Mercedes’in özellikle spor araba kısmı olan AMG’nin merakla beklenen arabası olan Mercedes-Amg GT Black Series yollara çıkıyor.

Kaputun Altında Neler Var?

Tüm zamanların en güçlü AMG V8 serisi motoru bu canavara eşlik ediyor. Bu motordan  730 HP güç ve 800 Nm maksimum tork çıkmakta. Bir yandan tüm krank pimleri tek bir seviyede tutulan baştan tasarlanmış tek krank miliyle birleştirilmiş. Halk arasında düz düzlemli V8 olarak biliniyor. Bu yenilikle  dönüşlerde kavramayı ve doğrudan tepkileri kolaylaştırıyor. Yeni turbo şarjları motor gücüne büyük katkı sağlıyor.  Sürekli yüksek hızlarda bile muazzam performans sağlamak için turbo hava soğutması genişletiliyor.

Ayarlanabilir AMG Sarmal Süspansiyonlarla Daha Konforlu

3 kademeli ayarlanabilir amortisörü, özellikle AMG RIDE CONTROL ve rota ve sürücü için araç yüksekliğinin kişisel ayarlanabilmesiyle AMG GT Black Series ile süspansiyon olayına Mercedes başka bir bakış açısı getirmiş. Direksiyonun rahat tutuşu ve hassas geri tepkimeleri en üst düzeye çıkarmak için optimize edilmiş tekerlek kılavuzu da mevcut.

AMG GT Kükremesini Yeni Egzoz Sistemine Borçlu

amg gt egzoz

Solda ve sağda bulunan iki çift egzoz borusuna sahip AMG GT Black Series ince çeperli paslanmaz çelikten üretilmiş ve daha canlı bir ses alınması hedeflendi. AMG Performance egzoz sistemi iki egzoz sayesinde konforlu veya son derece motor sporları sesini bu arabada hissedebilirsiniz.

AMG GT Motoru Artık Hiç Isınmayacak

AMG radyatör

AMG GT3 ve AMG GT4 yarış arabalarına olan benzerlik gösterse de eskisinden daha güçlü. Doğrudan AMG GT3 yarış arabasından gele , önemli ölçüde daha büyük radyatör hava girişiyle Black Series farkını ortaya koymuş. Radyatör kaplamasında koyu krom detaylar kullanıldı. Doğrudan merkezi girişten hava ile beslenmekte ve bu da motorun ısısının yükselmesinin önüne geçti. Tekerleklerin önündeki kanatlarla birlikte sürtünme katsayısını düşürerek daha da yardımcı oluştu.

amg gt

Ek Olarak , AMG GT Black Series de teker soğutucu hava kanalları eski GT’lere göre büyütülmüş, teker ve kaliperlerin daha iyi soğutulması amaçlandı.

 

 

 

4 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here