Tüm Zamanların En İyi Roadster Araçları

0
3213
Gelmiş geçmiş en iyi roadster arabaları görebileceğiniz ve hakkında birçok bilgiye sahip olabileceğiniz tarih içerikli yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.Tüm Zamanların En İyi Roadster Araçları.

Tüm Zamanların En İyi Roadster’ları

Gelmiş geçmiş en iyi roadster arabaları görebileceğiniz ve hakkında birçok bilgiye sahip olabileceğiniz tarih içerikli yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Tüm Zamanların En İyi Roadster Araçları.

Mazda MX-5

MX-5’in 2000 yılında tüm zamanların en çok satan  spor otomobili olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na nasıl girdiğinden başlayarak, henüz bilmediğiniz birkaç gerçekle başlayalım. O zamandan beri, milyon satış işaretini geçti. MX-5’in doğuşu, Motor Trend dergisinden Bob Hall adlı bir otomotiv gazetecisi ve Mazda’nın iki üst düzey yöneticisi tarafından ortaya atılmıştır. İngiliz Lotus Elan’ı temel alan bir Japon arabası olmasına rağmen, MX-5 başlangıçta Kaliforniya’da tasarlamıştır. Popular Science Magazine tarafından “En İyi 100 Ürün”den biri seçilmiştir. Son olarak, odak grupları nedeniyle yıllar içinde boyutu büyümeyen birkaç üretim otomobilinden biridir. Aksine, mevcut ND kasıtlı olarak küçültüldü ve öncekinden daha da hafif olacak şekilde tasarlandı.

Porsche Boxster

Porsche’nin Boxster’ı, sıfırdan bir roadster olarak tasarlanan ortadan motorlu birkaç spor otomobilden biridir. 1996’da tanıtıldı ve 25 yıl sonra burada hala güçlü bir şekilde ilerliyor, saf konsepti ve üstün kullanımıyla kutlanıyor. Adı bile, “boksör” (motor tasarımında olduğu gibi) ve “roadster” kelimelerinin bir birleşimi, bunun bir üstü açılır araba olarak tasarlandığını ve tasarlandığını bilmenizi sağlar. 2017 model yılı için Porsche 718 Boxster olarak yeniden adlandırıldı.

Yandan Görünüm

Mercedes-Benz SL

Mercedes SL 1954’ten beri piyasada. İthalatçı Max Hoffman’ın önerisiyle Amerikan pazarı için tasarlandı. Savaş sonrası patlamanın varlıklı meraklıları için soylu bir büyük tur arabası istedi. Bir coupe versiyonu uzun zamandır mevcuttu, ancak gerçek görünümü, yumuşak tavanlı bir roadster sızma stili. Modern yinelemelerinde özellikle sportif bir otomobil değil, ancak her zaman büyük turlara, günlük sürüşlere ve şehirde dolaşmanın eğlenceli ama lüks bir yolu olarak uygun güçlü motor seçenekleriyle geldi. Tüm Zamanların En İyi Roadster Araçları

Sürüş Ön Açısı

Kült klasik S2000, 1999 ve 2009’dan iki nesil boyunca Honda tarafından on yıl boyunca üretilmiştir. Pim keskinliği ve yüksek devirli dört silindirli motor (litre başına 124 hp’lik belirli bir güç çıkışı ile) S2000’i ilgili bir araç olarak tutar. araba bugün tanıtıldığı zamanki gibi. Mazda’nın MX-5’inin doğrudan rakibiydi. Çok aranan Club Racer kaplaması ABD’ye bir hardtop ile gelirken, Japon pazarı Type S baskısı yumuşak tavanı korudu. İngiltere’nin GT döşemesi, bir yumuşak tavanlı veya çıkarılabilir bir sert tavanlı olarak sunuldu.

Ferrari 812 GTS

Yeni Ferrari 812 GTS’den önce, şirketin ürettiği son önden motorlu, seri üretim V12 motorlu roadster, 1970’lerde 365 Daytona GTS/4 idi. Elbette 812 GTS, 812 Superfast’ı temel alıyor, ancak bir Ferrari roadster’dan isteyebileceğiniz her şeye sahip. 6.5 litrelik V12, yaklaşık 800 beygir gücü üretiyor; 812 GTS yukarıdan aşağıya 200 mil hıza ulaşacak. Bununla birlikte, tahrik edilmediğinde uysaldır ve uygun bir roadster’ın sahip olması gereken GT tavrını tamamen benimser. Açılır tavan yok, ancak bu modern bir Ferrari, bu yüzden geri çekilebilir sert tavanı kabul edeceğiz ve Ferrari’nin 812 GTS’yi kullanışlı bir bagaj alanına sahip olacak şekilde tasarlamasını seveceğiz.

BMW Z3

Mevcut Z4 gayet iyi ancak Z3, BMW’nin en saf modern roadster’ıydı.  Z3, daha önce öğrendiğimiz gibi, bir İngiliz otomobilinin Amerikan tasarımı; bir Japon versiyonu olan Mazda MX-5’e bir rakip ;sunmak için Alman şirketi için çalışan bir Japon tasarımcı olan Joji Nagashima tarafından yaratılmıştır. Z3, yuvarlak görünümü ve anemik 1.9 litrelik 138 beygir gücündeki motora sahiptir.

Sürüş Ön Açısı

Alfa Romeo Giulia Spider

Alfa Romeo Giulia Spider’dan burada bahsetmemek suç olur. Roadster fikrinin açıklayıcı bir somut örneği varsa; o da 1966’da piyasaya sürülen zaten muhteşem Giulietta Spider’ın yerine Pininfarina tarafından tasarlanan bir modeldir. Ayrıca Z3 gibi basının tepkisiyle karşılaştı. Ancak tarih, Giulia Spider’ı haklı çıkardı ve İtalyan otomotiv güzelliğinin klasik bir örneği ve saf sürüş keyfine övgü olarak duruyor.

Porsche Carrera GT

Geriye dönüp baktığımızda; Carrera GT’nin  süper arabaların sonuncusu olduğunu biliyoruz, ancak modern VE hafif malzemelerle doluydu. Ayrıca Sadece altı ileri manuel şanzımanla geldi ve Porsche’nin diğer araçlarında standart olan; elektronik stabilite kontrol sistemi yoktu. Bir çekiş kontrol işlevi vardı; ancak bu kapatılabilirdi ve yetenekli ;bir sürücü süper otomobil roadster’ı 0’dan 100 km/s’ye 3,9 saniyede ulaşır. Ayrıca, Nürburgring’i 7 dakika 28 saniyede turlayabilirdi.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here