2021 Lotus Evija; Hiper Otomobil Şaşırtıcı Şekilde Hızlı 

0
1959

2021 Lotus Evija; elektrikli hiper otomobil şaşırtıcı şekilde hızlı. Prototip formunda bile 1600 HP güç sağlıyor. Lotus‘un yaklaşmakta olan Evija’sı, elektrikli hiper otomobillerin vahşi ve yeni bir çağını başlatıyor.

2021 Lotus Evija; Elektrikli Hiper Otomobil Şaşırtıcı Şekilde Hızlı

Elektrikli hiper otomobillerin geleceği henüz tam olarak mevcut değil. Ancak Lotus kesinlikle onu yeni Evija ile icat etmek için üzerine düşeni yapıyor. Birkaç üretici bu egzotik alanda üretim yapmaya özen gösteriyor. İngiliz spor otomobil üreticisi, Evija bu yaz satışa çıktığında ilk elektrikli hiper olacak gibi duruyor. Müşteriler tam üretim modelinden ne bekleyebilecekleri hakkında bir fikir edinmek istiyordu. Bu yüzden Lotus’un İngiltere’deki Hethel merkezinde bir prototip versiyonunda deneme sürüşü yapıldı.

Üretim Rakamları VS Sürüş Rakamları

Son derece etkileyici olsa da, Evija prototipinin rakamları, Lotus’un bitmiş araba için vaat ettiği gibi değil. Prototipin dört elektrik motorunun (her bir tekerlekte bir tane) toplam çıkışı, 1600 beygir gücünün biraz üzerinde. Bu muazzam bir rakam, ancak yine de üretim versiyonunun yaklaşık 2000 beygirinden önemli ölçüde daha az. Geliştirme otomobili ayrıca, sportif olmayan bir şekilde, saatte 225.3 km hız sınırlayıcı ile donatılmıştı. Oysa müşteri arabaları saatte 322 km’yi aşabilecek. Ayrıca sürüş aktif aerodinamikler, uyarlanabilir amortisörler ve rejeneratif frenleme gibi bazı sistemler eklenmeden yapılmıştı. Destek sistemleri eklemeden önce temel kasayı mükemmelleştirmek şirketin mühendislik değerleriyle uyumludur. Ayrıca sürüşte herhangi bir denge veya çekiş kontrolü sistemi de yoktu. Bu araba göz önüne alındığında bu biraz cesur bir sürüş olmalı.

2021 Lotus Evija; Elektrikli Hiper Otomobil Şaşırtıcı Şekilde Hızlı 

2021 Lotus Evija Bazı Önemli Değerler

Evija, Lotus’un ilk EV’si olmasının yanı sıra, markanın ilk dört tekerlekten çekişli yol otomobili olma özelliğini de taşıyor. Yine de bu her iki yeniliğe rağmen, temel dinamik deneyimi şirketin mevcut spor arabalarınınkine oldukça yakın. Sadece çok, çok daha hızlı. Otomobil, yolcu bölmesinin arkasında yer alan nispeten uzun bir pil takımı var. Lotus, 70.0 kWh lityum iyon paketinin 718 kg ağırlığında olduğunu söylüyor.  Formula 1 arabaları bir yana, hiçbir Lotus bu kadar hızlanmadı. Evija’nın düz çizgi performansı, hem anlık hızlanma hem de ona eşlik eden performans açısından normal referans çerçevelerinin dışındadır.

2021 Lotus Evija; Elektrikli Hiper Otomobil Şaşırtıcı Şekilde Hızlı 

Saatte 225.3 km hız sınırlayıcısına daha uzun düzlüklerden birinin bitiminden çok önce ulaşıldı. Ancak hızla yaklaşan fren bölgeleri her seferinde bir sürpriz olarak geliyor. Evija şaşırtıcı bir şekilde dokuz saniyede hareketsizden durumdan yaklaşık 300 km/saat hıza çıkabileceğini düşünüyor. Karşılaştırma yaparsak, Bugatti Chiron Sport, yaklaşık 290 km/saat hıza ulaşmak için 12.4 saniyeye ihtiyaç duyuyordu.

2021 Lotus Evija En İyi Özellikleri

Lotus, tamamlanmış Evija’nın hidrolik olarak çalıştırılan arka kanadı ve geniş difüzörün ne kadar bastırma kuvveti üreteceğini söylemedi. Ancak ikisinin toplamının büyük olacağını kabul ediyor. Prototipin kanadı sürüş sırasında sabitlendi. Ancak aracın sürüş alanının daha hızlı virajlarında oluşturabileceği büyük yanal yükler olabilir. Bu ise ciddi aerodinamik yardımın varlığından şüphe duyulmasını sağlıyor.

2021 Lotus Evija; Elektrikli Hiper Otomobil Şaşırtıcı Şekilde Hızlı 

Evija’nın itme çubuğu ile çalıştırılan süspansiyonu, Formula 1’den ilham alan ön ve arka “kabarma amortisörleri” içeriyor. Bu kurulum, her bir köşenin yaylarının ve amortisörlerinin uyumlu kalmasına izin verir. Dahası her iki tekerlek üzerindeki kuvvetlere eşit etki etmek için üst sol ve sağ kontrol kollarının üstlerini birbirine bağlayan bir destek içerir. Önemli bastırma kuvveti yükleri altında bile, Evija’nın süspansiyonu sertleşmedi veya direksiyon aşırı derecede ağır olmadı.

İkinci El Lotus Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here