Pandemi Döneminde Otomobil Severler İçin Aktiviteler listemiz ile can sıkıntınızı alıyoruz. Pandemi süresi uzadıkça eve kapanma süremizde uzuyor. Hal böyle olunca insanlar ne yapacağını nasıl vakit geçireceğini bilemiyor. Bunu düşünerek sizlerin evde eğlenceli vakit geçirmesini sağlamak için bir aktivite listesi hazırladık. Listemizde daha çok araba konulu aktiviteler yer alsa da kesinlikle araba ile ilgisi olmayanların da ön yargılarını kırmasını sağlayacak derecede eğlenceli olduklarını söyleyebiliriz.

Şu dönemlerde fiziksel ve ruhsal sağlığımızı korumak çok önemli. Uzun süre evin içinde olmanın psikolojik olarak bazı zararları bulunuyor. Bunun sonuçları ise pandemi sona erse bile hayatımıza normal devam edemeyeceğimiz anlamına geliyor. Yani ruhumuzu dinlendirmek ve pozitif aktivitelerle meşgul olmak sağlığımızın en önemli boyutu olan ruhsal alanda sorun yaşamamamızı sağlar.

Bilirsiniz Otomobil tutkunları kendi sosyal yaşantısını sahip olduğu otomobil etrafında sürdürmeyi çok sever. Yani makine ve insan arasında gözle görülmeyen ama birbirine sımsıkı kenetlenmeyi sağlayan o tutkulu bağdan bahsediyoruz. Örneğin aracımızla kamp yapmak, Yerel mekanlara gitmek, aynı araca sahip olan arkadaşlarımızın olduğu ortamlarda sohbet etmek, araba gösterilerin katılmak, aracımızla pistlerde boy göstermek ve gezmek araba tutkunlarının pandemi öncesi düzenli olarak yaptığı aktivitelerdi. Şimdi pandemi döneminde evdeyken Otomobil Severler İçin Aktiviteler listemizle bu boşluğu dolduralım.

Araba Motor Kontrolleri 

Otomobil Severler İçin Aktiviteler

İlk yapabileceğiniz aktivite aracınızın kalbi olan motorla alakalı olacak. Boş zamanlarınızda aracınızın motorunda tespit ettiğiniz anormal seslerin veya sorunların çözümü ile uğraşabilirsiniz. Çok büyük sorunlar olmadıkça internet yardımıyla aracınızın ufak tefek sorunlarını araştırarak çözüme ulaştırmak zor değil. Pandemi döneminde otomobil Severler İçin Aktiviteler serimizde motor kontrolü ile başladık devam ediyoruz.

Sanal Araba Müzeleri

En zevkli aktivitelerden biri olan sanal araba müzesi en az gerçekteki kadar etkileyici bir deneyim sunuyor. Oturduğunuz yerden olağanüstü araçların bulunduğu bir mekanı gezmek kulağa hoş gelmiyor mu? Hemen şimdi sanal otomobil müze rehberimize tıklayın ve eğlencenin tadını çıkarın.

Google Maps İle Cars Land Bölgesini Ziyaret Etmelisiniz

ABD’nin California eyaletinde bulunan Cars Land bölgesi severek izlediğimiz Cars filmi karakterlerini içinde barındırıyor. Bire bir haritanın kopyalandığı bölgede filmdeki araçların gerçek Dünyaya aktarıldığı bir yer düşünün. 1,1 milyar dolarlık bütçe ile toplamda 12 dönümlük arazi üzerinde inşa edilen radyatör kasabası detaylarıyla adeta hayranlarını mest ediyor. Cars filmini seven herkesin Cars Land Bölgesini ziyaret etmesini şiddetle tavsiye ediyoruz. Buna ek olarak Cars filmi araçlarının gerçek dünyada aslında hangi araç olduğunu anlattığımız yazımızı okuyabilirsiniz.

Araç Temizliği

Tabi ki olmazsa olmaz aktivitelerden biri de arabanızın iç ve dış yıkamasını yapmak. Bazıları aracını başka birine yıkatmayı tercih eder ancak gerçek araba tutkunları bu işin kendisi tarafından yapılmasından çok zevk alır. Eğer elinizde yoksa online mağazalardan araç temizliği için satılan solüsyonlardan fırçalardan ve yumuşak havlulardan satın alıp temizliğe başlayabilirsiniz. Temiz bir araba sizin yaşam tarzınız ve karakteriniz açısından diğer insanlarda olumlu bir intiba bırakır ve bu çok değerlidir.

Model Arabalar Yapın

Otomobil Severler İçin Aktiviteler listemize devam ediyoruz. Model araba montaj kitleri Pandemi döneminde aktivite yapmak için çok iyi bir seçenek. En sevdiğiniz araba modelinin parçalarını montajlamak ve bu süreçte gösterdiğiniz çaba size çok iyi gelecek. Beyin düşündükçe bir şeyleri çözmeye çalıştıkça daha da gelişir ve bu ruhsal sağlığın iyi durumda kalması açısından da gayet gereklidir. Bu konuda Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Beynimize iyi bakıyorsak, onu iyi koruyorsak, iyi eğitiyorsak beyin sağlığına ve dolayısıyla ruh sağlığımıza hizmet etmiş oluruz” diyor.

Simülasyon Yarış Seti

Sırada herkesin evde olmasını istediği bir aktivitemiz var. Otomobil Severler İçin Aktiviteler serimizin en dikkat çeken aktivitelerinden biri ile karşı karşıyayız. Herkes evinde bir oyun seti olsun ister. Gelişen oyun sektörü ile gerçeğe bire bir yakın oyunların da çıkmasıyla artık yarış heyecanının evimizde olmaması için hiçbir neden yok. Uygun bir bütçe ile bu yarış setine sahip olabilirsiniz. Tabi ki bütçe arttıkça gerçeğe yakınlık o denli artıyor. En pahalı yarış setlerinin gerçekten pahalı olduğunu bilmelisiniz. Eğer simülasyon yarış seti almak istiyorsanız bütçeye göre hazırladığımız Sim Racing içeriğimizi okumayı unutmayın. Bunun yanında yarış setini kurduktan sonra oyun aramanıza da gerek yok. Çünkü piyasada ki en iyi oyunların ve video görüntülerinin olduğu bir yazımız var. Tıklayıp Ulaşabilirsiniz.

E-sports Racing İzleyin

Yarış tutkunları buraya! Yarış dünyasının sanal boyutuna geçiş yapmaya hazırlanın. Gerçek yarışların tadı tabi ki daha başka ancak inanın bana Sanal yarış turnuvaları da çok aksiyon dolu geçiyor. Profesyonel oyuncuların yarışlarını izlemek ve o heyecana anlık olarak şahit olmak ruh sağlığınız açısından da çok yararlı bir katkı olacaktır.

Esports Racing alanına önyargısı olan dostlarımızın olduğunu düşünüyoruz. Gerçek yarışlarla aynı heyecanı nasıl yakalayabilirim sorusunu sorduğunuzu duyar gibiyiz. Bu alanda gösterdiği başarı ile Formula 3’ten teklif alan Cem bölükbaşını örnek gösterebiliriz. Kendisi şu anda BlackArts Racing takımı ile yarış hayatına devam ediyor. Oyunun gerçek hayatla olan yakın bağlantısını buradan anlayabilirsiniz

Uzun lafın kısası oyun konsolunuz veya yüksek performanslı bir bilgisayarınız yoksa sizi eğlendirecek en iyi alternatif tam olarak budur. Otomobil Severler İçin Aktiviteler araba filmleri ile devam ediyor.

Araba Filmleri İzleyin

Çocukluğumuzdan bu yana televizyonda çıkan çoğu araba filmini soluksuz izlerdik. Bugün hala bu aktivite canlılığını koruyor. Pandemi döneminde izlemekten zevk alacağımız onlarca film bulunuyor. İster geçmişe gidip çocukluğunuzda izlediğiniz filmler ile anılarınızı tazeleyin ister son teknoloji ve yüksek bütçelerin harcandığı en iyi profüksiyona sahip filmleri izleyin. Hepsinden mutlaka iyi ki izlemişim diyeceğiniz bir his alacaksınız. Bu alanda da sizi yalnız bırakmıyoruz ve pandemi döneminde izleyeceğiniz 3 seriden oluşan bir film serisi hazırladık. Alican arkadaşımızın hazırladığı listeye 1 2 3 rakamlara tıklayarak ulaşabilirsiniz. Şimdiden keyifli izlemeler dileriz.

Otomobil Dergileri

Otomobil Severler İçin Aktiviteler ile sadece gözümüzle yapabileceğimiz bir aktivite ile devam ediyoruz. Okumayı ve aynı zamanda otomobilleri seven takipçilerimiz içinde etkili bir aktivite yöntemimiz var. Otomobil ile ilgili seyahat, mekanik ve marka tanıtımı için yazılmış onlarca dergi bulunuyor. İnternet sitesinden temin edebileceğiniz bu kitaplar pandemi için olmazsa olmaz aktivite listemizde yer aldı.

Lego Otomobil

Tıpkı maket otomobil montajı gibi Legoları kullanarak sevdiğiniz otomobilleri yeniden tasarlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken google’a lego otomobil kiti satın al yazmanız. Kargo eve ulaştıktan sonra eğlencenin tadını çıkarın.

Araba Çizimleri

Otomobil severler olarak piyasaya sürülen otomobillerin tasarımları hakkında yapıcı ve yıkıcı eleştiriler yaptığımız olmuştur. Herkes kafasında mutlaka kendi tasarladığı arabanın piyasaya sürülmesini hayal etmiştir. İşte size fırsat; beğendiğiniz bir otomobilin 2025 yılında çıkaracağı otomobili tasarlayabilirsiniz. 2025 yılı dememizin nedeni çoğu otomobil firmasının aslında 3-4 yıl önden gittiği gerçeğinin olmasıdır. Yani 2021 yılında yollarda gördüğümüz bir otomobil muhtemelen 2017-2018 yıllarında zaten tasarlanmıştı. Tasarladığınız otomobili biraz daha ileriye gidip şirket yetkililerine mail olarak gönderebilirsiniz. Pandemide eğlenceli araba aktiviteleri listemizin sonuna geldik. Umarız faydalı olmuşuzdur

İyi Eğlenceler..

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here