En Çok Hangi Canavar Pick-Up Sattı?

3
3725
Canavar Pick-Up F-150 Raptor

Canavar Pick-Up deyince aklımıza gelen sert arazi araçları, Türk kullanıcıların sadece arazi değil, kişisel kullanım bakımından da ilgisini çekmeye devam ediyor. Satış rakamlarını her geçen gün yükselten bu dev araçları son dönemlerde trafikte oldukça fazla görüyor durumdayız. Bu büyük makinelerin çok bilinen ve ünlü modelleri olsa da, segmentte yeni katılan üyelerde oldukça iddialı olarak, güzel satış rakamları yakalamış durumdalar. Ülkemizde son dönemde artan Bu devasa otomobil seviciliği, Pick-Up segmentini derinden etkilemiş durumda yer almakta. Yerden yüksekliği ve iç mekan kapasitesinin bir yaşam alanı standartında geniş olması, bu büyük makineleri kullanıcılar için cazip kılıyor. Açıklanan son verilere göre satış rakamlarında zirvede olan kült model Mitsubishi L200, segmentinde oldukça rakipsiz devam etmekte.

Canavar Pick-Up Satış Listesi!

Canavar Pick-Up satış listesine baktığımızda, segmentin bilinen modellerini iyi satış rakamlarına ulaşmış seviyede görüyoruz. Oluşan satış listesinde de göründüğü gibi bu sınıfın son dönemde artan satış rakamları oldukça dikkat çekici görünmekte.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından açıklanan rakamları göre Türkiye’deki hangi pickup modeli kaç tane satıyor? İşte Türkiye otomotiv pazarı pickup satış rakamları 2020.

PICKUP SATIŞ RAKAMLARI 2020
Marka/Model Sınıf Toplam
Mitsubishi L200 Pickup 3.962
Ford Ranger Pickup 717
Toyota Hilux Pickup 714
Volkswagen Amarok Pickup 640
Nissan Navara Pickup 345
Isuzu D-Max Pickup 294

 

Mitsubishi L200
Mitsubishi L200

Mitsuishi L200 Liderliğini Sürdürüyor!

Bu sınıfın Türk otomobil pazarında en çok satanı Mitsubishi L200 yoluna tam gaz devam ediyor. Sunduğu teknolojik özellikleri, arazi canavarı modu ile birleştirince ortaya çıkan makinenin satış rakamlarında lider olması şaşırtıcı değil. Dayanaklılık ve üstün çekiş güçleri özellik bakımından çok cesur bir makine olan L200 iddiasını konfor alanında da sürdürüyor. Mitsubishi L200 hem arazi hemde şehir içi kullanımlarda, kullanıcıların tüm isteklerine cevap vermeyi başarır nitelikte bir otomobil. En yakın rakibine neredeyse 3000 rakamından fazla fark atan L200 eşi benzeri görülmemiş bir istatistik yakalıyor. Bu sağladığı başarıyı, pazarda oluşturduğu güvenden ve teknik donanımları sayesinde yakalayan modelin hedefi, tam gaz yola devam ederek kendi rekorunu tekrar egale etmek.

3 YORUMLAR

  1. aslında nissan en başarılı modellerden biri. satışlarda neden bu kadar aşağıda kalmış anlamış değilim.japonlar dayanıklılı için tercih ediliyor.

  2. Türkiye’de off-road kültürü mü gelişiyor yoksa şu büyük M/T lastikler asfaltlarda mı eriyor merak konusu… Sanırım ikincisi 🙂

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here