Alfa Romeo, Giulia Quadrifoglio ile kompakt sedan pazarına geri döndü. Ve Ferrari’den gelen girdilerle geliştirilen yüksek performanslı bir model ortaya çıktı. Alfa Romeo, Giulia Quadrifoglio ile harika bir giriş yaptı. Giulia’yı arkadan çekişli bir yürüyenle donattı, bu nedenle bundan en iyi şekilde yararlanmak için QF’ye büyük bir motor yerleştirmek uygun göründü. Kaputun altındaki ikiz turbo V6, 2,9 litrelik garip bir kapasiteye sahip bir motor vardır. Bunun nedeni, Ferrari California T ve 488 GTB’de bulunan ikiz turbo V8 motorun altı silindirli bir geliştirmesidir. Alfa’da, performans sedan rakipleriyle aynı seviyede olan 503 bhp üretiyor.

Avrupa’da altı ileri manuel şanzıman ile Giulia QF alabilirsiniz, ancak Türkiye’de QF, Giulia serisinin geri kalanı gibi, yalnızca şanzıman uzmanı ZF’den temin edilen sekiz vitesli bir otomatik şanzımanla gelir. Bu, direksiyon simidine monte edilmiş vites değiştiricilerle kontrol edilebilir.

Motorlar, performans ve sürüş

Giulia Quadrifoglio’nun yol performansındaki destanı, Alfa’nın büyük çocuklar arasındaki yerini hak ettiğini kanıtlıyor. Standart Giulia etkileyici yol davranışları sunar ve beklediğiniz gibi, Quadrifoglio modeli ante’yi önemli ölçüde artırır. Premium rakiplerinin çoğu gibi, en son Alfa da arkadan çekişli şasi konfigürasyonuna geri döndü. Alfa meraklıları, yıllarca ıssız bir şekilde önden çekişli arabalar yapmak için harcanan markayı bilecekler, ancak mükemmel 50:50 ağırlık dağılımı ile birleştiğinde, yeni otomobil son derece dengeli. Etkileyici bir şekilde doğrudur ve hızlı yönlendirme, ortalama karayolunda virajları birlikte geçirmeyi tamamen tatmin edici bir deneyim haline getirir.

Giulia Quadrifoglio İç mekan, tasarım ve teknoloji

Alfa, şüphesiz şık bir markadır, ancak Alman rakiplerinin daha ince kalite puanlarına tam olarak uymamaktadır. Alfa Romeo Giulia İtalyan markasının son derece önemli bir arabadır. Sadece arkadan çekişli konfigürasyona dönüşü için değil, aynı zamanda Alfa Romeo Stelvio SUV’un temelini oluşturan yeni şasi platformu teknolojisinin ilk yinelemesi olduğu için. Giulia görünümünde platform, zarif dört kapılı bir sedan gövdesiyle süslenmiştir ve Almanların geçmişte yüksek performanslı sedanlarının station versiyonlarıyla iyi bir performans göstermesine rağmen, Alfa’nın geliştirme listesinde yüksek olma olasılığı düşüktür.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here