Efsane otomobil üreticisi ve ürettiği otomobili Dodge Charger hakkında bilinmesi gerekenler! Herkesin hayallerini süsleyen ender arabalardan biri de Dodge Charger olmaktadır. Tasarımı ve performansı ile otomobil tutkunlarının aklını başından almaktadır.

4İlk Nesil Bir Fastback’ti

İlk zamanlar Dodge Charger, bir fastback tasarımına sahiptir. Yani tavan, bagajın kuyruğuna doğru eğimlidir. Özellikle Mustang, bu tasarımıyla tanınmaktadır. Bu tasarım Charger için çekici bir görünüm katmaktadır. Ayrıca gerçek klasik bir Amerikan muscle tasarımını temsil etmektedir.

3İlk Üç Nesilde Gizli Farlar Yaygındı

Dodge Charger’ın benzersiz özelliklerinden biri de gizli farlarıdır. Büyüleyici olmasının ana nedeni, çok iyi gizlenmiş olmaları ve neredeyse kesintisiz panellerle olmalarıdır. Fakat 2000’li yılların başında, özellikle yaya güvenliği için gizli ve açılır farların kullanımı reddedildi ve Charger’ın gizli far tasarımı son buldu.

2Dördüncü Nesil Lüks Odaklıydı

Dördüncü nesil, Charger’ın diğer nesillerine benzememektedir. Güçlü ve performanslı bir motora ve arkadan çekişli bir düzene sahip olsa da eski nesillerine göre bambaşka tasarıma sahiptir. Dördüncü nesil Dodge Charger, daha yumuşak sürüşe ve konfor odaklı bir araç olmuştur.

1Beşinci Nesil Kompakt Bir Hatchback’ti

Dodge Charger hakkında bilinmesi gerekenler listemizin sonuncusu; Beşinci nesil, dördüncü nesil gibi Charger’ın güçlü arka planından gelmemesidir. 1,6 litrelik dört silindirli ve 2,2 litrelik turboşarjlı dört silindirli önden çekişli motora sahiptir. Normal araçlara göre çok iyi olsa da Dodge Charger severler tarafından sevilmemiştir.

İkinci El Dodge Charger İlanları

İkinci El Klasik Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here