İlk Sürülebilir Ford GT Prototipi Müzayedede satışa çıkıyor. 2004 GT CP-1’i şuan sokakta sürmek yasal olmayabilir. Ancak Carroll Shelby ve GT tasarımcısı Camilo Pardo tarafından imzalandı. Bring a Trailer, emisyon testi için kullanılan ilk çalışan GT olan 2004 Ford GT Devam Prototipi 1’i açık artırmaya çıkarıyor. GT hala 5.4 litrelik süper şarjlı bir V-8’i paketliyor. Ancak Ford’a takılan bir çip tarafından 8 km/ saat maksimum hız ile sınırlı. CP-1, diğerlerinin yanı sıra Carroll Shelby ve Bill Ford tarafından imzalandı. Araç yalnızca toplam 1950 km yol kat etti.

Müzayede sitesinde satıcı olduğunu söyleyen racer355’e göre, arabayı 8 km ile sınırlayan çip çıkarılabilir. Bu sayede normal bir Ford GT gibi sürülmesine izin verecek. Araç, 3,3 saniyede 96.5 km/saate çıkar ve 500 beygir gücünün tamamını kullanıyor. Ancak araç sahibi, “Yol testi yapmak için sürüş yasal oldu. Sınırlayıcıyı çıkarıp aracı plakamla hızlı sürmek istedim. Ancak otokontrol benden daha iyi oldu.” diye uyardı.

İlk Sürülebilir Ford GT Prototipi Müzayedede

İlk Sürülebilir Ford GT Prototipi

Birinci nesil Ford GT’nin ilk çalışan prototipi, Bring a Trailer müzayede sitesinde satışta. Bazı kişilere (veya müzelere) benzersiz bir otomotiv tarihine sahip olma şansı verdi. Onay Prototipi 1 (CP-1) olarak adlandırılan araç, beyaz grafiklerle siyahtır. Ford tarafından emisyon testi ve otomobilin yol sertifikasyon gerekliliklerini karşıladığından emin olmak için kullanılmıştır.

İlk Sürülebilir Ford GT Prototipi Müzayedede

2004 Ford GT CP-1, gücünü diğer Ford GT’lerle aynı süper şarjlı 5.4 litrelik V-8’den alıyor. Ancak bu prototipin en yüksek hızı, Ford tarafından takılan bir çip nedeniyle sadece 8 km/saat ile sınırlı. Ayrıca, ne yazık ki, prototip sokak yasal değil. Bu, CP-1’i yavaş yavaş yuvarlanan bir heykele dönüştürse de, bu GT’yi korumak, tarihsel değeri açısından akıllıcadır. Geliştirilmesine yardımcı olan kişilerin imzalarını taşıyor. Bunlar; Carroll Shelby, yönetim kurulu başkanı Bill Ford, GT tasarımcısı Camilo Pardo ve baş mühendis Fred Goodnow.

Geliştirme ekibinin imzaları dışında, CP-1 ile üretim GT arasında birkaç önemli fark var. 00004 seri numarasını taşıyan CP-1, alüminyum tavan döşemesine ve açıkta kalan bir arka tampona sahiptir. Egzoz boruları emisyon deneyleri için tasarlandı ve farklı yakıt sınıflarını test etmek için kullanıldı. 5406 numarası ön tamponda boyanmıştır. CP-1’de, önde 18 inç BBS jantlar ve arkada 235/45 ve 315/40 Goodyear Eagle F1 lastikleriyle donatılmış 19 inç jantlar takıyor.

İlk Sürülebilir Ford GT Prototipi Müzayedede

Deri direksiyon simidi, zamanın Mustang’inden bir hava yastığı barındırıyor. Takılı bir CD çalar vardır, böylece araba yolunda 8 km hızla inip çıkarken sıkışabilirsiniz. Ayrıca aracın test edildiği zamandan el yazısı talimatları ve ayrıntıları bulabilirsiniz.

2008’de bir koleksiyoncu CP-1’i doğrudan Ford’dan satın aldı. Daha sonra, bildirildiğine göre pili ve kütle hava akışı sensörünü değiştiren yaklaşık beş yıl önce satıcı bayisine geçti. Kilometre sayacı 1950 km okur ve bir saat ölçer sadece 217 saatlik motor çalışmasını gösterir.

İkinci El Ford İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here