2021 Audi E-Tron GT ve RS E-Tron GT nihayet Avrupa’da satışa çıkıyor. Görüntüleri ve performansları ile göz doldurup herkesin merakla incelemek istediği modeller Avrupa bayileri için yola çıkı. Audi’nin ürün yelpazesindeki modellerin yüzde 80’inden fazlası şu anda tamamen elektriklidir. Ya da elektrikli tahrik sistemiyle satışa sunulmaktadır. Ayrıca takılabilir hibrit sürücüler (PHEV) ve hafif hibrit sistemler (MHEV) dahil olmak üzere mevcuttur. Bu iki elektrikli sedan modeli de 2021 yılı versiyonları başı çekmektedirler.

2021 Audi E-Tron GT, RS E-Tron GT Avrupa’da

İki muhteşem elektrikli sedan 27 Avrupa Birliği pazarlarında ve İngiltere’de mevcuttur. Almanya’da fiyatlar E-Tron GT modeli için 99.800 €’dan başlıyor. RS E-Tron GT için ise 138.200 €’ dan başlıyor. Audi e-tron GT quattro ve RS e-tron GT piyasaya sürülmesiyle, Audi marka elektrikli mobilitenin duygusal, son derece heyecan verici geleceğine doğru bir çığır açıyor. Dört kapılı coupe, geleneksel Gran Turismo konseptini yeniden yorumluyor. Bu sayede etkileyici tasarımı, teknolojide devrim niteliğinde anılıyor. Biri ön aksta, diğeri arka aksta olmak üzere iki güçlü elektrik motoru mevcut. Ayrıca motorlar olağanüstü elektrikli dört tekerlekten çekiş sistemini kullanır.

Motorlar ve Performans

Her iki otomobil de, her aksta bir tane olmak üzere, temel varyantta toplam 469 HP / 350 kW ve 630 Nm tork üreten iki motorlu bir düzene sahiptir. RS E-Tron GT’de 590 HP / 440 kW güç sağlanır ve 830 Nm tork üretir. 84 kWh lityum iyon pil 488 km sürüş menzili sağlarken, ikincisi 100 km / saate hızlanmak 3.3 saniye sürüyor ve 250 km / sa maksimuma hıza çıkabiliyor.

2021 Audi E-Tron GT, RS E-Tron GT Avrupa'da

E-Tron GT 2021 RS uyarlamalı üç odacık hava süspansiyon ve arka elektronik diferansiyel kilidi mevcuttur. Ayrıca RS standart olarak yükseltilmiş frenler ile sunulmaktadır. Bu özellikler normal model için de mevcuttur. Her iki model de Audi lazer ışıklı isteğe bağlı Matrix LED farlar araca canlılık katar. Ayrıca 21 inç jantlar dış mekanda dikkatleri üzerine toplar. Dört tekerlekten yönlendirme ve geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmış ‘yeşil’ bir döşemeye sarılmış koltuklarla sipariş edilebilir.

Audi elektrikli sedanın lansmanıyla aynı zamana denk gelen, yeni ‘Gelecek Bir Tutumdur’ küresel pazarlama kampanyasını da yayınladı. Klipte aynı zamanda markanın elçisi olan oyuncu ve yapımcı Tom Hardy yer alıyor. Otomobil üreticisi, videonun “sanal ortamları gerçek zamanlı olarak işleyen yenilikçi teknoloji kullanılarak üretildiğini” söylüyor. Ayrıca “Böylece daha sürdürülebilir bir üretim yöntemi sağladığını” belirtiyor.

İkinci El Audi İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here