Acil Durum Kaçış Aleti Nedir? Türleri Nelerdir?

0
2298
Acil Durum Kaçış Aleti

“Kaptan, gemiyi en son terk eder.” sözü denizlerde belki kabul görebilir ancak asfalttaki yolculuklar sırasında yapılan kazalarda kişiler aracı olabildiğince kısa sürede terk etmelidir ki çıktığında yardım çağırabilsin ya da içeridekilere daha çok yardım edebilsinler. Ne derler bilirsiniz; “Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir komutanı, bir komutan bir orduyu ve orduysa koca bir milleti kurtarır.” Bu söz doğrultusunda çok cüzi ücretler karşılığında satın alabileceğiniz birkaç acil durum kaçış aleti ve türlerinden bahsedeceğiz. Otomobil içerisinde sıkıştığınız zaman bu cüzi miktarlarla sahip olunabilecek araçlar paha biçilemez birer süper kahramana dönüşebiliyor. Sizi ve hatta ailenizi büyük bir felaketten kurtarabiliyor.

Hemen hemen her otomobil aksesuar mağazasında çeşitli markalara ait ve farklı farklı fonksiyonlara sahip acil durum kaçış aleti bulabilirsiniz. Bu aparatların büyük bir kısmının bir ucunda camı kırmak için hafif sivri yapı bulunurken diğer kısımlarında emniyet kemerini kesebilmeniz için bir keskin bir yapı bulunur. Bu klasik yapının dışında ekstra özellikler sunan başka çeşitlerde yok değil. Gelin birlikte bu aparatlardan bazılarına bir göz atalım.

1İmdat Çekici

İmdat çekici, günlük hayatta otobüslerde dolmuşlarda sıklıkla gördüğümüz bir yardım aracıdır. Bu araç, acil durumlarda otomobilin camlarını kırabilmek için gerekli fiziksel gücü sağlar.

2ResQMe

ResQMe marka bir kaçış aracı aracınız camını kolaylıkla kırabilme ve emniyet kemerini kesebilme yeteneğine sahiptir. (Farklı bir markanın benzer bir aletlerini de alabilirsiniz, bu yazıdaki verilen marka isimleri sadece bir örnektir tavsiye değil.)

3Modacar Cam Kırma Aparatı

Aracının torpido gözü dar olanlar için bu tarz aletlerin çok fonksiyonlu olması oldukça büyük avantajlar sağlar. Birden fazla fonksiyonu kendi içerisinde barındıran bu aparat; el feneri, flaşör, cam kırıcı ve emniyet kemeri kesici olarak işlem yapabiliyor. (Not: Bahsi geçen ürün ile arabam.com’un hiçbir ilgisi yoktur.)

Genel hatlarıyla bu 3 farklı tipte olan kaçış araçlarına; belli bir yönetmeliğe tabi olan otobüs, dolmuş, metro ve hatta servis araçları gibi araçlarda sıklıkla rastlasak da özel otomobillerimizde bu durumu biraz ihmal ediyoruz. Başımıza her an her şey gelebilir bu yüzden önlem almakta kesinlikle fayda var.

Arabam.com ekibi olarak bu aletleri kullanmaya hiçbir zaman ihtiyacınızın olmamasını diliyor, keyifli ve güvenli yolculuklar diliyoruz.

İkinci El Otomobil İlanlarımızı Görmek için Hemen Tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here