En iyi 2021 model orta boy lüks araba modellerinden bazılarını bu yazımızda derledik. Sektördeki diğer tüm otomobil segmentleri gibi, orta büyüklükteki lüks otomobil pazarı son yıllarda pek rağbet görmüyor. Ancak yine de bu sınıfta çok iddialı marka ve modeller varlığını sürdürüyor. Bu araçların listesi birkaç coupe benzeri dört kapılı ve hatchback içerir. Yüksek teknoloji özellikleri ve dört tekerlekten çekiş bu grupta hala yaygın olarak mevcuttur. Ayrıca, yakıt tasarruflu dört silindirli motorlardan hibritlere ve turboşarjlı V-8’lere kadar geniş motor seçenekleri yelpazesi sunar.

En İyi 2021 Model Orta Boy Lüks Arabalar

BMW 5-Serisi

Bir zamanlar gençlik enerjisinin ve atletizmin rakipsiz bir karışımı olan BMW 5-Serisi bu sınıfa öncülük eder. 5 Serisi, dünyanın çeşitli pazarlarında yerini almış ve ünü giderek artmış orta boy lüks arabalardandır. Bu seri, çoğu zaman dinamik ve sert yapısı ile rakiplerinin yerini almaya hazır olmuştur. Ancak BMW 5-Serisi sportif köklerinden uzaklaştı, daha lüks hale geldi. Bu süreçte daha fazla teknoloji ile yüklendi. Bir plug-in hibrit dahil olmak üzere dört model sunulmaktadır. Sedan, isteğe bağlı ikiz turbo sıralı altı ve V-8 motorları ile donatıldığında hala ciddi hızlara sahip olabilir.

En İyi 2021 Model Orta Boy Lüks Arabalar I

Maserati Ghibli

Bu sınıftaki tek İtalyan orta boy lüks araba Maserati Ghibli’dir. Çoğunun hayallerini süsleyen Maserati modellerinden biri Ghibli markanın ‘en şık ve kaliteli araçlarındandır. Ayrıca markanın iki sedanından daha küçük olan Ghibli, acı bir ses çıkaran ikiz turboşarjlı V-6 motorlara sahiptir. Yenilenen Maserati Ghibli artık 580 hp çift turbo V-8 ile ateşli bir Trofeo donanımına sahip. Aksi takdirde, Ghibli, Maserati mirasına ve büyük fiyat etiketine sahiptir.

Maserati Ghibli

Lexus ES

Lexus ES orta boy lüks araba sınıfındaki en eğlenceli modellerdendir. Ayrıca markanın en geleneksel ürünlerinden biridir ve en çok satan otomobillerindendir. Önden çekişli ES, kusursuz bir şekilde inşa edilmiştir. Ayrıca yüksek kaliteli ve sessiz, sakin çalışmasıyla bilinir. Çoğu alıcı için yeterince iyi performans gösteriyor. Ancak bu tasarımı ile bir spor sedan olarak tanımlanmıyor. Lexus ES’de çeşitli donanım seviyeleri ve güç aktarma organları mevcuttur. Bu yıl Lexus, dört tekerlekten çekişli ve 203 hp dört silindirli giriş seviyesi ES 250’yi ürün yelpazesine ekliyor. Lexus ES alıcıları ayrıca 302 beygirlik bir V-6 motora sahiptir. Ayrıca yakıt açısından verimli bir hibrit güç aktarma organı seçebilirler. Ne yazık ki, Lexus hala kullanımı zor dokunmatik yüzey tabanlı bilgi-eğlence sisteminin yerini almadı.

En İyi 2021 Model Orta Boy Lüks Arabalar I; Lexus ES

 

İkinci El BMW İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here