Almanya’nın en güçlü otomobil üreticilerinden biri olan Volkswagen elektrikli araçlara geçişini hızlandırıyor. Volkswagen, elektrikli araç sınıfında 2030 yılına kadar Avrupa satışlarının çoğunun sahibi olmak istediğini açıkladı. Ayrıca yapılan açıklamada pille çalışan modellere geçişi hızlandıran en son otomobil üreticisi olduğunu fakat rakiplerini yakaladığını söyledi.

Volkswagen Elektrikli Araçlara Geçişini Otomobil üreticisi, stratejisini açıklarken tam elektrikli araçların 2030 yılına kadar toplam Avrupa araç satışlarının % 70’inden fazlasını oluşturmasının beklendiğini söyledi. Volkswagen markasını yöneten ve aynı zamanda grubun yönetim kurulunda yer alan Ralf Brandstaetter, “Yeni planlar ile dijital bir geleceğe giden yolda hızımızı artırıyoruz” dedi. Ayrıca deneyimli yönetici “Önümüzdeki yıllarda Volkswagen’i daha önce hiç olmadığı gibi değiştireceğiz.” diyerek, veri ve yazılım işlevlerini arabalara entegre ederek, yeni gelir kaynakları açacaklarını söyledi.

Volkswagen ayrıca kendi kendine giden araçlar sunmayı planlıyor. Veri tabanlı iş modellerinden para kazanmak için kendi başına gelecekteki elektrikli otomobillerin kalbi olan işletim sistemleri geliştirmek istiyor. Bu sayede Volkswagen, Apple, Google ve Amazon gibi teknoloji devlerine de göz dağı vermiştir. Rakiplerine verilen mesajların en önemlisi Brandstaetter’ın “Projeyi ve yapmak istediklerinizi üçüncü kişilerin eline verirseniz, bu iş modellerini artık kendiniz geliştiremezsiniz” demesidir. Volkswagen elektrikli araçlara geçişini ve 2025 yılına kadar elektrikli otomobillerin geliştirilmesi için yaklaşık 16 milyar Euro kaynak ayırdığını belirtti.

İkinci El Volkswagen İlanları

İkinci El Elektrikli Araç İlanları

Volkswagen Elektrikli Araçlara Geçişini

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here