Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio ‘nun gücü, sekiz ileri otomatik şanzımanla birleştirilmiş 503 beygir gücünde çift turboşarjlı 2.9 litrelik V6 benzinli motordan geliyor. Arabada, kayma veya çekiş kaybı tespit edilmedikçe genellikle arkadan çekişlidir. Anormal durumlarda gücü ön aksa da yönlendirir ve dört tekerlekten çekişe dönüşür.

alfa romeo Stelvio Quadrifoglio

Quadrifoglio, 20 inç jantlar, dörtlü egzoz uçları ve karbon fiber kaporta parçaları, Pirelli P Zero lastikleri ve daha güçlü frenler gibi performans odaklı dokunuşlar sayesinde diğer Stelvio modellerinden ayrılıyor. Sonuçta, tehditkar bir varlığa sahip bir ve oldukça gürültülü egzozuyla vahşi bir SUV ortaya çıkıyor.

alfa romeo Stelvio Quadrifoglio

Quadrifoglio, Stelvio serisinin en dolu donanımlı modelidir. Deri döşeme, spor koltuklar (veya isteğe bağlı karbon destekli Sparco), 8,8 inç bilgi-eğlence sistemi, arka görüş kamerası, ayarlanabilir farlar ve eksiksiz bir aktif güvenlik sistemleri paketi bulunur. İçi Alman rakipleri kadar lüks değildir, ancak Stelvio, sportif havasına rağmen iyi inşa edilmiş ve oldukça rahattır.

alfa romeo Stelvio QuadrifoglioAlfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, Giulia Quadrifoglio motoru olan 503bhp 2.9-litre çift turbo V6 motor ve sekiz vitesli otomatik vitesi kullanıldı. Normal sürüşte motor gücünün yüzde 100’ünü arka tekerleklere gönderiyor. Alfa, 0-100 km / s hıza 3,8 saniyede ulaşabileceğini ve saatte 285 km hızla gidebileceğini iddia ediyor. Bunlar 1.830 kg’lık bir SUV için ciddi rakamlar.

Stelvio Quadrifoglio İçi ve tasarımı

alfa romeo Stelvio Quadrifoglio iç mekan
İçi sportif bir hissiyat veriyor, ancak lüks söz konusu olduğunda rakipleriyle tam olarak eşleşemiyor.  Stelvio’nun tasarımının ve parçalarının çoğunu sedan muadili ile paylaştı. Kabinin içinde ise bu benzerlikler devam ediyor. Alcantara ve karbon fiber direksiyon simidi, kırmızı dekoratif dikişler ve mükemmel (opsiyon) karbon destekli Sparco  koltuklar ile birinci sınıf bir SUV’da beklediğiniz hissiyatı karşılıyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here