Şehir İçi Pick-up Kullanmanın Avantajları

1
3568

Pick-up tarzı araçları gün geçtikçe , yollarda daha çok görmeye başladık.

Aslında ticari amaçla üretilen bu tip arabalar, son yıllarda binek otomobillerin hatta premium sınıf araçlarla boy ölçüşecek kadar iddialı olarak tasarlanıyor.

Eskiye göre büyük farklılıklar ve konfor donanımları ile bezenen bu tip araçları sizler için araştırdık.

1Eskiye Göre Bu Tarz Modellerde Neler Değişti ?

Pick-up modellerinin en çok ivme yaptığı dönemler 1960’lı yıllarda büyük gövdeli ve motor hacmine sahip Amerikan arabaları ve 2000’li yıllarda Japon üreticilerin tasarladığı Pick-up modelleriydi.

Özellikle Amerika’da, hala yaygın olarak bu tarz arabaları görmek mümkün olabiliyor.

Özellikle yaşam tarzları düşünüldüğünde daha çok müstakil ve bahçeli evlerde yaşadıklarından, pick-up tarzı araçlar bir şeyler taşımak istediklerin de büyük kolaylık sağlıyor.

Petrol fiyatları konusunda da pek sorun yaşamadıklarından büyük hacimli motorları kullanmaktan çekinmiyorlar. 🙂

2000’li yıllara doğru gelirken,  Nissan, Mitsubishi, İsuzu gibi markaların Pick-up modelleri gerçek anlamda dayanıklılık konusundaki başarıları, bugün bile konuşulmaya devam ediyor.

Yaklaşık 1.000.000 kilometrelere rahatça gelebilen  araçlar, sahipleri tarafından büyük bir mutlulukla kullanılıyor. Pek arıza yapmadıkları bilinen modeller için elektronik donanımlarının az olmasından kaynaklandığı söyleniyor.

pick-up

Elbette o araçların arka süspansiyon sistemleri makas tipi bir sistem olduğundan arka taraftaki yolculuklar fazlasıyla sarsıntılı oluyordu.

Ama bugün aynı miktardaki yükü taşıma kapasitesine sahip olan araçlar, aynı bir binek aracın konforunu yolculara deneyimlendirebiliyor. Aynı zamanda baş ve diz mesafesi de bir hayli genişleyen pick-up modelleri, sırt bölümünün yatık olmasıyla da büyük beğeni kazanıyor.

pick-up

2Şehir İçinde Pick-Up Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Özellikle bugünün şartlarında üretilmiş bu tarz modelleri göz önünde bulundurduğumuzda fazlasıyla konforlu ve yakıt konusunda oldukça ekonomik bir konuma geldiler.

Ortalama binek bir araç 6-7 litre civarlarında yakıt tüketirken, Pick-up modelleri ise 8-9 litrelik ortalama yakıt tüketim verileri ile kabul edilebilir bir ekonomiyi kullanıcısına sağlayabiliyor.

Özellikle heybetli duruşları trafikte size büyük avantaj sağlıyor. Aynı zamanda yerden yüksek konumu ile uzun yolculuklarda ve şehir içi kullanımlarında güvenli hissettiren , ferah bir yolculuk deneyimi vadediyor.

Yükleriniz için fazlasıyla yeriniz olduğunu da unutmayın. Günümüz şartlarında üretilen modeller ortalama 1 ton yükleme hacmine sahip.

pick-up

Eğer sizde kampçılığı seviyorsanız, yaylanız veya bahçeniz var ise, yerden yüksek araçların keyfini biliyorsanız ,kullanmanız çok zevkli olur diyebiliriz.

Dezavantajlarını düşünecek olursak önemli bir kaç konu şöyle ;

Yıllık motorlu taşıtlar vergisi büyük motor hacminden dolayı, binek araçlara göre yüksek olacaktır.

pick-up

Kalabalık metropollerde yaşıyorsanız büyük gövdesinden dolayı park konusunda size sorun yaratabilir.

İkinci el pick-up ilanları.

Tekerinize taş değmesin.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here