ABD elektrikli araç satışlarının artması için elektrik şebekelerini Güçlendirecek! Dünyanın ve teknolojinin elektrikli bir geleceğe doğru ilerlediğini kabul etmiş durumdayız. Dünyanın dört bir yanındaki ülkeler ve otomobil üreticileri yavaş ama emin bir şekilde elektrikli otomobil ve şarj istasyonu konusunda kendilerini geliştirmeye devam etmektedirler. Ancak bu ilerlemeler birkaç zorluğu beraberinde getirdi. Şehirlerin elektrik altyapısının eksik olması, otomobil dünyasının gelişimini yavaşlatmaya başladı.

ABD Elektrikli Araç satışlarının Artması İçinABD’de böyle bir yatırımın yapılmasını talep eden elektrikli araçların piyasaya sürülmesiyle ulusal elektrik şebekelerini geliştirme ve bunlara yatırım yapma çağrısı yapılmaya başlandı. Ayrıca Teksas’ta son zamanlarda görülen soğuk hava koşulları, eyaletlerin elektrik ve altyapı sorunlarının olduğunu ortaya çıkardı. Austin şehrindeki eyalet çapında elektrik kesintisi nedeniyle 12 yeni elektrikli otobüs filosunun kullanılamaz hale geldiğini ve bu yüzden ileriki dönemlerde insanların elektrikli araç alma konusunda tereddüt yaşayacağı düşünülmektedir. Amerika’da elektrik altyapılarının tamamlanması ve insanların elektrikli araç almaya teşvik edilmesi için son yıllarda 650 milyon dolar bütçe ayırıldı. Bu yatırım ve bütçe planlamalarında elektrikli otobüslerin yanı sıra, en az 187 araçlık şarj tesislerinin kurulacağı planlandı.

ABD, altyapı eksiklikleri ve elektrikli araç kullanıcılarının yaşayabileceği sıkıntıları önlemek için bütçe görüşmeleri yapıp, yeni planlar kurmaktadır. Fakat elektrik sistemlerinin Teksas’ta yaşanan soğuk felaketi gibi doğal olaylardan nasıl korunacağı konusunda çözüm bulunamamıştır. En büyük elektrikli araç üreticisine sahip olan ABD elektrikli araç satışlarının artması için yeni projeler geliştirmek zorundadır.

İkinci El Elektrikli Araç İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here