Audi Q3 2021 Türkiye’de Satışa Sunuldu

0
6407
Audi Q3 Sportback

Audi Q3 2021 Türkiye’de satışa sunuldu. Tüm dünyada otomobil sektörünü olumsuz etkileyen ve belirsizliklere sebep olan koronavirüs nedeniyle üretimi ve tedariği  geciken yeni Audi Q3 2021, sonunda ülkemizde satışa sunuldu.  

Audi Q3 2021

Dış Tasarım 

Dış tasarımında köklü bir değişikliğe gidilen Q3 bir önceki nesline göre çok daha sportif ve keskin çizgilere sahip. Q3 büyük ızgarası, kaslı tamponları, geniş arka difizörü; yeni nesil led matrix farları ve aracın birçok yerinde görülen piano black detaylarıyla oldukça etkileyici görünüyor.  

Coupe tasarımıyla sınıfındaki rakiplerinden çok daha atletik duran Q3 Sportback, yolda dikkatleri üzerine toplamayı seven sürücüler için güçlü bir seçenek olarak görünüyor. 

Yeni Audi Q3 

İç Mekan 

Audi Q3 2021, 3 kollu altı düzleştirilmiş spor direksiyonu, spor deri koltukları, köşeli tasarıma sahip ön konsolu ve arkaya doğru alçalan eğimli tavanıyla dış tasarımındaki sportif çizgiyi iç mekanında devam ettirmiş. İç mekanın genelinde kullanılan Leatherette deri döşemeler malzeme kalitesinden ödün verilmediğinin göstergesi olmuş. 

Standart olarak sunulan 10,25 inçlik dijital gösterge ve 12,3 inç sanal kokpit sürüş konforunu en üst seviyeye çıkarmak için tasarlanmış. Entegre olarak çalışan gösterge sistemi araçla ilgili bütün bilgileri anlık olarak sürücüye iletiyor. Aracın konfor ekipmanlarının ve donanımlarının kontrolünü kolaylaştırıyor. HD kalitede olan bu multimedya sistemi; mobil arayüz desteği ile akıllı telefonların araca bağlanmasını ve işlevsel bir şekilde kullanılmasını sağlıyor. Telefonlar için kablosuz şarj ünitesi  opsiyonel olarak alınabiliyor. 

Audi İç Mekan 

Yüksek görüş mesafesi sağlayan led matrix farlar, kişiselleştirilebilir gösterge animasyonları ve ambiyans aydınlatmaları özellikle gece sürüşlerine eşsiz bir hava katıyor. 

bölgeli otomatik klima, otomatik kararan dikiz aynası, elektrikli katlanabilir ısıtmalı yan aynalar, geri görüş kamerası; elektrikli açılır kapanır bagaj kapağı, anahtarsız çalıştırma, yokuş kalkış desteği ve sesli komut sistemi standart olarak sunuluyor. 

Bang & Olufsen premium ses sistemi stüdyo kalitesinde müzik dinlemeyi seven kullanıcılar için eşsiz bir müzik deneyimi yaşatıyor.

Opsiyon olarak alınabilen 6 farklı sürüş moduna sahip Audi Drive Select dinamik sürüş sistemi elektronik süspansiyon sistemi ile birlikte entegre çalışarak en zorlu yol koşullarında ve hava şartlarında konforlu bir sürüş deneyimi sunuyor. 

410 lt bagaj hacmine sahip olan Audi Q3 tasarımı nedeniyle hacimden fedakarlık etmiş görünüyor. 

 Audi Q3 2021 Motor ve Performans 

Audi Q3 2021 Türkiye’de 4 silindirli 1.5 cc  turboşarjlı benzinli motor ve 7 ileri S tronic şanzıman seçeneğiyle satışa sunuldu. Bu motor 150 hp güç ve 250 nm tork üretiyor. 

Araç 0-100 km hızlanmasını 9,5 saniyede tamamlarken maksimum 204 km hıza ulaşıyor. 

1605 kg ağırlığa sahip olan araç ortalama 7,3-6,6 litre/100 km yakıt tüketim değerine sahip. 

 Audi Q3 2021 Fiyatı  

Advanced ve S line donanım paketleriyle alınabilen Audi Q3 2021 standart donanımlarıyla 638.149 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Audi Q3 İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here