BMW 5 Serisi 50. yıl dönümü kutlaması sebebiyle özel sürüm bir modeli Japonya da duyuruldu. Bu sürüm 7. nesil G30 modelini temel alıyor.

BMW 5 Serisi Hakkında Kısa Kısa

BMW’nin 5. serisinin 50. yıl özel sürümü Japonya da ortaya çıktı. Bu serinin ilk serisi 1972 yılında ortaya çıkmıştı. Ancak satışı bir sene sonra yani 1973 yılında oldu. İlk nesil 5 serisi E12 ismine sahipti. Bu serinin ilk çıkışının üzerinden 50 sene geçti.

BMW’nin 5 serisi, kompakt BMW 3 serisi ve 7 serisinden önce ortaya çıktı. 5 serisi, sportiflik ve lüks arasında ki orta noktayı temsil ediyor. 5 Serisinin 8. nesli ve elektrikli i5 yakın zamanda ortaya çıkacak. Ancak şimdi bunlardan önce 50. Yıl sürümü çıkmış oldu.

BMW 5 Serisi

BMW’nin 5 serisi 2000 yıllarından tanıtımı gerçekleşen E60 gibi firmanın özelliklerine sadık kaldı. Bu model E39 ile mükemmel bir hale geldi. BMW Amerika da yılda 20.000 adetlik 5 serisi satmaya devam ediyor.

Ancak bu rakam BMW’nin 82.372 adetlik X5 SUV modelinin yanında oldukça düşük bir rakam.

50. Yıl Özel Sürümü Dış Tasarımı

50. Yıl Özel Sürümü tasarım olarak Japonya da satışı gerçekleşen 523d xDrive M Sport ve 530e M’yi temel alıyor. Dış kısımda iç kısımda ki Fildişi Beyazı Nappa deri ile zıt renkli Tanzanit mavi boya yer alıyor.

BMW 5 Serisi

Bu renk temasının temeli ise BMW’nin logosunda yer alan klasik beyaz ve mavi renk. Bunun yanı sıra pek belirgin olmasa da beyaz iç kısım ve beyaz dış kısım zıtlığı da mevcut. Ancak bu beyaz ve Tanzanit mavisinin yarattığı zıtlık kadar ön planda değil.

Özel sürümde ayrıca 20 inçlik M hafif alaşım jantlar yer alıyor. Bu jantlar iki renkli kaplamaya sahip.

İç Kısım ve Diğer Teknolojiler

İç kısımda Harman Kardon surround ses sistemi yer alıyor. Ayrıca bunun yanı sıra dört bölgeli otomatik klima kontrolü de bulunmakta. Sürücü yardımı için BMW Japonya gelişmiş üç lensli kamera ve radar olduğunu da ifade ediyor.

BMW Özel sürüme özgü, iDrive sisteminin altında 50. Yıl Dönümü rozeti yer alıyor. Koltuklar ise delikli Sensatec yani suni deri ile kaplanmış durumda. Ön panel ve orta konsol kaplama tercihi ise kavak grisi.

BMW

Bunun yanı sıra sektör kaynakları BMW’nin 3. seviye otonom sistemini bu sürümde göreceğimizi söylüyor. Ayrıca BMW otoyolda sürücünün daha az yorulması için eller serbest işlevinin modelde yer alacağını ifade ediyor.

Fiyatı ve Çıkış Tarihi

BMW’nin 50. Yıl Özel Sürümü şu an için sipariş verilebiliyor. Ancak teslimatların ay sonuna doğru olacağı ifade edilmekte.

Özel sürümün fiyatı ise 72.000 dolardan başlıyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here