2022 Chevrolet Bolt EUV tanıtılarak şirket içinin ilk teaser videosu yayınladı ve aracın 2021 yaz ayında üretime girmesi bekleniyor. Chevrolet’in model hakkında söyleyecek pek bir şeyi yoktu, ancak dijital bir gösterge paneli ve açılı bir bilgi-eğlence sistemine sahip olacak. Klipte, sürücülere “rejeneratif frenleme kullanımı ve akü şarj seviyesi dahil olmak üzere elektrikli araçları hakkında kritik bilgiler” sağlayan güç akışı ekranını gösteriyor.

2022 Model Chevrolet Bolt’a Genel Bakış

Karartılmış görüntüde, elektrikli araç yandan gösteriyor ve bu süreçte birkaç farklı tasarım ipucunu ortaya çıkarıyor. Daha çok beklenen Bolt EUV ile başlayan görüntü, crossover’ın Çinli Buick Velite 7’nin bir klonu olmayacağını açıkça ortaya koymaya yetiyor. C sütununun üçgen şekli, Bolt EUV ile platformu paylaşan Çinli EV’den açıkça farklıdır ve Bolt EV’ye daha fazla benzerlik gösteren farlar ve arka lambalar da öyle.

Ayrıca modelin ince aydınlatma ünitelerine, tavan raylarına ve etkileyici bir seraya sahip dış görünüşünü de gösteriyor. Sürtünmeyi azaltmak için muhtemelen optimize edilecek türbin tarzı tekerlekleri de araçta görebiliriz.

İç mekana geri dönersek, model daha yüksek kaliteli malzemeler ve klima kontrollerine sahip geleneksel bir orta konsol içerdiği için mevcut Bolt’a göre büyük bir değişiklik gösteriyor. Yeniden düzenlenmiş hava menfezlerini ve şık metal aksanları da görebiliriz. Bu değişikliklerin standart Bolt’a taşınması gerekir, çünkü bu model Bolt EUV’nin piyasaya sürülmesiyle aynı zamana denk gelecek şekilde bir facelift alır.

Direksiyon simidi tanıtım videosunda görünmese de Chevrolet, Bolt EUV’nin Super Cruise yarı otonom sürüş sistemini sunacağını onayladı. Sisteme göre, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da 321.869 km (200.000 milden) fazla uyumlu otoyolda eller serbest sürüşe izin verilir.

 

2022 Chevrolet Bolt EUV
2022 Chevrolet Bolt EUV

Chevrolet ek bilgileri gizli tutuyor, ancak Bolt EUV, yaklaşan Cadillac Lyric ve GMC Hummer EV‘nin temelini oluşturan yeni mimariyi değil, BEV2 platformunu kullanacak. Bu, modelin 66 kWh pil takımı ve 200 hp (150 kW / 203 PS) geliştiren bir elektrik motorundan oluşan tanıdık bir güç aktarım mekanizmasına sahip olacağı anlamına gelebilir.

Bu doğrulanmadı, ancak önümüzdeki aylarda 2022 Bolt ve Bolt EUV’nin önümüzdeki yaz üretime gireceği için daha fazla şey öğreneceğiz.

İkinci el Chevrolet İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here