Yükselen 2. el araç piyasasıyla birlikte herkes araç alırken hiç olmadığı kadar titiz davranmakta. Bu kadar para veriyorsam kusursuz olması lazım diyenler her geçen gün artmakta. Tam da bu noktada emniyet kemerler bağlantılarına bağlanan direnç sistemi insanların aklında soru işaretleri bırakıyor.

Gelin bu direnç bağlanma olayının anlamına birlikte bakalım…

Emniyet Kemerine Direnç Takılması

direnç

Otomobillerdeki emniyet kemerleri ve airbag sistemleri tamamen içindeki insanların güvenliğini sağlamak için tasarlanmıştır. Üreticiler ise bunları gerekli sensörlerle emniyet sistemini aktif tutmaya çalışır ve can kayıplarının önüne geçerler.

Özellikle kazalardan sonra airbag açılmalarında veya aracın sistemsel arızaları bunu tetiklediğinde kadranda uyarı olarak airbag lambası yanar. Sürücüye bu şekilde arıza bildirimi yapılır. Lambayı söndürmek için ise kemerlere direnç takılır.

Yüksek maliyetli araçlarda bu duruma sıklıkla karşılaşırız. Ağır hasarlı araçların tamirinde  pahalı olan airbag sistemini değiştirmek yerine sensörlerine yanıltıcı elektrik verilir. Böylelikle aracın motor beynine hava yastıklarının aktif olduğu gösterilir ve sanki sağlammış gibi çalışmaya devam eder. Direnç atıldığında airbag uyarı ışığı da yanmaz.

Peki Airbaglar Çalışır mı?

Hava yastıkları tek kullanımlık olarak üretilmektedir. Kaza sonrasında eskilerin sökülerek yeni sıfır tüplerin takılması ve sensörlerin değiştirilmesi gereklidir. Ancak yerine takılan yeni airbaglerin fiyatları biraz pahalı durumdadır. Kasko şirketleri de değişimden sonra ağır kayıt olarak sisteme girmektedir. Bu yüzden onarımı yapılır ve direnç takılır. Olası bir kaza durumunda doğrudan airbag beynine bağlı olmadığı için hava yastıkları patlamaz.

Bu Durum Anlaşılır mı?

Araçların torpidolarının kaplanması ve direksiyon göbeğinin değişmesi airbaglerin patlak olup olmadığını anlamak için kullanıcılara biraz zorluk çıkarmaktadır.  Ancak birçok ekspertiz firması bu parçalarda gerekli incelemeleri yaparak sorunları anlayabilirler.

Eksper sırasında aracın emniyet kemerinde direnç çıktıysa bilin ki o araç önceden Airbag açmıştır.

Sahibinden Satılık Arabalar

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here