Markanın Amerika Birleşik Devlelerin’de bulunan ve satış bölümünü oluşturan Cadillac bayilerinden bazıları üreticinin yaklaşmakta olan elektrikli araçlarını satmak istemiyorlar. Araba bayilerinin neden Cadillac EV satmak istemediklerine bir göz atalım.

Cadillac Bayilerinden Büyük Bir Kısmını 2021 Sonunda Kapatacak

Cadillac, Tesla rakibi olarak kendini yeniden keşfetme arayışıyla 2025 yılına kadar elektriğe geçmeyi planlıyor. Markanın ilk EV’si olan 2023 Cadillac Lyriq, bu yılın başlarında ortaya çıktı ve 2022’de satışa çıkacak, ancak herkes bundan memnun değil. Lyriq duyurulduktan sonra, Cadillac şirketi bayi ağına EV’yi satmak için 200.000 $ ‘a kadar yatırım yapmaları gerektiğini açıkladı. Ayrıca şarj istasyonları, yeni aletler ve teknisyen eğitimi eklediklerini söyledi.

Cadillac Bayilerinden Büyük Bir Kısmını 2021 Sonunda Kapatacak 

EV’ler hala Amerika Birleşik Devletleri pazarının küçük bir bölümünü oluşturuyor. Bu nedenle pek çok bayi, onları satmak için para yatırmaya zorlandıkları için anlaşılır şekilde üzgündü. Cadillac, bayi sahiplerine, yükseltmeleri yapmak yerine alabilecekleri bir satın alma teklifinde bulundu ve Automotive News’in yeni bir raporuna göre, birçoğu vazgeçme teklifini aldı.

Cadillac, 1 Ocak 2020 itibariyle ABD’de toplam 882 bayi işletti, bunlara başka General Motors markaları olmayan 153 Cadillac showroom’u dahil. Referans için Cadillac, ABD’de 300’den az showroom ile yaklaşık iki kat daha fazla otomobil satan Lexus’a kıyasla ABD’de yılda yalnızca yaklaşık 150.000 araç satmaktadır. Cadillac, 2008’deki GM iflasından önceki zirvede 1.400’ün üzerinde bayi işletiyordu.

Cadillac Bayilerinden Büyük Bir Kısmını 2021 Sonunda Kapatacak 

Raporlar doğruysa, Cadillac bayilerinin beşte biri 2021’in sonunda kapanacak. Bu, bayi ağını yaklaşık 705 showroom’a indirecek, ki bu hala oldukça yüksek görünüyor. Ortalama bir Cadillac bayisi, BMW ve Mercedes’e kıyasla şu anda yılda 180’den daha az araç satmaktadır ki bu markaların araç satış ortalaması 900 civarındadır.

Devre dışı bırakılan franchise’ların çoğu, EV kullanımının daha az yaygın olduğu daha küçük pazarlarda bulunuyor. Daha fazla potansiyel EV müşterisine sahip daha büyük pazarlardaki Cadillac bayilerinin Lyriq’i satmak için 200.000 $ ‘lık yatırım yapma olasılığı daha yüksektir. Bu showroomlar Chevy ve GMC gibi diğer GM markalarını da satarsa, bu maliyetlerin bir kısmını karşılayabilirler çünkü yaklaşan Chevrolet Bolt EUV ve GMC Hummer gibi diğer EV modellerinin satışına da yardımcı olurlar.

İkinci El Cadillac İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here