Yeni AUDİ TT Konsepti Geçmişten İlham Alıyor. AUDİ TT 1998 yılında üretilen iki kapılı spor otomobiller arasında belki de en şirin olanıydı. Şirinliğinin yanında bünyesinde şahsına münasır bir asalette barındırıyordu. Bu nedenle insanlar tarafından çok benimsendi ve 1998 yılında üretilmesine rağmen AUDİ üretime tam gaz devam ediyor.

Yeni AUDİ TT Konsepti öncesi kısaca AUDİ’den bahsedelim. AUDİ üretim hayatı boyunca marka değerini güçlü kılacak muhteşem otomobiller üretti. Örneğin AUDİ R8 Yeni AUDİ TT Konsepti bunlardan biri. O da tıpkı TT gibi sürücüler arasında ayrı bir yere sahip. Markanın spor otomobil serisinin devamı niteliğinde olan bu iki modelin en şirin olanına odaklanıyoruz. Çünkü TT modeli geçtiğimiz günlerde bir tasarımcı olan AUDİ hayranı tarafından geçmişten ilham alan ama Yeni AUDİ TT Konsepti aynı zamanda fütüristik bir şekilde tasarlanan bir konsept tasarladı. Güncellenen AUDİ TT modelinin görünümü insanların hayal dünyasının ötesine geçtiğini söyleyebiliriz.

AUDİ TT üçüncü jenerasyonu ile üretim hayatına devam ediyor. AUDİ TT Bauhaus tasarım okulundan çıkmıştı. Daha çok şirinliği ve belli bir kesime hitap etmesi ile düşünülüyordu. Ancak bunun yanında son derece gelişmiş sürüş dinamiklerine sahip olduğunu bilmeyen yoktur. Bu nedenle de her geçen gün değerini katlamayı başardı.

Yeni AUDİ TT Konsepti Geçmiş İle Geleceğin Harmanlanmış Hali

Bir AUDİ hayranı TT’nin gelecek ve geçmişi harmanlayan bir tasarıma oldukça etkileyici kılan detaylar eklemiş. Aracı tasarlarken 1998 yılına kadar giden tasarımcı ilk modelden ilham almayı da unutmamış. Bu etkileyici tasarım hakkında başka bir tasarımcı olan doinnext_cong’un bazı ifadeleri var.

Doinnext_cong Yeni AUDİ TT Konsepti ‘nin geleceğe dönük bir model olmasını yanında özellikle geçmiş ile de derin bir bağ kurulmasına dikkat çekiyor. Buna ek olarak tasarımda bulunan bazı detaylar AUDİ’nin ürettiği elektrikli araçlardan da ilham alındığını gösteriyor. Detayların birbiri ile uyumu oldukça sıra dışı. Özellikle baştan yaratılan AUDİ TT’nin ön tarafı ızgaranın ortadan kalkmasıyla daha minimalist görünüyor. Bu görüntü araçta elektrikli bir güç aktarım sistemini işaret ediyor.

Yeni AUDİ TT Konsepti üzerinde yer alan ön ve arka farlar da dikkat çeken ayrı bir konu. Ön tarafın T şeklinde olması sizin de dikkatinizi çekmiştir. Bu detay aracın bütünü ile uyumlu. T harfinin al tarafının tampon çizgileri ile olan uyumu bu araçta farklı bir far tasarımını kabul edilemez hale getirmiş. Yani otomobil bir bütün olarak tasarlanmış gibi düşünebiliriz.

Yeni AUDİ TT Konsepti

Yeni AUDİ TT Konsept Otomobil Savaş Uçağı Kokpitini Andırıyor

Aracın yan tarafı çok geniş tasarlanmış. Yeni AUDİ TT Konseptinde Tekerlekler de AUDİ’nin ilk TT modeline atıfta bulunmuş. Bunun dışında aracın genişletilmiş çamurluklarının üzerinde yer alan ince bir sap üzerinde konumlanmış minik yan aynalar bulunuyor. Ayrıca adeta F16 kokpiti içindeymiş hissi veren panaromik cam tavan ile alışılmışın dışında bir tasarıma bakıyoruz.

Yeni AUDİ TT Konsepti

Yeni AUDİ TT Konsepti arka tarafında gövde rengi ile aynı zemine konumlanmış ve T benzeri çıkıntıları olan farlar ve çok ince bir spoiler karşılıyor bizi. Ön taraf arka tarafa göre tarafa daha sade bir şekilde tasarlanmış. Yeni AUDİ TT Konsepti üzerinde AUDİ tasarımcılarının ilham alacağı çok fazla detay var. Bakalım gerçek AUDİ TT modeli için bizi ne bekliyor? Göreceğiz.

İkinci El AUDİ İlanları

İkinci El AUDİ TT İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here