Alfa Romeo Giulietta aslında Alfa tutkunları arasında ilk etapta önemli bir şaşkınlık yaşattı.

Tasarım

 Markanın alışkın olduğumuz sivri ve keskin hatlara sahip olan tasarımı radikal bir şekilde değiştirilmişti.

Alfa Romeo yönetimi bundan kısa bir sürede vazgeçti ve Giulietta’yı hala istendiği kadar olmasa bile sportif hatlara büründürdü. Önden bakıldığında sivri burun tasarımı hiç şüphesiz onun en çok dikkat çeken yanı.

Üçgen formlu havalandırma ızgarasıyla da görünümüne çekici bir dokunuş yapılmış. Bu otomobilin yüzüyle ilgili en önemli sıkıntı plaka konusunda yaşanıyor. Avrupa’da küçük olan plakalar Türkiye’de daha büyük bir yapıda olduğundan modelin görünümüne olumsuz bir etki yapıyor.

Profil görünümünde sakin kalmayı seçen otomobil arka tasarımdaysa sportif stop lambalarının formuyla özellikle geceleri son derece çekici görünüyor.

Arka tasarımın biraz sade kalmasıyla otomobille ilgili eleştiri alan bir nokta.

Alfa Romeo Giulietta İç Mekan

Alfa Giulietta İç mekan konusunda koyu renklere teslim olmuş durumda. Krom renkli detaylar kullanılmış olsa bile bunların sayısı çok fazla değil.

Koltukların da karanlık yapısı yaşam alanına eklendiğinde ferahlık konusunda sanki darmış gibi bir izlenim uyandırıyor.

Aslında durum bu şekilde değil. Aracın içinde dört kişi son derece rahat bir yolculuk yapabiliyor. Eşya gözleri açısından yeterli olanın sunulduğu yaşam alanında DNA kumanda düğmesi nedeniyle vites kolunun arkasında bir eşya gözü bulunmuyor.

Görüş açıları konusunda çok önemli bir sıkıntının yaşanmadığı yaşam alanında sessizlik de sıkıntı yaşatmayan detaylardan oldu. Kumanda elemanlarının kullanımı açısından alışkanlık gerektiren bir yapıda.

Neredeyse tüm kumanda elemanları farklı boyutlarda. Bunun yanında bazı kumanda elemanları da direksiyon simidinin önünde kaybolmuş durumda.

Motor

İşte bu konuda o gerçek bir profesör. Çünkü Türkiye’nin beklediği tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek kombinasyona sahip.

Multijet 2 adı verilen teknolojiyi kullanan dizel ünite yerini aldığı başarılı motorun getirdiklerini bir adım daha ileriye taşıyor.

3750 d/d’de 120 HP güç üreten dizel motor asıl şovunu 1750 d/d’de kullanıma sunduğu 320 Nm’lik torkuyla yapıyor. İddialı verilere sahip olan motora 6 ileri oranlı çift kavramalı bir otomatik şanzıman eşlik ediyor.

Bu şanzımanın çalışma karakteri de başarılı olunca ortaya son derece keyifli bir tablo çıkıyor. Performans açısından beklentilerimizi zorlanmadan karşılayan araç tüketim konusunda da son derece iddialı.

Alfa Romeo Giulietta

Yaptığımız test sürüşleri sırasında tüketim 5.9 litre gibi bir değerle herkesin beğenisini kazanacak bir sonucu ortaya koydu. Motorun sessiz çalışma karakterinde olması iç mekanda da fazla ses olmasının önüne geçiyor.

Güvenlik

Alfa Romeo Giulietta, EuroNCAP çarpışma testinden beş yıldız alarak ayrılmış modellerden biri. Bu beş yıldızı alırken yetişkin yolcu güvenliği konusunda da çok önemli bir başarı elde etti.

Güvenlik donanımları arasında, Alfa Romeo D.N.A, VDC-Araç denge kontrol sistemi (Brake Assistant’lı ABS, ASR, MSR, CBC), Hill Holder (yokuş yukarı kalkış desteği) ve Elektronik Q2 gibi önemli donanımları standartlar arasında sunuyor.

Alfa Romeo Giulietta

Alfa Romeo Giulietta Konfor & Yol Tutuş

DNA’sı oldukça iyi. Bunu söylememizdeki amaç DNA adı verilen sürüş sistemine sahip olması.

Araç istendiğinde dinamik, istendiğinde normal istendiğinde de otomatik modda kullanılabiliyor. Eğer canınız virajları biraz daha yüksek bir keyif alarak dönmek istiyorsa bu kumanda elemanına D moduna alarak dinamik sürüşler yapabiliyorsunuz.

Bu sırada ortaya çıkan sürüş karakteri de son derece iddialı. Adeta asfaltın üzerinde kendine ait bir rota çiziyor ve ondan ayrılmadan hedefine doğru ilerliyor.

Alfa Romeo Giulietta

Bu modu tercih ettiğimizde direksiyon simidinin tepkilerini de sevdik. Yüksek hızlarda bile herhangi bir boşluk yaşatmadan aracı kontrol etmemizi sağladı.

Diğer seçeneklerde de araç iddialı karakterinden çok fazla ödün vermiyor. Daha konforlu sürüşler istediğiniz zaman onu otomatik moda almanız yeterli. Sürüş tarzınıza göre ayarlara bu şekilde de kolay bir şekilde yapıyor.

 

Teknik Özellik

Motor : 1.6 lt
Motor Hacmi : 1598 cc
Silindir Adedi : 4
Maksimum Güç : 120 HP 3750 d/d
Maksimum Tork : 320 Nm 1750 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma : 10.2 sn
Maksimum Hız : 195 km/s
Frenler
Ön : Hava kanallı disk
Arka : Disk
Yakıt Türü : Dizel
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi : 4.9 lt
Şehir Dışı : 3.9 lt
Karma : 3.3 lt
Test : 5.9 lt
CO2 Emisyonu : 103 gr/km
Boyutlar
Uzunluk : 4351 mm
Genişlik : 1798 mm
Yükseklik : 1465 mm
Dingil Mesafesi : 2634 mm
Bagaj Hacmi : 350 lt
Yakıt Depo Kapasitesi : 60 lt
Boş Ağırlık : 1320 kg
Lastik Boyutu : 205/55 R16

Alfa Romeo Giulietta

İkinci El Alfa Romeo Giulietta İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Yazar: Murat Tosun/2016

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here