Peaky Blinders Severlerin Yakından Tanıyacağı Arabalar! Peaky Blinders, Netflix’in yaptığı en iyi dizilerden biridir. Suç ve drama karışımı konusu dizideki usta oyuncular ile birleşince herkes tarafından sevilmiştir. Diziyi her izlediğimizde sergilenen eski model araçlara hayranlık duymamak elde değil. Özellikle Birinci Dünya savaşı sırasında geçen Peaky Blienders, 1920 model araçlara ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca dizi çekimleri boyunca 50’den fazla modelde araç kullanılmıştır. İşte karşınızda diziye heyecan ve kalite katan araçlar;

1Ford Model T

Peaky Blinders’ın ürettiği “Shelby Aile Arabası” geçmiş döneme ait bir efsanedir. Dizide en çok görülen araçlardan biri de Ford’un Model T’sidir. Ford Model T, Shelby ailesinin günlük aracı olarak kullanılmaktadır. Bu klasik aracımız, Amerika’da ilk satışa sunulduğu zaman “Tarihin En ucuz Aracı!” olarak gösterilmiştir. Amerikan hükümeti, vatandaşlarının araba alabilmesi ve erişimin kolaylaşması için Ford Model T’leri satışa sunmuştur. Ön tarafa monte edilmiş 4 silindirli motoru; benzin, gazyağı ve etanol ile çalışabilmekteydi. Ayrıca 72 kilometre hıza çıkabilmektedir. Bu aracın en önemli özelliği frenlerinin olmamasıdır. Sürücü aracı durdurmak istediği zaman sağ ayak pedalına basıp, tekerlerin dönmesini engellemekteydi. Henry Ford, Childe Harold Wills, Joseph A. Galamb ve Eugene Farkas gibi isimler tarafından tasarlanan Ford Model T, 20.Yüzyılın en etkili arabası ödülüne sahiptir. Ayrıca 15 milyonu aşan satış rakamları sayesinde “En çok satılan otomobil” olarak nitelendirilmektedir.

21926 Vauxhall 30-98

1926 Vauxhall 30-98, Peaky Blinders’ta bulunan en muhteşem arabalardan biridir. Eski model genellikle tüm zamanların en iyi İngiliz spor arabalarından biri olarak tanımlanmaktadır.

3Fiat 501

Peaky Blinders Severlerin Yakından Tanıyacağı Arabalar listemizin sonuncusu Fiat 501’dir. Fiat’ın Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra ürettiği ilk otomobil 501’dir. Peaky Blinders dizisinde karşımıza çıkan en mükemmel arabalardan biridir. Fiat 501, çıkarıldığı tarihten itibaren 7 yıl boyunca satışa sunulmuş ve toplamda 47 bin adet satılmıştır.

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here