Audi TT Roadster, Premium sınıfında, yakıt ekonomisi, performans ve fiyat söz konusu olduğunda rakiplerinden öndedir. Muhteşem minimalist iç mekanı ile rakiplerinden daha yakışıklı olduğunu düşünüyoruz. Üç katmanlı kumaş tavan, yolcuların kafalarının arkasındaki bir bölmede ve 280 litrelik bagajın önünde 10 saniyede açılıp kapanmaktadır.

Markanın A3 hatchback ve TT coupe gibi, TT Roadster da firmanın MQB mimarisi tarafından tasarlanmaktadır. Hafif ve güçlü olacak şekilde tasarlanmış olup, eski TT’ye göre yaklaşık 100 kg daha hafiftir.

Audi TT Roadster Motor Seçenekleri

178bhp 1.8-litre ve 227bhp 2.0 TFSI motor seçeneklerine sahip ve 306bhp TTS’ye kadar geniş bir motor seçeneği bulunmaktadır. Benzinli modeller, altı ileri manuel şanzıman ve altı ileri çift kavramalı S tronic auto seçenekleriyle sunulurken, 2.0 TFSI önden ve dört tekerlekten çekiş ve TT S dört tekerlekten çekiş seçeneğine sahiptir.

En yeni MQB platformuna geçerek, TT Roadster birçok yeni teknoloji ve ekipmana sahiptir. Ancak kabaca ikamesi ile aynı ağırlıktadır. Örneğin tavan mekanizması 3 kg daha hafiftir, ancak yan eşikler ve arka bölme etrafındaki ekstra şasi güçlendirmesi nedeniyle, eşdeğer Coupe’den yaklaşık 90 kg daha ağırdır.

TTS aşırı hızlıdır, ancak daha az güçlü olan 227bhp 2.0 TFSI Quattro modeli muhtemelen kamuya açık yollara daha uygundur.  Bununla birlikte, giriş seviyesi 1.8 litrelik dört silindirli motordan vazgeçmeyin. Sadece 178 bg gücüyle, daha pahalı modeller kadar kaslı gözükmektedir.

İç mekan, tasarım ve teknoloji

Birinci nesil Audi TT , 1999’da piyasaya çıktığında anında bir simge haline geldi. Bu nedenle, bu üçüncü nesil TT Roadster, devrim niteliğinde bir tasarıma sahip olmasa da, buna gerek de yoktur. Dış görünümde, oyulmuş gövde, devasa altıgen ön ızgara ve büyük tekerlekler (Sport modellerinde 18 inç ve S line modellerinde 19 inç) anında dikkat çekerken, LED farlar ve arka lambalar benzersiz bir çapraz çapraz aydınlatmaya sahip.

Coupe ile karşılaştırıldığında, düz bir bagaj bölmesi, küçük arka koltukların çıkarılması ve yeni devrilme halkaları, Roadster’a kendi görünümünü verir. Audi’nin karmaşık olmayan ve ileriye dönük bir alan yaratmak için teknolojiyi kullandığı iç kısımda işler daha da iyi hale geliyor.

Pratiklik, konfor ve bagaj alanı

 Coupe’nin ara sıra kullanışlı olan iki arka koltuğunu kaybediyorsunuz. Ayriyeten 280 litrelik bagaj Coupe’den sadece 25 litre daha küçük. Önde tek bir bardak tutucu, kol dayamasında küçük bir bölme ve vites kolunun önünde bir tane ve her iki kapıda da dar cepler var. Telefonunuzu Bluetooth ile bağlayın ve emniyet kemerine yerleştirilmiş mikrofonlar sayesinde tavan aşağıdayken eller serbest görüşme yapmak hala mümkündür.

 

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here