Formula 1 2022 – Bahreyn GP: Charles Leclerc’in Zaferi, Ferrari’nin Dublesi

0
1657

Formula 1 hayranlarının heyecanla beklediği Formula 1 2022 sezonu başladı. Charles Leclerc Bahreyn GP’sine damga vurarak kazanmayı başardı. Sakhir pistindeki Formula 1 yarışında ikinci sırada da Carlos Sainz Jr.’ın diğer Ferrari’si bulunuyor. Lewis Hamilton podyumu tamamlarken, herkesi şaşırtan bir şekilde, iki Red Bull yarış pilotu emekli olmak zorunda kaldı.

19 Mart’ta Formula 1 2022 Bahreyn GP elemelerinin sonunda Charles Leclerc pole pozisyonunu aldı. Gridin ön sırasında, Scuderia Ferrari sürücüsünün yanında hüküm süren Dünya Şampiyonu Max Verstappen ikinci en hızlı sıralama zamanını elde etti. Aynı zamanda yarışta Charles Leclerc, Max Verstappen, Carlos Sainz Jr., Sergio Pérez, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Kevin Magnussen, Fernando Alonso, George Russell ve Pierre Gasly gibi oldukça iddialı pilotlar bulunuyor. Covid-19’dan etkilenen Sebastian Vettel’in yerini ise Nico Hülkenberg’in almış durumda. Esteban Ocon ise yarışa 11. sıradan başladı. Işıklar söndüğünde, Charles Leclerc Max Verstappen elindeki avantajını korumaya devam ederken Sergio Pérez ve Valterri Bottas kalkışları kaçırdılar.

5 turun ardından 2022 Bahreyn GP İlk 10’u şöyle sıralandı: Charles Leclerc, Max Verstappen, Carlos Sainz Jr., Lewis Hamilton, Sergio Pérez, George Russell, Kevin Magnussen, Pierre Gasly, Fernando Alonso, Esteban Ocon. Başlangıçta Esteban Ocon’un Mick Schumacher’e verdiği şokun ardından Alpine Formula 1 sürücüsü 5 saniye ceza aldı. 10. tura gelindiğinde Sergio Pérez, Lewis Hamilton’ı geride bıraktı.

O anda Charles Leclerc, Max Verstappen’in yaklaşık 2,9 saniye önündeydi. Carlos Sainz Jr. ise Red Bull yarış pilotunun yaklaşık 7,8 saniye gerisindeydi. Lewis Hamilton, W13 aracına sert lastikler (C1) takmak için 12. turun sonunda pite girdi. O anlarda Mercedes-AMG’nin stratejisi, Hamilton’ı pite geri dönmeden Formula 1 2022 Bahreyn GP’nin sonuna götürmekti. Bu yüzden İngiliz sürücü lastiklerini ısıtmak için mücadele etti. 13 turun ardından yarışta 11. oldu.

Formula 1

Max Verstappen, 15 turun ardından kırmızı lastiklerden yararlanmak için kutusuna geçerken, Carlos Sainz Jr. da C3 lastiklerine geçerek aynısını yaptı. 16. turun sonuna geldiğimizde, Charles Leclerc ve Sergio Pérez arabalarına sırasıyla yeni yumuşak ve orta lastikler taktı. 2022 Bahreyn GP’sinin 28. raundunda Hamilton piste 8. pozisyonda geri döndü. En önde bulunan Charles Leclerc, Max Verstappen’e karşı farkı (yaklaşık 3,8 sn) genişletti.

Formula 1 2022’nin sonraki turunda Charles Leclerc, Red Bull Yarış stratejisini korumak için pitlerini takip etmeye devam etti. Hemen ardından Ferrari sürücüsü yine Max Verstappen’in önüne geçti. Ardından Carlos Sainz Jr, Sergio Pérez’in önünde yarışı açarken Lewis Hamilton, George Russell’ın arkasında 6. sıraya yükseldi. Sainz Jr. ve Perez aynı 34. turda anda pite girdi.

Formula 1

Finişe 17 tur kala Charles Leclerc, 3,7 saniyelik bir farkla Max Verstappen’in önünde yer aldı. Ancak hemen arkasında sırasıyla Sainz Jr., Pérez, Hamilton, Russell ve Magnussen onu takip etti.

Formula 1 2022

Formula 1 2022 Bahreyn GP’deki 44 turun ardından Max Verstappen, yeni yumuşak lastiklerden yararlanmak için üçüncü kez pite döndü. Aynı anlarda Sergio Pérez ve Sainz Jr. de aynı şeyi yaptı. Ama Charles Leclerc  yoluna devam etti.

Formula 1 2022

46’ncı ​​tura gelindiğinde Formula 1 2022’ye damga vuracak bir olay gerçekleşti. Bir anda Pierre Gasly’nin tek kişilik otomobili alev aldı. Böylece Mercedes-AMG GT Black Series güvenlik aracı piste çıktı. Güvenlik Aracı’nın piste girmesiyle Charles Leclerc pitlerine geri döndü. Çünkü mantıklı olarak yumuşak lastiklere o anda kavuşması gerekiyordu. Formula 1 2022 Bahreyn GP’nin 50. turunun sonunda yarış yeniden adeta yeniden başladı diyebiliriz. Max Verstappen, Carlos Sainz Jr., Sergio Pérez  liderliği tekrar ele geçirdiler. Böylelikle Lewis Hamilton ile George Russell’ı gerilerinde bırakmayı başardılar. Charles Leclerc ise en öndeki pozisyonunu korumayı başardı. Böylece takipçileri ile arasındaki farkı hızla genişletti.

Formula 1 2022

Carlos Sainz Jr 54. turda Max Verstappen’i geçti . Bununla birlikte bir Dünya Şampiyonu da Formula 1 2022 sezonu itibariyle emekli oldu. Sergio Pérez’in diğer Red Bull’u da Bahreyn GP’nin son turlarında gücünü kaybetti.

Charles Leclerc, Formula 1 2022 Bahreyn GP’sini takım arkadaşı Carlos Sainz Jr.’ın hemen önünde tamamlayarak kazandı! Lewis Hamilton ve George Russell sırasıyla 4. ve 5. sırada tamamladı. Aynı anlarda Esteban Ocon 7. sırada ve Fernando Alonso 9. sırada yerini aldı. Bununla birlikte yarıştaki en hızlı tur için bonus puanı ise yine Charles Leclerc’e gitti. Böylece Formula 1 2022 Bahreyn Gp’ye sadece Leclerc değil Ferrari de duble yaparak damgasını vurmuş oldu.

 İşte Süreleriyle Bahreyn GP 2022 İlk 10 Sınıflandırması:

  1. C.Leclerc –  Ferrari : 1:37:33.584
  2. C. Sainz Jr. –  Ferrari: +5.598
  3. L. Hamilton – Mercedes: +9.675
  4. G.Russell – Mercedes: +11.211
  5. K. Magnussen – Haas Ferrari: +14.754
  6. V. Bottas – Alfa Romeo Ferrari: +16.119
  7. E.Ocon – Alp  Reanult : +19.423
  8. Y.Tsunoda: – AlphaTauri Honda: +20.386
  9. F. Alonso – Alp Reanult: +22.39

Ferrari Modelleri Arabam.com’da

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here