2022 Cadillac CT4-V Blackwing, V-Serisi tarihindeki en fazla yere basma kuvvetini sağlıyor.  Cadillac kısa süre önce CT4-V Blackwing’in pistteki potansiyelini sergiledi. Ancak şimdi şirket, modelin “V-Serisi tarihindeki en yüksek yere basma kuvvetini sağladığını” açıkladı.

2022 Cadillac CT4-V Blackwing; V-Serisinin En Kuvvetlisi

Tasarımcıların ve mühendislerin, özellikle mevcut karbon fiber paketleri açısından otomobilin aerodinamiğine özel bir önem verdiklerini söylemeye gerek yok.

Mühendisler her iki paketi de Michigan’da yeni beş kayışlı döner yol rüzgar tünelinde test etti. Ayrıca Kuzey Carolina’da Cadillac Racing tarafından kullanılan Windshear rüzgar tüneli kullanılarak geliştirildi. Bu, kaldırma gücünün azalmasını, ürettikleri yere basma kuvvetinin artması sayesinde olağanüstü çeviklik ve güven sağlar.

2022 Cadillac CT4-V Blackwing; V-Serisinin En Kuvvetlisi

Tabii ki şirket mühendisleri, paketleri tasarlamak için 500 saatten fazla rüzgar tüneli testi yaptı. Ayrıca gelişmiş hesaplamalı akışkanlar dinamiği teknolojisi kullanılarak 300 simülasyona tabi tutuldular. Cadillac ayrıca sanal gerçeklik kulaklıkları kullandı. Bu, mühendislerin “ek aerodinamik verimliliklerden yararlanmak için gerçek zamanlı olarak fırsatları belirlemelerine” izin verdi.

2022 Cadillac CT4-V Blackwing

Bu kapsamlı geliştirme sayesinde, CT4-V Blackwing, ön dalış uçakları ve alt kanat sıralarına sahiptir. Aynı şekilde bir ön ayırıcı, ön tekerlek deflektörleri ve optimize edilmiş bir arka spoyler içeren bir Karbon Fiber Paket #1’e sahiptir. Müşteriler ayrıca satın alacakları CT4-V Blackwing’i külbütör uzantıları ve bir arka difüzör ekleyen Karbon Fiber Paket #2’ye yükseltebilirler.

Sedan, yarıştan ilham alan bir ön kanat ve 3D baskılı fren soğutma kanalları vardır. Ayrıca sürtünmeyi ve kaldırmayı azaltmak için ön tekerlek yuvalarında oluşan basıncı serbest bırakmaya yardımcı olan ön çamurluk havalandırmalarına sahiptir. Tüm bunlar, araçta aerodinamik buzdağının sadece görünen kısmıdır. Modelde ayrıca düz bir alt gövde ve arka tekerlek yuvaları vardır. Araç kontrol kolları çevresinde hava birikmesini önleyen arka kontrol kolu kapaklarına sahiptir.

Cadillac V-Serisi Blackwing baş mühendisi Tony Roma açıklamalar yaptı. Ve bu konuda  “CT4-V Blackwing ile, üretim araçlarında inanılmaz derecede nadir görülen net bastırma kuvveti yaratıyoruz.” dedi. Bunun araca daha fazla yol tutuşu ve daha fazla denge sağladığını söyleyebiliriz. Ayrıca Roma, sürücülere “tüm yeteneklerini güvenle keşfetmeleri” için ilham vereceğini söylemeye devam etti. Cadillac aerodinamik performans mühendisi Scott Sier ayrıca, kanat altı gibi gizli bileşenlerin şirketin lüks sedanın “tasarımına uymayan” büyük bir arka kanattan kaçınmasına izin verdiğini belirtti.

2022 Cadillac CT4-V Blackwing Performansı

CT4-V Blackwing aracın beygir gücü 472 hp’dir. Ve model 603 Nm tork üreten çift turbo 3.6 litrelik V6 motorla satışlara başlayacak. Modeli 0-96 km/s hıza yaklaşık 3,8 saniyede ulaşıyor. CT4-V Blackwing tahmini 304 km/s maksimum hıza ulaşır.

İkinci El Cadillac İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here