlarında satışa çıkması planlanan Lyriq’in boyutlarında olması bekleniyor. Fabrika şu anda GMC Acadia, Cadillac XT5 ve XT6’yı inşa ediyor. Her iki tesisin de yeniden teçhizatı yakın gelecekte gerçekleşecek, bu nedenle her iki fabrikanın da elektrikli araç hazırlıklarında olması ihtimal dışı değil.

Lyriq gibi, Honda ve Acura araçları, maksimum 450 mil menzile sahip GM’nin tescilli Ultium pilleriyle çalıştırılacak. Morgan Stanley, Ultium pillerin 2040 yılına kadar yılda 5 milyondan fazla elektrikli araçta kullanılacağını tahmin ediyor, bunlara 1 milyondan fazla GM olmayan araç da dahil.

Geçen yıl, kapsamlı ittifakın gerçekleşmesinden önce, GM ve Honda çoktan birbirine yaklaşmaya başlamıştı. ABD’li otomobil üreticisi, Honda ile birlikte elektrikli arabalar geliştireceğini ve OnStar teknolojisini Japon otomobil üreticisinin arabalarına aktaracağını söyledi. Honda ayrıca daha önce GM’nin otonom araç teknolojisine odaklanan Cruise Automation yan kuruluşuna yatırım yapmıştı.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here