Cadillac’ın Yeni Blackwing Modellerinde AWD Olmayacak. Geçtiğimiz birkaç yıl içinde, ana akım ve lüks araçlarda tüm dört çeker tekerleklerin yararı ciddi şekilde arttı. Artık sadece Subarus ile sınırlı değil. Kullanıcılar genellikle, bozuk yol koşulları ve hatta bazı orta derecede arazi sürüşü gibi durumlar için gücün dört tekerleğe de verilmesini talep ediyor ve buna ihtiyaç duyuyor.

Tamamen Mantıklı Bir Tercih Gibi Görünüyor

Sürüş meraklıları arkadan çekiş istiyor çünkü bu sistem otomobilin ağırlığını önden arkaya daha eşit bir şekilde dengeleyerek kullanımı iyileştiriyor. Ayrıca, ön tekerlekler sürmediğinden ve yönlendirilmediğinden, mühendisler daha iyi yol tutuşu için RWD aracın süspansiyonunu optimize edebilir. Olumsuz tarafı nedir? Kaygan yollarda daha az yol tutuşu var ve kış lastikleri ile kullanmak şarttır.

Ancak Cadillac, iki yeni nihai performans Sedan modeli ile meraklılarını tatmin etmiş olmaktan fazlasıyla mutlu oldu. Cadillac’ın Yeni Blackwing Modellerinde yani Cadillac CT4-V Blackwing ve CT5-V Blackwing yalnızca arkadan çekişlidir. En azından şimdilik AWD’yi kullanıma sunma gibi bir niyeti yoktur. Cadillac performans varyantları yöneticisi Mirza Grebovic’e göre, onları yalnızca RWD yapma kararını almak oldukça kolaydı.

Cadillac Society ile konuşurken, AWD büyük motorlu ve performansı yüksek sedanlarının konusunun tam olarak yeni olmadığını, ancak RWD kararının arkasında durduğunu kabul etti. “Ekip olarak aldığımız karar, (CT4-V Blackwing ve CT5-V Blackwing) sürücü arabalarını gerçekten yapmak istediğimiz yönündeydi. V-Serisi motor sporlarından, motor sporları deneyimimizden doğdu , biz motor sporlarında yer almak istiyoruz ve dört teker çekişli motor sporları uygulamamız yok. ”

Diğer bir AWD sorunu, özellikle yolda kabarma performansının ana düşmanı olan ağırlıktır. “Dört teker çekişle, kütlesel ve mali zorlukları ve daha fazla mühendislik işi zorluğu var. Cadillac’ın Yeni Blackwing Modellerinde 668 beygir gücü (CT5-V Blackwing) veya 472 beygir gücü (CT4-V Blackwing) ile benim onu ​​sürüş sanatı olarak adlandırdığım için gerçekten kutlamak istedik. ”Michigan’da ikamet eden Grebovic de dahil olmak üzere kış mevsiminde yaşayan eyaletlerde yaşayan Blackwing sahiplerinin bu kış lastiklerini almaları şiddetle tavsiye edilir. Grebovic, her iki modelin de kar ve buz modlarına sahip olduğunu kaydetti.

Ayrıca şu anda başlangıç model Blackwing arabasını kullanıyor (hangisi olduğunu bildirmedi) ve kış lastikleri sayesinde herhangi bir sorun yaşamıyor.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here