BMW ve Mercedes-Benz ‘den Dayanışma Örneği

0
1067

Mercedes-Benz ve BMW Aralık ayında rekabetlerini bir kenara bıraktı ve birbirilerine destek mesajı verdi. Elektrikli araç konusunda yapılan atılımlar günden güne hızlanıyor. Alman dev otomobil üreticileri ise bu alanda kendini kanıtlama yarışında. Pandemi döneminde ise birçok işletmede olduğu gibi bu dev üreticiler de zorlanıyor. Bu süreçte birbirine destek olmak isteyen BMW ve Mercedes-Benz bir dayanışma örneği sergileyerek araç değişimi yaptı.

Stuttgart’lı Mercedes-Benz’in Münih binasında Noel döneminde bir reklam panosu bulunacak. Bu panoda Münih’te bulunan işletmelerin ürünleri olacak. Münih asıllı BMW’de tabii ki bu panoda yerini almalıydı. BMW’nin elektrikli araç ailesindeki modeli iX3 modeli bu panoda yerini aldı.

BMW iX3 hakkındaki haberimize buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Fikir, Alman üreticiler tarafından COVID-19 pandemisinin olumsuz etkilerine karşı destek mesajı vermesi için geliştirildi. İki marka “Bir arada duruyoruz.” sloganı ile birliktelik mesajı verdi. BMW’de iX3 sergilenmesine karşı bir jest olarak, Münih’te bulunan BMW Welt binasında bir Mercedes-Benz EQC 400 sergiliyor.

BMW ve Mercedes-Benz durumdan oldukça memnun

BMW Welt yöneticisi Helmut Käs yapmış olduğu açıklamada, “Mevcut durumda uyum her zamankinden daha önemli. Bu nedenle, BMW iX3’ün Münih’teki Mercedes-Benz şubesinin reklam takviminde yer bulmasından çok memnunuz ve Mercedes-Benz EQC 400’ü BMW Welt’te misafir olarak sıcak bir şekilde karşılıyoruz. ” dedi. Ayrıca, “Yapmış olduğumuz şaşırtıcı araç değişimiyle, insanları durup düşünmeye ve bölgesel şirketleri destekleme girişimine çekmeye teşvik etmek istiyoruz.” diye ekledi.

İki markanın yıllar içinde ne kadar acımasızca rekabet ettiğini düşünürsek, böyle bir şey için bir araya geldiklerini ve zorlu Noel döneminde de dayanışmayı göstermeleri oldukça önemli.

Mercedes-Benz EQC Türkiye’de satışa sunuldu. Detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here