Geçtiğimiz ay Yeni Golf 8 ‘in dikkat çeken önemli özelliklerinden bahsetmiştik. Golf tutkunlarının yakından takip ettikleri bir konu olabilir bugünkü konumuz. Her ne kadar Golf HB olarak sevilse de yeni yılda Alltrack ve Variant modelleriyle de Volkswagen‘in Avrupa pazarına gireceği duyuruldu.

İlk Golf 8 geçtiğimiz yılın kasım ayında tanıtılmıştı bilindiği üzere. Bunun üstünden neredeyse tam bir sene geçmiş bulunmakta. Ne kadar eleştiriye maruz kalsa da çoğunluk olumlu görüşler bildirmekte. 2021 yılında satışı planlanan Volkswagen Golf Variant ve Alltrack, standart bir Golf’den farklı beklentisi olanlara seçenekler sunacaktır.

Golf 8 – Alltrack

Alltrack modeli, 4×4 çekiş sistemi ve diğer alltack modellerinde olduğu gibi yerden yükseklik ile öne çıkıyor. Plastik gövde ve çamurluklarıyla adeta off-road araçlar gibi kendini ön plana çıkaran yeni Golf’ün bu seçeneği, 2.0 litrelik TDI dizel motorun altyapıyla, 2 tonluk yük çekiş desteği de kullanıcıları bekliyor olacak. Artık bu araç için yolda hiçbir engel kalmayacaktır.

Golf 8- Variant : Geniş Ailelerin Gözdesi Olacak

 

Bir önceki nesli olan Golf 7 Variant’ta bulunan bagaj hacmi ile yeni çıkacak olan variant modeliyle sadece 6 L fark var. Bu durum biraz kullanıcıların hoşuna gitmemiştir. Golf 8 Variant’ı arkada yolcu taşımayacağım yük için kullanacağım derseniz bagaj hacmi 1650 L oluyor.Ama bu aracıda hor bir şekilde kullanmazsınız diye umuyorum. Volkswagen bu aracı tamamen kamp odaklı üretmeyi düşünmüş olabilir.Çünkü bagajında kanca kiti de bulunmakta . Ailenizle uzun yolculuklara çıkmaya alışsanız iyi olur.Buna ek olarak biri 12 ve 230 voltluk elektrik soketleri de sunulmuş variant modelinde. Ekstra ücret karşılığında ise eller serbest bagaj açma özelliği ile eliniz doluyken bile açıp yüklemenizi yapabilirsiniz.

Genel olarak her iki modele de baktığımızda, standart model Golf 8 arasındaki en belirgin farklardan birisi arka koltuktaki  bacak mesafesini de artıran daha uzun aks mesafesi. İç mekan olarak standart golf ile tıpatıp aynı konsept kullanılmış. Volkswagen bunu kendine tarz olarak gördüğü için tüm modellerinde kullanmaya özen gösteriyor…

 

alltrack iç mekan
Standart Golf 8 iç mekan

Avrupa pazarına 2021 yılının başlarında satışı planlanan Alltrack ve Variant’ın  diğer pazarlara da aynı yılın ortalarında yollayacağını söyleniyor(ABD hariç).  Ülkemizde station wagon olarak tutulan model Passat Variant var. Onun da pek rağbet gördüğü düşünülemez. Bunun için Türkiye de muhtemelen Alltrack ve Variant’ı göremeyecektr. Fiyatları ise piyasaya sürülürken açıklanması bekleniliyor.

Kaynak: Volkswagen

İkinci El VW Golf Modelleri için tıklayınız

 

4 YORUMLAR

  1. 8 farklı seçenekle gelecek sandım. dedim ne olabilir ki 8 farklı. 8 farklı donanım türü falan mı diye de düşündüm. en kolayı haberi okumak oldu.

  2. Pek sevmezdim aslında volkswagen çok sert geliyordu yapısı yani yolda gidişi ve iç parçaları … ama son zamanlarda fikrim değişmeye başladı araçlar gözüme çok güzel görünmeye başladı

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here