2021 Honda Jazz 1.5L e:HEV Hibrit Detaylı İnceleme

Elektrik gücü ve konforuyla öne çıkıyor!

0
8615
Honda Jazz Hibrit Teknik Özellikleri ve Test Sürüş

Honda’nın iddialı B segment modeli Jazz, Türkiye’ye hibrit seçeneğiyle geldi. Hibrit sistemi kullanan Jazz elektrik gücüyle dikkatleri üzerine çeker gibi görünüyor. İşte Honda Jazz teknik özellikleri ve test sürüş izlenimleri.

Honda Jazz Hibrit Tasarım Özellikleri

Test otomobilinde de olduğu gibi yeni nesil Jazz ile birlikte aileye katılan Jazz Crosstar versiyonu tasarım detaylarıyla SUV benzeri görünümü öne çıkıyor. Yerden yüksek yapısı, suya dayanıklı döşemeleri ve entegre tavan rayları ile standart versiyondan ayrışan Jazz Crosstar, iddialı ön ızgara tasarımı, çamurluk kemerindeki siyah kaplamalar ve şık yan eşikler dışında versiyona özgü 16 inçlik gümüş ve siyah alaşımlı jantlarla da SUV modellere benzer tasarımıyla dikkat çekiyor. Honda mühendisleri ve tasarımcıları tarafından baştan aşağı yenilenen Jazz’ın önceki nesildeki ikonik siluetini düz çizgiler ve konturlarla farklılaştıran modern ve minimalist bir tasarım ortaya çıkarılmış. Verimliliği ve pratikliği ile kullanıcıların günlük gereksinimlerini karşılayan tamamen yeni bir şehir otomobili olarak ön plana çıkıyor. Kısa burun tasarımı ve uzun tavan çizgisiyle önceki Jazz nesillerinden farkı ilk bakışta dikkat çeken yeni Honda Jazz’ın karakteristik gövde silueti koruyan yeni tasarımı, heyecan uyandıran, modern ve dinamik bir görünüm ortaya koyuyor.

Honda Jazz Hibrit İç Mekan Özellikleri

Dış tasarımın yanı sıra iç tasarımda da etkisi görülen ‘Yoo no bi’ felsefesi kabin içindeki yalın, düzenli ve ergonomik kokpit ile üst seviye fonksiyonel özellikler sunuyor. Yeni Jazz’ın modern bir görünüm sunan kaliteli malzemeler ve yumuşak dokunma hissi uyandıran yüzeyleri dikkat çekerken aynı zamanda kullanıcı odaklı konsolun ince ve yatay tasarımı geniş bir görüş alanı sağlarken kabin içi ferahlık hissini güçlendiriyor.

Pratik kullanımı ile dikkat çeken 7 inçlik TFT gösterge paneli ve tüm versiyonlarda standart olarak sunulan 9 inçlik HMI dokunmatik ekran ile kullanım kolaylığı sunuluyor. Sürücünün elinin altında ve erişimi kolay kumandalar kullanım ergonomisini desteklerken, sürüş sırasında da rahat kullanılıyor. Sade ve geniş orta konsol ile kapı panellerindeki kolçakla aynı hizada tasarlanan orta kol dayama sunan yeni Honda Jazz; daha büyük premium otomobillerin yaşam alanı seviyesini yansıtırken, ince A sütunları, önceki nesilde 69 derece olan yatay görüş açısını 90 dereceye çıkartıyor. Yeni Jazz’ın tasarımında yapılan yenilikler sayesinde ince sütunlar, gizli cam silecekleri ve sade konsol tasarımı, panoramik ön cam ve ön kelebek camları daha fazla görüş alanına imkan tanırken aynı zamanda daha aydınlık ve ferah bir kabin içi ortaya çıkmasını sağlamış.

Motor Özellikleri

Türkiye’de yalnızca gelişmiş hibrit sistemiyle ilk kez satışa sunulan ve Honda’nın yeni e:HEV logosunu taşıyan yeni Jazz sürüş özellikleriyle adını listenin ön sıralarına zorlanmadan taşıyor. Jazz için geliştirilen e:HEV teknolojisinde sistem; bir adet elektrik motoru, bir adet jeneratör, bir adet 1.5 i-VTEC benzinli motor, lityum iyon batarya, yenilikçi bir sabit oranlı şanzıman ve tüm sistemin birbiriyle uyum içerisinde çalışmasını sağlayan akıllı bir güç kontrol ünitesinden oluşuyor.

Araç 109 PS sistem gücüne sahip ve 253 Nm tork üretebilirken yeni Jazz 0-100 km/s hızlanmasını 9,5 saniyede tamamlıyor ve 175 km/s maksimum hız değeri sunuyor. Akıcı bir sürüş deneyimi sunan hibrit sisteme sahip yeni Jazz’ın standart versiyonu 104 gr/km (WLTP) CO2 emisyonu ile 4,6 lt/100 km (WLTP) ve Crosstar versiyonu ise 109 gr/km (WLTP) CO2 emisyonu ile 4,8 lt/100 km (WLTP) değerleri ile çevre dostu. e:HEV sistem; üstün sürüş keyfi ile yüksek yakıt verimliliği sunmak üzere üç farklı sürüş modundan yararlanıyor. EV Sürüş modunda lityum iyon batarya elektrik motoru daha yoğun bir şekilde beslerken; Hibrit Sürüş modunda iken motor, elektrik jeneratörünü harekete geçiriyor ve jeneratör elektrik motoru besliyor. Benzinli Sürüş modunda ise benzinli motor kilitli bir kavrama üzerinden doğrudan ön tekerlekleri harekete geçiriyor. Yaptığın 100 km karma yol şartlarındaki sürüşte elektrikli motorun getirdiği artıyla 100 km’de 5.6 litrelik tüketim sonucuna ulaştım.

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Honda, yeni Jazz’ın daha çevik sürüş özellikleri ve sınıfının başarılı özellikleriyle öne çıkan sürüş konforunu sağlaması için otomobilin şasisini, süspansiyon sistemini ve gövde sağlamlığını geliştirmiş. Çarpışma güvenliğini iyileştirmek için yüksek dayanımlı çeliğin oranı yüzde 80 artırılan otomobilin ağırlığı ise azaltılmış. Yeni dökme alüminyum arka amortisör montaj yapısı, yay malzemesi ve düşük sürtünmeli burç tasarımının sayesinde sürüş konforu ve deneyimi iyileştirilmiş. Ön süspansiyon özellikle virajlarda daha doğal ve kıvrak bir karakter kazandırırken, geri bildirimi yüksek, elektrik destekli direksiyon sistemi de akıcı ve çevik sürüş özelliklerine katkı sağlıyor. Düşük sürtünmeli süspansiyon bileşenleri, uzun dingil mesafesi ile birleşerek dengeli bir sürüş deneyimi sunuyor. Gelişmiş amortisör sistemleri yoldan kaynaklanan titreşimlerin kabine aktarılmasını en aza indirerek sürüş konforunu artırıyor.

Honda’nın Aktif Yol Tutuş Destek Sistemi (AHA); gelişmiş sürüş dinamiklerine ve başarılı yol tutuş özelliklerine katkı sağlarken; özellikle hızlı direksiyon hareketlerinde veya virajlarda otomobilin dinamik dengesi son derece başarılı bir şekilde korunuyor. Ses sönümleyici malzemeler kullanılan yeni Jazz’da, önceki nesline kıyasla kabin gürültüsü yüzde 10 azalmış durumda. Konfor ve yol tutuş konusunda Honda Jazz araç içinde bulunan herkesi mutlu edecek ve koruyacak bir karaktere bürünmüş durumda.

Güvenlik Özellikleri

Honda Jazz 2020 yılında Euro NCAP tarafından yapılan çarpışma testinden en yüksek puan olan 5 yıldız aldı. Yetişkin yolcu korumasından yüzde 87; çocuk yolcu korumasından yüzde 83; yaya güvenliğinden yüzde 80 ve güvenlik yardımcılarından yüzde 76’lık son derece başarılı sonuçlar elde etti.

Honda Jazz Hibrit Yorumları

Honda Jazz Hibrit dizel motorlu araçların pabucunu dama atan tüketim sonuçlarıyla ilk olarak öne çıkan bir araç olacaktır. Test otomobilinde olduğu gibi Crosstar versiyonuyla SUV modellerin karakterine sahip olan araç; elektrikli sistemleri ve benzinli motorun işbirliğini en iyi kullanan araçlardan biri. Honda Jazz Hibrit güvenli sürüş ve konforlu sürüş özellikleri sayesinde başarılı ve satın alanları mutlu edecek bir araç.

Honda Jazz Hibrit Fiyat Özellikleri

Elektrikli araca en yakın sürüş hissi sunan yeni Honda Jazz Executive 310 bin TL; Honda Jazz Crosstar Executive ise 320 bin TL fiyat ile Türkiye’de satışa sunulmuş durumda. Safkan elektrikli araç kullanıyormuş hissi uyandıran Honda Jazz Hibrit günümüz fiyatlarına göre baktığım zaman bu konuda da başarılı bir fiyatlandırma sistemine sahip. Honda Jazz Hibrit teknik özellikleri ise aşağıdaki gibi.

Honda Jazz Hibrit Teknik Özellikleri

Honda Jazz Teknik Özellikleri

İkinci El Honda Jazz Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here