Citroen ile Polestar arasındaki üç yıldır yasal anlaşmazlık sürüyor. İkili arasındaki son Fransız mahkemesi, Polestar marka logosunun geçici olarak yasaklamasıyla sonuçlandı.

Daha önce de bilindiği gibi Citroen, Polestar logosunun kendi çift şerit rozetine ve premium DS markasına çok benzediğini iddia ediyor. Fransız otomobil üreticisi ilk olarak 2017’de ana şirket Volvo’dan Polestar logosunu kullanmayı bırakmasını istedi. Ancak İsveçli şirket  aksini iddia ederek bunu reddetti.

İsveç Merkezli Otomotiv Firması

1996 yılında kurulan Polestar markası, Volvo ekibinin İsveç Touring Car Şampiyonasını kazanmasında yardımcı olacak bir yarış otomobili üretmek için yarış pilotu olan Jan ”Flash” Nilsson tarafından “Flash Engineering” adı altında kuruldu. Volvo için büyük miktarlarda kazanç getiren Polestar, 2013 yılında S60 modellerinin ilk sürümüyle halka açılmaya karar verdi. 2014 yılına gelindiğinde Volvo S60 ve V60 Polestar piyasaya sürüldü. 2015 yılına gelindiğinde Volvo Polestar’ın performans bölümünü satın aldı ve Polestar’ın orijinal olarak yaratılma amacı olan yarış bölümü, yeni adı Cyan Racing altında ayrı olarak devam etti.

2020 Polestar
2020 Polestar

2017 yılında, Polestar’ın amacı, oldukça rekabetçi bir gelişmekte olan pazarda yeniliğe odaklanan bir elektrikli performans otomobil markası olarak değişti. Dünya ve çevremiz en yüksek önceliği olarak göz önünde bulundurularak, marka sürekli olarak görsel ve performans açısından etkileyici, artan verimli performans araçları yaratmaya devam etmektedir.

Citroen, Polestar Ve Fransa Mahkemesi Son Durum

Son durumu teyit eden AutocarPolestar’ın markası Fransa’da çalışmıyor ve şu anda Fransa’da faaliyet gibi bir planım yok: ekleyerek bir şirket sözcüsü ile Fransa’da devam eden bir dava var ki. Fransa’da, Citroën tarafından başlatılan Polestar logosunun kullanımına ilişkin devam eden bir dava var. ” açıklamalarını yaptı.

Ayrıca, “Davanın detayları hakkında yorum yapamasak da markamızın ve logomuzun konumuna yürekten inanıyoruz. Biz farkındayız yeni ve heyecan verici otomobil markası iddialı planları ile piyasada elektrikli hareketlilik profilini yükseltmek için, biz kurulan otomobil üreticilerinin dikkatini toplayabilir. Vaka yalnızca Fransa ile ilgilidir ve başka hiçbir ülke için geçerli değildir. ” sözleri de eklendi.

Citroen, Polestar Ve Fransa Mahkemesi Arasındaki Son Durum
Citroen ve Polestar Logolarındaki benzerlikler

Citroen davasını ilk olarak Avrupa Fikri Mülkiyet Ofisine götürdü ve istediği şekilde bir sonuç alamadı. Ancak bir Fransız mahkemesi, Polestar’a Temmuz 2020’den başlayarak altı ay boyunca kendi logosunu kullanmayı bırakmasını söyledi. Yani logo Fransa’da resmen yasaklanmıştı. Ayrıca mahkeme Polestar’ın Fransız otomobil üreticisi Citroen’e 150.000 € (cari döviz kuruyla 177.000 $) artı yasal olarak 70.000 € (82.000 $) ödemesini emretti.

Polestar’ın altı aylık logo yasağının bu Ocak ayında sona ereceği zaman ise henüz belli değil. Bu konuda Fransa’dan ve markalardan net bir açıklama gelmedi.

2. El Citroen Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here