Tuhaf Otomobil Dünya Rekorları

0
1791
Tuhaf Otomobil Dünya Rekorları

Yıllar içinde, şirketlerin ve bireylerin projelerini hayata geçirmek için binlerce adam-saat yatırım yapmasıyla, otomobil dünyasında gerçekten etkileyici bazı rekorlar kırıldı. Hız, mesafe, performans; arabalar söz konusu olduğunda her zaman kırılacak yeni rekorlar vardır ve insanlar sürekli olarak kendilerini tarih kitaplarına yazmak ve Guinness Dünya Rekoru almak için tuhaf ve yaratıcı yeni yollar buluyorlar. Detaylar için “Tuhaf Otomobil Dünya Rekorları” adlı yazımızı okumaya devam edin.

Bu yazıda otomobil kullanmanın tuhaf ve harika yanlarını kutlamak için, sürüş ve otomobille ilgili en tuhaf rekorlara bakıyoruz;

Tuhaf Otomobil Dünya Rekorları

  1. En Tüylü Araba

Doğru okudun. İtalyan otomobil hayranı Maria Lucia Mugno, Fiat 500’ü 120 kg doğal saç lifi ile kaplayarak Guinness Dünya Rekoru kırdı ve onu dört tekerlekli en kıllı şey yaptı. Söylentiye göre Maria, bir kuaför salonunda çalışırken arkadaşı ona cesaret verdiğinden eski Fiat’ını saçlarıyla kaplamak için 75.000 £ ve 150 saatten fazla zaman harcadı. Bağlılık hakkında konuşun.

  1. Bir Arabayı Öpmek İçin En Uzun Süre

Arabaya sarılan gözleri kapalı yakışıklı sürücü

Birçoğumuzun arabamıza karşı bir zaafı var, ama bahse gireriz siz de kendi arabanızı öperek 76 saat harcayan Ernesta Ambrosio ve Jesús Juárez Vite kadar sevmiyorsunuzdur . Ernesta ve Jesús, 10-14 Ekim 2013 tarihleri ​​arasında La Feria, Meksika’da dört tam gün boyunca yarıştılar. Neden? Kim bilir, ama biz bunun boyalarınız için o kadar da iyi olamayacağını düşünüyoruz.

 

  1. En Büyük Senkronize Araba Dansı

Hayır, bilgisayar animasyonu değil. Bu, en büyük senkronize araba dansı için dünya rekorunu kıran Dubai polis gücünün bir klibi. Dubai’nin otoparklarının ne kadar büyük olması gerektiği kadar, bu harika sürüş becerisine ne kadar emek ve koordinasyonun harcandığını anlamak zor. Toplamda 143 araba senkronize bir şekilde hareket etti ve bu da onu türünün en büyük organize araba dansı haline getirdi.

  1. İlk Denizaltı Arabası

Hepimiz 007’nin Wet Nellie’sinin gerçek olmasını umarken, İsviçreli şirket Rinspeed, dünyanın ilk su altı arabası olan sQuba ile 2008’de bizi Q Brach gerçekliğine bir adım daha yaklaştırdı. Üç lityum iyon pil ve iki jet sürücüsü ile çalışan sQuba, karadan suya birkaç dakika içinde geçebilir ve otomobil 10 metre derinliğe kadar tamamen inebilir. Guinness Dünya Rekoru’nu hak eden bir şey varsa, o da bu araç.

  1. Uzaydaki En Hızlı Araba

6 Şubat 2018’de SpaceX, bir zamanlar SpaceX’in kurucusu Elon Musk’a ait olan Tesla Roadster arabasıyla birlikte Falcon Heavy roketini güneş merkezli yörüngeye fırlattı. Sürücü koltuğuna bağlanmış bir manken ve torpido gözünde Douglas Adam’ın Otostopçunun Galaksi Rehberi kitabının bulunduğu araba , şimdi yaklaşık 75.000 mil hızla uzayda hızla ilerliyor ve bu da onu Samanyolu’nda seyahat etmiş en hızlı araba yapıyor.

  1. En Pahalı Kişiselleştirilmiş Plaka

Kişiselleştirilmiş bir plaka için birkaç bin tl’nin zor göründüğünü mü düşünüyorsunuz? Bu , Saeed Khouri’nin Abu Dabi’deki bir müzayedede özel tek haneli ‘1’ plaka için harcadığı 7,2 milyon sterlinle karşılaştırıldığında hiçbir şey . Bay Khouri, satın alımının kendisine şimdiye kadar kişiselleştirilmiş bir plakada harcanan en fazla parayla Guinness Dünya Rekoru kazandıracağını ve her şeye değeceğini bilmiyordu.

  1. Bir Köpek Tarafından Açılan En Hızlı Araba Penceresi

Tuhaf Otomobil Dünya Rekorları

Sahibinin ona bunu yapmayı nasıl öğrettiğinden emin değiliz, ancak Kanadalı köpek Striker, bir köpek için kaydedilen en hızlı sürede bir araba camını manuel olarak açarak rekor kitaplarına girdi. Border Collie Striker, sadece pençesini ve burnunu kullanarak pencereyi 11.34 saniyede kapattı ve esintiyi hissetmek için elektrikli camlara ihtiyacınız olmadığını kanıtladı.

  1. Kahveyle Çalışan Bir Arabayla En Uzun Yolculuk

Mart 2010’da, Car-puccino , Londra’dan Manchester’a 210 millik bir yolculuğu tamamladı ve Guinness Dünya Rekoru’nu kahveyle çalışan bir araba ile en uzun yolculuk için talep etti.

  1. Tüm Arabalar Sekiz Saatte Yıkandı

Tuhaf Otomobil Dünya Rekorları

Ortalama bir sürücünün arabasını yıkaması yaklaşık bir saat sürerken, Avustralyalı oto yıkama uzmanları Repco, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki 89 şubesinde sadece sekiz saatte 6.277 temizlik yapmayı başardı . Bu rakamı bir perspektife oturtmak gerekirse, saatte yaklaşık 785 araba, her ayrı araba yıkamada 87 araba yıkanıyor. Bunu nasıl yaptıklarından emin değiliz, ancak bunun gerçekten rekor olduğunu kabul edeceğinize eminiz.

  1. Gözleri Bağlı Araba Sürülen En Yüksek Hız

Tuhaf Otomobil Dünya Rekorları

Dikkat çekici bir sürüş becerisinden diğerine; Mike Newman, 2014 yılında Yorkshire’daki bir havaalanında 200,51 mil / saat hıza ulaşarak , gözleri bağlı olarak sürülen bir araba için Guinness Dünya Rekoru’nu kırdı . Yeni rekoru kırarken, Mike daha önce 2013’te 186mph olarak belirlediği kendi en yüksek hızını kırıyordu. Sadece cesaretle, Mike’ın GWR unvanını hak ettiği açık.

Ayrıca;
2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here