Audi TT RS İconic Edition modelini sınırlı sayıda üretecek. 100 adetle sınırlı üretim adedi Avrupa pazarında kendine yer bulacak.

Audi TT RS İconic Edition Dış Tasarımı

Dış tasarımda bu özel tasarım aracın belki de en dikkat çekici detayı gövde boyunca yer alan aerodinamik kit. Aerodinamik kit karbon fiber malzemeden oluşuyor. Bu aerodinamik kit sayesinde araç virajlarda daha iyi kavrama ve yol tutuşuna sahip oluyor.

Yan etekler parlak siyah vurgulara sahipken, arka tarafta bu araca özel difüzör bulunmakta. Bunun yanı sıra çift egzoz ve sabit bir arka spoiler diğer dikkat çekici tasarım detaylarından.

Üretimi olacak tüm araçlarda Nardo Gri boya olacak. Bunun yanı sıra araçta LED farlar ve gövde çevresinde parlak siyah vurgular bulunmakta. Jantlar 20 inç  boyutunda ve aracın camlarında kısmen buzlu camlar tercih edilmiş.

İç Tasarım

İç kısımda bizleri pek çok ince detay karşılıyor. Koyu renk iç tasarımda kendini belli ediyor. İki tonlu spor koltuklar, siyah Alcantara orta konsola ve sarı petek şeklinde dikişlere sahip. İconic Edition yazısı koltuklarda kendini gösteriyor. Paspaslarda da aynı şekilde sarı renkte RS yazısı dikkat çekiyor.

Vites topuzunda rozet işlemesi yer alıyor. Vites topuzunda yer alan sarı renkli dikişler onu özel yapıyor. Bunun yanı sıra iç kısımda devasa bir stereo sistemi bulunmakta. Diğer bir detay olarak da iç mekan aydınlatmasını söyleyebiliriz.

Bu sürümde ayrıca süspansiyon sistemini iç kısımdan ayarlayabiliyorsunuz. Sürüş modunu iç kısımdan değiştirebiliyorsunuz.

Motor Performansı

Motor kısmına baktığımızda ise bu özel sürümde bizleri beş silindirli bir motor karşılıyor. 2.5 litrelik turbo şarjlı bu motor 9 kez Uluslararası Yılın Motoru ödülünü kazandı. Sürekli güncellenen bu motor 395 beygir gücünde ve 480 nm tork üretiyor.

Yedi ileri vitesli S-Tronic şanzıman ve Quattro dört tekerden çekiş sistemi sayesinde bu araç 3.7 saniyede 0’dan 100 km hıza ulaşıyor. Böylece maksimum hızı ise 280 km/s.

Fiyatı

Bu özel sürümün fiyatı İngiltere pazarı için 87.650 Sterlin. Bu fiyat üzerinden Avrupa pazarı için toplamda 100 adet sınırlı üretim adedi pazarda kendine yer bulacak.

Sıfır Km Audi Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here