2022 Audi E-Tron GT heyecan verici performansıyla geldi. Audi, elektrikli modellerin büyüyen bir yelpazesine en son eklemelerini gösterdi. Şık, dört kapılı bir performans sedanı Audi E-Tron GT alçak tavan çizgisi ile coupe benzeri hatlara sahip.

Audi günlük kullanılabilirliği spor performansıyla dengelemeyi hedefliyor. Ayrıca 2022 Audi E-Tron GT, Audi’nin en güçlü üretim otomobillerinden biridir. Tüm modellerde, performansa yardımcı olmak için iki vitesli bir şanzımana sahip çift motorlu, tamamen elektrikli bir kurulum bulunur. Audi, daha yüksek şarj hızlarına olanak sağlayan yeni 800V elektrik mimarisini içeriyor. Ayrıca mimarideki 86 kWh pil, Avrupa spesifikasyonunda öngörülen 488 km WLTP aralığı için iyidir.

Audi’nin sunumu e-tron GT’nin dualitesine odaklandı. Audi, sportif bir sürüş deneyimi ve sürdürülebilirliğe daha fazla odaklanıyor ve bu karışıma lüksü ekliyor. Her ikisi için de uyarlanabilirlik sağladıkları için süspansiyon ve direksiyon ayarlarına özellikle dikkat edilmiştir.

2022 Audi E-Tron GT; Grand Turismo Tasarım Etkisi

Adından da anlaşılacağı gibi, e-tron GT çok şık hatları ile her kıtaya ve pazara uygun tasarlandı. Pratiklik, Audi’nin sunumlarında defalarca vurguladığı bir şeydir. Ayrıca Audi, geniş bir tavan boşluğu sayesinde konforlu bir şekilde seyahat edilebileceğini iddia ediyor. Bu arada, 405 litrelik bir bagaj var ve “frunk” da 85 litre eklenmiş.

2022 Audi E-Tron GT; Grand Turismo Tasarım Etkisi

E-Tron GT dış tasarımı daha sportif bir görünüm için büyük tekerleklerle süslendi. Ayrıca uzun bir dingil mesafesi ve nispeten çömelmiş ve düz bir duruşu da içeriyor. Belirgin arka arka kısımlar ” Quattro Blisterler ” olarak adlandırılıyor. Arka tamponda bilindik Audi imzalı animasyonlarla yeni bir arka far tasarımı göze çarpıyor.

İç Mekan ve Sürdürülebilirlik

Audi e-tron GT, derisiz iç mekan seçeneğine sahiptir. Ayrıca isterseniz geri dönüştürülmüş PET şişelerle sürdürülebilir şekilde üretilmiş koltukları da seçebilirsiniz.

2022 Audi E-Tron GT; İç Mekan ve Sürdürülebilirlik

Audi her ne kadar sedan bir araç sunsa da spor otomobile benzer bir deneyim yaratmak için çalıştı. Bunun bir sonucu olarak oturma konumu düşük tutulur. Kabini alçaltmak için bir araya getirilen düz batarya tabanı vardır. Merkezi ekran sürücüye doğru açılı konumlandırılmıştır. Bu tasarım ferah bir his yaratma amacıyla orta konsolu ve gösterge panelini etkilemiştir.

İki Hızlı İki Motor

Giriş seviyesi Audi e-tron GT quattro, 476 hp / 350 kW ve 630 Nm torka sahiptir. Ancak RS e-tron GT daha yüksek bir çıkış gücüne sahiptir. Toplamda 589 hp / 440 kW ve 830 Nm tork rakamlarına sahiptir. Audi, bu güç çıkışlara sahip araçların Avrupa modelleri için ayarlandığını açıkladı. Hem e-tron GT Quattro hem de RS e-tron GT, her aks için bir motor bulunan bir çift motor kurulumuna sahiptir.

2022 Audi E-Tron GT; İki Hızlı İki Motor

Her iki konfigürasyonda da yıldırım hızında kaçışlara izin veren iki vitesli bir şanzıman bulunur. Ayrıca 2,5 saniyelik bir “aşırı hızlandırma” işlevine sahip olursunuz. Avrupa spesifikasyonunda, aşırı takviye devreye girdiğinde, RS e-tron, sınırlı 255 km / sa hızda zirveye çıkar. Ayrıca takviye sayesinde 3,3 saniyede 0-100 km / sa hıza ulaşabilir.

2022 Audi E-Tron GT; Sahte Sesler Üretir

Audi, bagaj bölmesindeki iki kontrol ünitesi ve amplifikatörden oluşan pazara bağlı olarak kit ile GT için benzersiz bir ses oluşturdu. Ayrıca Audi’ye göre, “Aracın içinden ve dışından iki hoparlörden çıkan ayrı bir dış ve iç ses ürettiler. Elektrik motorlarının dönüş hızı, yük, araç hızı ve diğer parametrelerle ilgili veriler alınır. Bu veriler sürüş sistemi tarafından gerçekleştirilen işin otantik ve ince nüanslı bir izlenimini sunan sentetik bir ses olan dijital sesin temelini oluşturuyor. ”

Sürücü, yalnızca zorunlu uyarıları etkinleştiren bir verimlilik profili ve daha dolgun bir konfor profili sunar. Ayrıca “sportif, hacimli ve yüksek kaliteli” dinamik profile sahiptir. Audi drive select aracılığıyla yayılan sesi iç sistemde modüle edebilir.

İkinci El Audi İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here