Günümüzde çoğu arabada elektriksel olarak ayarlanabilir Yan Ayna bulunuyor. Bir gün, onlardan birinin açısını ayarlamaya çalışırken çalışmaması durumunda ne yapmanız gerekiyor? Her ne kadar yeni nesil teknolojiler yardımı ile bozulma süresi uzayan otomobil bileşenlerinin de maalesef bir ömrü var. Bu sorunlar karşısında kendimiz belirli bir seviyeye kadar mücadele ederken uzman işi gerektiren noktalarda ise tamirciye başvurmalıyız.

Tabi ki Ayna sorununu kontrol etmesi için arabanızı tamirhaneye göndermeniz gerekir. Bu gibi durumlarda yan ayna motorlarının çalışmadığını gevşek bir kablo veya sıkışmış herhangi bir bileşene bağlayabiliriz. Ancak sorun yüksek ihtimalle yan ayna motorunun hasarlı olması ile açıklanabilir.

Genellikle bu aşamada kafanızı tırmalayan birkaç soru olur; Tamirciye motoru değiştirmesini söylediğinizde tüm aynayı değiştirmesi gerektiğini söyler. Siz ise tüm ayna yerine motoru değiştirmenin daha uygun maliyetli olduğunu düşünebilirsiniz.

Arızalı aynanın tamamen değişmesi muhtemelen daha maliyetli  olurdu.

Modern kanat aynaları yatay ve dikey hareketler için bağlantıların yanı sıra motorlara da sahiptir. Bazen, bu aynalarda yerleşik bir gösterge ışığı da bulunur. Çoğu ülke de yaygın olmasa da yan aynaların bir de ısıtıcı özelliği olur.

yan ayna

Kanat ayna motorları artık işlevleri gerçekten yerine getiremez bir hal aldıysa değişimin gerekli olduğunu söylemeliyiz.

Hatalı bir motorun sorumlu olduğu işlevleri belirlemek için uygun kontroller yapıldığını varsayarsak onarım mı yoksa değişim mi sorusunun cevabını bulmuş oluruz..

Yan Ayna Değişimi

Yukarıda değişimin söz konusu olduğu durumları anlattık ancak gerçek biraz daha karmaşık.

Genellikle, üretim sırasında, en hızlı ve en ucuz süreç yeterince geri dönüşümlü değildir. Bunun anlamı, bir kanat aynasını kolayca sökmenin mümkün olmadığıdır. Bugünün yeni teknolojisiyle üretilen yan aynaları bir Swatch saat gibi düşünün. Pili değiştirmenin yanı sıra saat kapalıdır ve sökülmesi imkansızdır.

Çoğu tamirhane için ayna motorunun yerine bir aynanın sökülmesi işlemi daha ekonomiktir. Yani yan ayna motoru değiştirme maliyeti, tüm aynanın değişimi söz konusu olursa daha yüksek olabilir.

Yani yapmanız gereken mümkün olan bir tamirhane bulmak ve yan ayna değişim işlemine hızlı bir şekilde başlamak. Ayarlanamayan aynalar trafikte kaza yapmanıza neden olabilir.

İkinci El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here