XC60 T8,  performansı kesinlikle etkileyici olsa da, Volvo’nun doğası gereği yeterince dinamik değildir. Ve otomobilin ağırlığı nedeniyle, söylenen verimlilik iddialarına uymak zordur. Bu nedenle Plug-in hybrid sizin için şart değilse, dizel XC60’lar daha mantıklı olucaktır.

Volvo XC60 T8

T8 Teknik Özellikleri

Ön tekerleklere hareket veren ve 314 bg’ye kadar hizmet veren turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli bir benzinli motoru var ve arkasında sekiz ileri otomatik şanzımana bağlanan 86bhp’lik bir elektrik motoru var. XC60’ta, motor gücünü XC90’ın 9.2kWh ünitesi yerine 10.4kWh’lik bir pilden alıyor ve bu araba yalnızca saf elektrikle 50 km gidebiliyor.

Volvo XC60 T8

XC60’ı hızlı bir şarj cihazına bağlarsanız ve iki buçuk saatte şarj edilebilir. Yerel bir üç pimli prize takılırsa, bu beş ila altı saat arasına çıkar. Bu SUV’nin 400 beygir gücüne sahip olduğunu sürerken rahatlıkla anlayabilirsiniz. Bu, Volvo’nun daha çok sayıda alıcı için çekici hale getirme amacının bir parçasıdır ve 400bhp, 5,2 saniyelik 0-100kmh’e ulaşır. Ama bu hikayenin sadece bir kısmı…

volvo suv

Sürüş modu seçicide ‘Power’a geçin ve hızı hissedin. Bir Jaguar F-Pace S veya bir Porsche Macan Turbo kadar hızlı gidiyor. Aşırı hafif ve destekli direksiyon serideki diğer XC60’lar için bir sorun oluşturmazken, bunlar T8 için sorun haline geliyor.

volvo far

Elektrik motorundan yalnızca 86 beygir ve 2,115 kg ağırlığındaki bir arabayı çekmenin küçük problemi ile T8, hızlanmaya yardımcı olmak için benzinli motoru hızlı bir şekilde ateşler – ve bunu çok yapar. Elbette, daha sonra kullanmak için pilin şarjını ‘tutabilirsiniz’, ancak daha sonra yalnızca benzinli güç kullanıyorsunuz, bu da T8’i oldukça ekonomik hale getiriyor. Yine de ‘Hibrit’, T8 için daha iyi bir mod ve EV ile benzin gücü arasındaki geçiş daha pürüzsüz..

Donanım seçenekleri

volvo iç mekan

T8 yalnızca en üst seviyedeki donanımda satılmaktadır. Inscription Pro veya R-Design Pro. Agresif gövde kiti ve büyük 21 inç Jantlar bulunmaktadır. İç kısımda ise yarı deri Alcantara spor koltuklar ve Orrefors kristal vites kolu gibi ekstra özellikler var.

Olağanüstü yapı kalitesinin, akıllı ve minimalist bir iç tasarımın, geniş bir arka koltuk alanın ve rakiplerinden büyük bir bagaja sahip olması farkını ortaya koyduğunun belirtisidir.

VOLVO XC60 İKİNCİ EL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here