Lotus, Emira ile içten yanmalı motora sahip son otomobilini üretecek. Elektrikli araçlar yavaş yavaş otomobil sektörünü ele geçirirken son hamle de Lotus’dan geldi. Emira, son içten yanmalı motora sahip araç olarak marka tarihine geçecek.

Detaylar

Lotus, bugüne kadar yalnızca kod adı Type 131 olarak nitelendirdiği aracının Emira olduğunu açıkladı. Emira, adını eski dillerden alıyor ve ‘’öncü’’, ‘’lider’’ anlamlarını taşıyor. Ayrıca Emira, Lotus’un 12 yıl sonra üreteceği ilk yeni model olarak kayıtlara geçecek.

Lotus Emira LogoOtomobille ilgi ilk ipuçlarını karanlık bir teaserla tanıtan Lotus, son benzinli aracında heyecanı yüksek tutma niyetinde. Emira, markanın Elemental olarak isimlendirdiği platform üzerinden geliştirilecek. Tasarım dinamikleri olarak Evija izleri taşıyacak olan otomobille alakalı teknik detaylar henüz paylaşılmış değil. Ancak, marka tarafından açıklanan tek bilgi, aracın birden fazla içten yanmalı motor seçeneği olacağı şeklinde.

Motor konusunda uzun süredir Toyota ile çalışan markanın Emira’da bu işbirliğine devam edip etmeyeceği hala bilinmiyor. Ancak Geely tarafından satın alınan markanın, Emira’da da bu ortaklığa devam etme ihtimali mevcut. Geely markası altında Volvo ve Polestar gibi markalar da bulunuyor ve Emira’da Polestar kaynaklı bir elektrik ya da hibrit motor seçeneği olması ihtimali de var. Araç aynı zamanda Renault’nun Alpine spor otomobilleriyle ortaklaşa geliştiriliyor.

Tanıtım

Emira ile alakalı detaylı bilgilere ise 6 Temmuz Salı günü ulaşabileceğiz. Model, Lotus Advanced Performance Center’da tanıtılacak. Sonrasında ise 8-11 Temmuz tarihleri arasında Goodwood Festival of Speed’de kamuya açık ilk sergilemesi yapılacak.

Lotus Emira TanıtımKonuyla alakalı Lotus Cars Genel Müdürü Matt Windle yaptığı açıklamada şunları belirtti. Lotus’u dönüştürmek için devam eden Vision80 planımız gelmekte. Bu yıl Lotus için oldukça önemli bir yıl. Özellikle spor otomobillerinde bir devri kapatıyoruz ve yeni bir döneme başlıyoruz. Ancak, dünyaya Elise, Exige ve Evora’yı veren ruh ve tutku, yeni nesil otomobillerimizle devam edecek. Lotus Emira bu ruhun öncüsü olacak ve bu ruh sonraki otomobillerle yaşayacak. Ayrıca Norfolk’lu üretici, Emira’yı ‘’oyunu değiştirecek bir spor otomobil’’ olarak tanımlıyor.

Lotus’un Emira’dan sonraki tüm araçları elektrikli olacak.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here