2021 Nissan Juke 1.0 DIG-T Test Sürüş İzlenimleri

0
9741
Yeni Nissan Juke Sürüş İzlenimleri

Küçük SUV sınıfının ön plana çıkan modellerinden biri olan Nissan Juke yeni versiyonu ile birlikte 2021 yılında daha iddialı bir araç olur.

Nissan Juke Tasarım Özellikleri

Bir dizi ileri teknoloji ile eski nesillerinden aşina olduğumuz aynı tarz ve eğlence anlayışını bir arada sunan yeni Nissan Juke küçük SUV sınıfının favori modellerindin biri olmayı sürdürür. Juke serisinin ilk aracı, on yıl önce tanıtılmıştı. O zamandan şimdiye kadar kompakt SUV araçlarına yeni bir anlayış getirdi. On yılda yaklaşık 1.5 milyon adet satmayı başardı. Tamamen yenilenen Nissan Juke alışılmışın dışına çıktı. Biraz büyütüldü ama yine de B crossover segmentinde iddialı olacak özelliklerini korudu.

Araç yeniden tasarlanmış olmasına rağmen Juke nesline özel olan farlar yeni araçta da hala yerini korumakta. Tasarım detayları neredeyse tamamen değişirken bildik Juke DNA’sına sadık kalan bir çalışma yapılmış. Bu sayede ona nereden bakarsanız bakın onun hala bir Juke olduğunu çok net bir şekilde anlıyorsunuz. Ancak yerini aldığı modeli göre çok daha kaliteli, daha karizmatik ve çok daha güçlü bir duruşu var. Belki yüzündeki o büyük yuvarlak aydınlatma elemanları yerine de biraz daha karizmatik detaylara yer verilebilirmiş.

Nissan Juke İç Mekan Özellikleri

Hem eşyalar hem de yolcular için artık daha geniş olan yeni Juke’un arka koltuk diz boyu 5.8 cm ve arka tavan yüksekliği 1.1 cm arttırılmış. Ayrıca bagaj kapasitesi %20 arttırılarak 422 litreye çıkartılmış. Aracın yaşam alanına geçtiğim anda büyüdüğünü hemen fark ettim. Özellikle arka tarafta yolculuk yapacaklar için yerini aldığı modele göre daha bonkör bir kullanım alanı sunuyor. Arkaya doğru coupe formuyla ilerleyen bir tasarıma sahip olması baş mesafesini kısıtlamış olabilir diyordum ama böyle bir durumla karşılaşmadım. Belki arka camlar biraz daha büyük olsa ferahlık açısından daha iyi olabilirmiş diye aklımdan geçirdim. Yaşam alanında kalite çıtası bir hayli yükseğe taşınmış durumda. Kullanılan malzeme kalitesi resmen çağ atlamış.

Orta konsol tasarımının istendiği gibi farklı malzemelerle satın alınabiliyor olması son derece iyi bir özellik. Kullanım açısından yaşam alanında neredeyse hiç sıkıntı yaşamadım ve Nissan Juke’u kullandığım süre boyunca kendimi iyi hissettim. Görüş açıları konusunda A sütunları dar sokak dönüşlerinde biraz zorluk yaşatsa bile bu önemli bir sorun olarak notlarım arasında yer almadı. Sessizlik konusunda da yeni Juke benim beğenimi kazanan ve yaşam alanında bulunanların konforunu artıran en iddialı özelliklerinden birisi oldu.

Nissan Juke Motor Özellikleri

Yeni Nissan Juke motor kaputunun altında tek bir ünite yer alarak Türkiye’de satışa sunuldu. Motor kaputunun altında oldukça verimli olan 3 silindirli bir motor yer alıyor deniyor. 1.0 litrelik turbo motor 117 beygir güç ve 180 Nm tork üretiyor. İlerleyen zamanlarda yeni motor seçeneklerine sahip olmasını bekliyorum ancak bu motor seçeneğiyle onu satın alanlar aradıkları her konu hakkında yeterli olanı zorlanmadan bulacak. Nissan Juke 6 ileri oranlı manuel ya da 7 ileri oranlı DCT şanzımanla satın alınabiliyor. Test aracında olduğu gibi otomatik şanzımanla satın alındığında açıklanan fabrika verisi 0-100 km/s hızlanması 11.8 saniyede gerçekleşiyor. Bu zamanda hızlanmasını rahat tamamlıyor.

Yeni Nissan Juke’un fabrika verilerine göre son hızı 180 km/s olarak belirtilmiş. Yaptığım test sürüşleri sırasında bu hıza rahat bir şekilde ulaşabileceğini ve nefesinin şanzımanın başarılı çalışma karakterinin de getirdiği artıyla kolay kolay kesilmediğini gördüm. Fabrika verilerine göre ortalama yakıt tüketim değeri olarak 5.2 litre açıklanıyor. Yaptığım test sürüşü sırasında karma yol şartları altında 6.8 litre tüketim sonucuna ulaştım. 1.0 DIG-T motor söyledikleri gibi, anlık gaz tepkilerine atik cevaplarla karşılık vererek keyif aldığım bir sürüş deneyimi sunmaya başardı. ECO sürüş modu ile yakıt ekonomisi sağlayan yeni Juke, SPORT modunda spor karakteri açıyor ve onu kullanırken daha fazla keyif almanızı sağlıyor.

Nissan Juke Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Omurga destekli spor koltuklara sahip dediklerinde nasıl olduklarını çok merak etmiştim. Aracı yaklaşık olarak 300 km kullanmanın ardından şunu açık bir şekilde söyleyebilirim: Sadece bu koltuklar bile adama araba satın aldırır. Bu arada koltukların arka tarafında çok sert bir plastik malzeme bulunmasının yerineyse daha yumuşak bir dokunun olmasını tercih ederdim. Yeni Juke’taki Akıllı Sürüş Teknolojileri güvenliğinizi, konforunuzu ve manevra kabiliyetinizi en üst seviyeye çıkarır açıklamasını yapmışlardı.

Bu aracı test ederken yerini aldığı modelle yaptığım karşılaştırmalarda radikal bir değişim olduğunu gördüm. Sürüş keyfi ve sürüş güvenliği çok daha iyi bir konuma gelmiş durumda. Rakiplerini göz önüne aldığım zaman bazılarının önüne bu tip bir sürüş özelliğiyle çok rahat bir şekilde çok rahat bir şekilde geçebilir diye düşündüm. Nissan Intelligent Mobility adını verdikleri elektronik sistemler gerçekten de iyi çalışıyor. Onu kullanırken daha güvenli hissetmenizi ve ondan daha fazla keyif almanızı sağlıyor. Elbette burada aracın mekanik aksamlarının da hakkını yememem lazım. Onlar da son derece iyi, özellikle süspansiyon sistemi övgüyü hak ediyor.

Nissan Juke Test

Nissan Juke Güvenlik Özellikleri

Yeni Nissan Juke için 2021 Euro NCAP değerleri bilinmese de 2019 yılında yapılan çarpışma testinin sonuçları umut vadediyor. Bu testin ardından en yüksek puan olan 5 yıldızı hanesine yazdırdı. Bunu yaparken yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 94, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 85, yaya güvenliğinden yüzde 81 ve teknolojik yardımcılarından yüzde 73 aldı. Bu sonuçlar onun bu konuda da son derece iddialı olduğunun ispatı oldu.

Nissan Juke 2021 Yorumları

Nissan Juke küçük SUV sınıfının ön plana çıkan modellerinden biri olarak hayatımızda yer etmişti. Yeni Nissan Juke sahip olduğu özelliklerle segmentinin en iddialı modellerinden biri haline gelmiş. Tasarım konusunda kaslı ve güçlü görünen yapısını sevdim. Yaşam alanında rahat ettim ve kolay kullandım. Sürüş konusunda beklediğim ne varsa bulurken kendimi güvende hissettiğim araçlardan biri oldu.

Nissan Juke 2021 Fiyat Özellikleri

Yeni Nissan Juke, 1.0 DIG-T 115 Düz Vites Tekna seçeneğiyle 229 bin 900 TL’ye satılıyor. Ancak son yılların gözdesi otomatik şanzıman söz konusu olduğunda aynı paketle fiyatı kampanyalı olarak 297 bin 900 TL olarak açıklanıyor. En üst paket olan Platinum Premium ile onu satın almak istediğiniz zaman karşınıza çıkan etiket yine kampanyalı olarak 349.900 TL olacak.

Nissan Juke Teknik Özellikleri

Yeni Nissan Juke Sürüş İzlenimleri

İkinci El SUV Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here